Khamis, 27 Mac 2014

Dah dapat idaman hati...

Khamis, 27 Mac 2014
Assalamualaikum  dan salam sayang..

Dah lama tak mnjenguk blog kesayangan ni..
Rasanya habuk pun dah semakin tebal dan  bersawang..
Ada kalanya rindu membuak2 utk mencoret, namun apakan daya..
Rindu juga utk membaca coretan kawan2..tapi yg dah mnjadi kebiasaan telah mnjadi luar biasa...semuanya bersebab..


Baru2 ni Mp ada tempah photobook dari seorang kawan. Dah lama sbnrnya mngidam nak benda ni..
Orng lain dah berkurun milikinya..
Tak pe, sekurang2nya Mp miliki jugak walau lmbat..



Bila dah ada photobook ni legaa sangat...tak payah risau pasal gmbar2 tu semua..
Nak tengok pun senang jer...main belek2 macam buku..
Mp beli dgn rega rm110 termasuk pos. 70 muka surat..
Gambar pun tak sempat nak edit..
Semuanya pakai pos jer...Tapi puas hati sangat...


Rabu, 19 Februari 2014

bila mood rajin melanda

Rabu, 19 Februari 2014
Assalamualaikum dan salam sayang...

Dah lama tak menulis..rasa kekok pulak..
Bukan tak nak menulis. Tapi..entahlah..sukar utk digmbarkan dgn kata2..
Mungkin sibuk....ya..terlalu sibuk..
Tahun 2014 ni terlalu lelah dgn kehidupan seharian..24 jam seolah2 tidak mncukupi..cepat sangat masa berlalu..

Tapi dlm sibuk2..sempat jugak Mp merajinkan diri..tu pun sebab terlalu lama dah tak pegang jarum..
Dan yg paling penting, nak cantik punya pasal..

Sebelum..



Selepas..beli renda dgn rega rm25 semeter..
cukup dgn semeter stgh jer..jahit ni pun makan masa berhari2 jugak...







Yg ni rega renda cuma rm8 jer...kalau jahit manik atas renda tu lagi lawa gamaknya..









Kalau dah keras tangan tu..cuma itu jer lah yg mampu dibuat...
Okehhhh. Mp undur pelan2 ya..

Sayang kamu semua ketat2. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Mp dah tak brpa aktif kat blog..kalau ada Sape2 yg nak berkawan ngan mp kat fb..silakan..cari jer Ruzalina Ghani..ada tersengih kat fb..tapi pm brthu nama glemer kat blog dulu ya..takut mp tak kenal...

Isnin, 3 Februari 2014

Mana boleh tengok jer...

Isnin, 3 Februari 2014
Assalamualaikum dan salam sayang

Tentu ada kawan2 yg masih bercuti sempena CNY ni...
Seronokkan bersama fmaly..tak kiralah rehat2 atau santai2 di rumah atau keluar cuti2 Malaysia..
Yg penting bersama fmly tersayang
Kalau ada yg rajin..
Masa ni lah nak kemaskan rumah..nak cat bilik anak2..
Terbaca status sorang kawan kat fb..
Cuti digunakan untuk  mngecat bilik anak2...Fuhhhhh rajin betul ...

Mp pada mulanya lepak2 jer kat rumah...tidur bngun..lepas tu makan..
Kemas sikit2 rumah...
Dan yg penting siap tanda semua buku latihan anak2 didik yg dibawa balik...
Bila lama lepak kat rumah..
Mulalah si bongsu merengek...macam2 ayat yg dikeluarkan dari mulutnya..
Nak keluar rumahlah tu...
Kebetulan Mp dapat jemputan kenduri kawin..
Jadi ambik kputusan keluar dari rumah...

Problem pulak bila telepon jer hotel kbnyakannnya dah penuh...
Musim cuti kan..semua orng bercuti..
Dalam terkejar2 tu laling call satu hotel tu..
Legaaa bila ada bilik kosong..tapi hanya ada bilik suite saje..
Reganya mmng ler mahal sikit...
Tapi laling kata dah tak de pilihan...trpksa jugak..

Bila dah keluar rumah tau2 jer lah..
Ajak laling jamu mata kejap..
Tapi mana boleh tengok jer....
Pada mulanya janji ngan laling tak nak beli apa2..
Tapi issshhhhh mata ni mana boleh tengok jer...
Berkelip2 jer..apatah lagi bila reganya mmng murah..


 muka2 happy bila dapat keluar rumah..
 abang..senyumm memnjang jer..
 aduhhhh kakak ngan tepon tak dapat dipisahkan...
Lain kali kena bagi syarat..tepon kena matikan...
 laling dan papa (gelaran utk abng angkat/fmly angkat Mp)
Setia mnggu isterinya memilih baju..hehehe...nasib baik laling ikut jer karenah isterinya ni,,
 kakak...tumpang sama pilih baju..baju yg kakak pegang tu cuma RM38 jer..mana tak rambng mata wehhhhhhh.Cantik..siap ada manik lagi tau..Kainnya pun ok..
Kalau beli kain pun tak lepas tu dgn rega tu...
 pilih jer....ambik mana yg berkenan..ahaksss itu kata laling...
Laling dah tak bagi beli kain pasang...
Beli yg dah siap kan senang..
Tak payah susah2 cari tukang jahit...
Sempat ler sambar bbrapa pasang..
lobi hotel...pic yg dicuri snap oleh si bujang...

Sebelum balik, singgah rumah mak..abang terus duduk situ smntara tnggu sekolah buka hari Rabu..
Mp dah mula kerja hari ni...ayooooyoo susah jugak bila cuti tak sama ni...
Tapi tak pelah....cuti lama2 pun boring jugak..
Ayat orang yg pasrah..huhu..

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang