Rabu, 19 Februari 2014

bila mood rajin melanda

Rabu, 19 Februari 2014
Assalamualaikum dan salam sayang...

Dah lama tak menulis..rasa kekok pulak..
Bukan tak nak menulis. Tapi..entahlah..sukar utk digmbarkan dgn kata2..
Mungkin sibuk....ya..terlalu sibuk..
Tahun 2014 ni terlalu lelah dgn kehidupan seharian..24 jam seolah2 tidak mncukupi..cepat sangat masa berlalu..

Tapi dlm sibuk2..sempat jugak Mp merajinkan diri..tu pun sebab terlalu lama dah tak pegang jarum..
Dan yg paling penting, nak cantik punya pasal..

Sebelum..



Selepas..beli renda dgn rega rm25 semeter..
cukup dgn semeter stgh jer..jahit ni pun makan masa berhari2 jugak...







Yg ni rega renda cuma rm8 jer...kalau jahit manik atas renda tu lagi lawa gamaknya..









Kalau dah keras tangan tu..cuma itu jer lah yg mampu dibuat...
Okehhhh. Mp undur pelan2 ya..

Sayang kamu semua ketat2. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Mp dah tak brpa aktif kat blog..kalau ada Sape2 yg nak berkawan ngan mp kat fb..silakan..cari jer Ruzalina Ghani..ada tersengih kat fb..tapi pm brthu nama glemer kat blog dulu ya..takut mp tak kenal...

26 ulasan:

Aju Mohit berkata...

wahhh rajinnya kak, cantik sangat kak, mmg sesuai sangat kalernya tu match!!!

umi alya berkata...

akak tempah boleh?? ahakkkkkkkk..

Jari Manis berkata...

Kak MP, no wonder lah JM tertunggu je kemunculan akak kat sini tau..
Rajin tu...siap jahit renda tuk 2 pasang baju..leh pakai g kenduri ke pakai g pejabat je..Ahaa..JM plak tak aktive di FB...huhuh...tapi tak pe nanti JM add akak :-)

rostina76 berkata...

cantiknya!!!!baju raya ke tu?

Amanda Suria berkata...

yang keras tangan tu la yang cantik nampaknya tu ha..nak harap SA ni...xde makna la...mmg tangan bangku...pegang jarum pun x reti

Khai♥Rin : anies berkata...

amboiii rajin nyer dia...ni mesti nak attend majlis glam glam ni ;-)

t.a.t.a berkata...

Saya suka baju yang second. Cantik woh!

Zaitun berkata...

Dua2 cantik tapi kak Zai lebih pekenan yang atas tu.

NEKCIK berkata...

Patutlah tak memblog ye..bizi menjahit renda ye...takpe ada masa terluang tu citer citerlah kat blog..nanti rindu nekcik!!

Mummydearie berkata...

Sekali mood merajin datang, sampai dua helai baju siap berenda bagai hah... Ya ke dah tak nak aktif sangat kat blog? Yalah kalau dah bizi di alam nyata nak buat camna kan... Masa pun sekarang ni memang sangatlah melaju aje berlalu.

insan marhaen berkata...

IM masih ketat-ketat dengan blog. FB cuma kongsi-kongsi berita jer...

Nur-nba berkata...

Cantiknya kak..Lawa sangat..Nur tak pandai buat ni..

Nafira usof berkata...

rajinnye menjahit.. makin tambah cantek baju tu..:)

Ema Johari berkata...

cantik renda tu sis... tambah lagi manik..konpem lagi berseri...hehehe

Be Simple Beb(BSB) - threeQ berkata...

assalam...mp teruslah menulis di blog..jgn berenti.

Yati berkata...

Dalam sibuk-sibuk tu, sempat lagi kak Ina menjahit. Rajinnya! Hasilnya pun cantik. ^_^

BUNDA a.k.a KN berkata...

assalam, rajin nya menjahit...patutlah kurang berblog...jangan berenti terus...

paridah berkata...

salam pagi pandai menjahit ya xlama lagi mesti sibuk dgn tempahan hariraya pula ya,,,

Puan Kutu berkata...

renda macam ni dah kira cantik dah kak mp..klu jait manik lg bertambah cun la..sy dh add kt fb.hehe

NzA berkata...

huwaaaaaaaa...cantik tertarik kedebommmmm...meme sibuk sgt2 loni MP...nk jahit baju pn dah xde mood....

❤Kamsiah❤ berkata...

kaler kelabu tu cantik....kreatif la MP..

Aisy Nasiha berkata...

Kata sibuk tapi sempat lagi menjahit ya. Mesti akak minat menjahitkan? Saya yg tak da minat lain ni mmg berblog jelah yanh jadi pemghilang stress. Ikutkan hati memang curi masa juga..

eMMe berkata...

cantik baju2 tu selepas di jahit dgn renda lace kan kak MP? saya pun jarang gak blog.. sibuk keje.. kalo kat umah sibuk dgn twin.. nnt saya dd kak MP kat FB ek..

ummiross berkata...

mp..bila letak renda tu terus menyerlah, cantik!!

m.u.l.a.n berkata...

wooww... cantik tu..

Hanis Azla berkata...

As-salam kak MP..

wah.. rajinnya.. makin berseri2 nampak baju tu dengan lace yg cantik.

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang