Rabu, 26 Januari 2011

Aku Dan Kisah Hidup

Rabu, 26 Januari 2011
SAKIT BADAN + SAKIT HATI

Dua hari lepas MP ke hospital ziarah kawan yg sakit...Biasalah ...kalau d spital time mlawat punye lah ramai orang...Mcam2 ragam dan gelagat pelawat dlam wad yg Mp tgk.Pulak tu kalau spital krjaan...Kawan Mp baru jer lepas operate...sakit dlam perut..



Mp bukan nak citer pasal kwan yg sakit...tapi galagat pelawat yg mnyakitkan hati..
Rasanya kalau Mp jadi nurse maunya Mp mnyinga...
Al-kisahnya...di sbelah katil kawan Mp tu, ada sorang psakit...rasanya taklah kronik sangat...
Mp bngga tgk ramai sdra n kwan2nya dtang melawat...
Tapi............dia orng brcakap punyalah kuat...dah ramai..macam2 citer yg nak dikongsi..
Gelak  ketawa cam wad tu rumah dia orang...Macam tak ingat dunia..Bising..!!!!!Semua mata trtumpu pda dia orang..
Tapi bukannnya nak diam...makin mnjadi2..
Mp kesian tgk pesakit tu...mukanya keruh smacam jer..

gmbar skadar hiasan

Yng datang mlawat bukannya nak brtnya khabar si pesakit..tetapi brgelak ktawa sesama sendiri..
Itu ke cara kita ziarah orang yg sakit?????
Sakit hati Mp tgk...Mp yg sihat ni sakit hati dan sakit badan...apatah lagi orang lain yg mmng tgh sakit..
Kalau ya pun nak brsembang, brgelak ktawa..carilah tmpat lain...
Prihatinlah sikit...(Mp mula mmbebel dah ni)
Rasanya.....ramai yg mngalami situasi yg sama macam Mp....
 Nak tegur kan..nnti orng kata PNYIBUK pulak...



Sebenarnya...apakah tujuan kita melawat orang yg sakit?????????




.

10 ulasan:

Mr. TN_SkY berkata...

hurm..bila mereka yang terlantar disitu menggantikan pesakit tuu..baru mereka faham tuu =_=

HANYA ORANG GILA YANG BERFACEBOOK???

MulutPayau berkata...

Mr. Sky...btul jugak tu...

FasiHaH SupiaN berkata...

hmm,memang tak ada adab....

Mr. TN_SkY berkata...

=_=..kdg2 manusia nie memang kena rse sndiri baru mereka fhm prsaan org lain..x gitu? naluri manusia nie suka belajar dari pnglaman..tpi seeloknya perkara berkaitan adab nie..kenalah belajar sndri..xperlu di ketuk kepala bru nk beradab..ahaah :-p nice entry ya tuan tanah hehe

HANYA ORANG GILA YANG BERFACEBOOK???

hans berkata...

banyak tujuan nya
memberi kita keinsafan
merapatkan silaturahim
memberi semangat pada pesakit
mengembirakan pesakit

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

MulutPayau berkata...

Fasihah...mmng susah nak ajar orng spaya bradab..

Mr.Sky...tu ler..kdng2 sikap pntingkan diri sndiri
mnyusahkan orang lain...patutnya ada otak kena fikir..TQ

Hans...MP stuju sangat tu...

zmah berkata...

Sakit merupakan ujian ALLAH kepada hambanya.Bersyukurlah kita atas nikmatnya.Jom!jalan dengan akak.

MulutPayau berkata...

zmah...setiap manusia akan diuji...cuma dgn cara brbeza...ya..seharusnya kita bersyukur...

Dr.Bola berkata...

tu lah, lain kali jumpe mcm tu sy nk tegur cecukup, of coz la pertama dengan penuh bersopan.. if tak dengar. sy gi wat annoucement pakai speker ker. hehe report kat nurse. " kepada pelawat pesakit katil X yang buat bising, sila diam " hehe

MulutPayau berkata...

Dr Bola...btul tu..bagi pngajaran kat dia orang..

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang