Isnin, 18 Februari 2013

~~~SHOPING CNY~~~

Isnin, 18 Februari 2013
Assalamualaikum dan salam sayang..
First, Mp nak mohon maaf coz tak brapa sempat nak bw semenjak 2 menjak ni..Masih banyak 'hutang tertunggak' yg perlu dibayar...Dan Mp jugak mohon maaf  kpda adik NeoLopeh krna tak sempat nak update pasal resepi yg diminta..Sorry ya dear...
Scnd, Mp jugak nak mohon berbnyak banyak kemaafan kerana terlalu bnyak pertanyaan yg tak terjawab dpd sahabat semua dalam komen2 sebelum ni....Mungkin ada yg mnganggap Mp tak MESRA ALAM, membiarkan prtanyaan berlalu begitu shaja...
Ada jugak fllowr yg menarik diri dri mngikuti blog Mp...tak pelah, hak masing2 kan..
Tapi, InsyaAllah, selepas ni, Mp akan mnjawab sebarang prtanyaan dari adik2 dan sahabat blogger semua...

Cuti CNY baru2 ni Mp dan husb dah merancang bawa anak2 jalan2 sambil soping..Memenuhi hasrat dia orang utk dapat apa yg diimpikan..
Tempat pertama yg kami lepak2 ialah Bukit Bintang..Fuhhhhh, punyalah ramai orang masa CNY.Tapi nak buat macam mana, tempat tulah yg selalu kami knjungi jika nak bersoping ngan anak2....

kakak dan abang..ramainya orang!!!! 

tmpat peberet dia orang..ntah apa yg dibuat oleh si abang tu...

kakak sibuk mencari kasut..emak tumpang dua kaki...tapi maknya tak beli pun...

tak tahu apa yg dibincangkan oleh dia orang ni..sambil belek kasut tu...

punya lama tnggu dia orang..lepak ngan si adik...

abang, dah dapat pun apa yg nak stelah berjam2 memilih...

hasil rembatan....

kering poket  si ayah masa membayar.....

Ni yg Mp punya...tu yg sanggup bersesak2 kat BB tu...pertama kali nak cuba, sblum ni pakai clinique...

Hari kedua, kita orang gerak ke Sg Besar..Rumah adik ipar ada kenduri arwah..Dah hampir 5 tahun tak ke sini...

bersama adik pompuan Mp..kawin ngan orang Sg Besar...suka tengok bentuk rumah2 kat situ....pssttt, tengok tudung kakak, gilir2 ngan emaknya...

bergerak ke Ipoh..kakak ingin mencari baju lagi...sempat lagi dia orang posing kat fiting room tu sambil teman adik mencuba baju....

Adik..aksi setelah kenyang!!!!!!!

hari seterusnya..giliran emak pulak soping....

sempat sambar 5 pasang jer...punyalah rambang mata kat sana..bila balik jer, tgk kain semuanya warna blurrrrrr...macam corak karpet pulak..pertama kali pilih sndiri tanpa bntuan husb.Biasanya dia yg tukang pilih...

Apa pun, cuti CNY baru2 ni amat bermakna...dapat meluangkan masa  berkualiti bersama anak2.Kering jugak poket si ayah melayan anak2 ngan maknya soping..Tapi kalau tak perabihkan duit utk isteri dan anak2, utk siapa lagikan.....Bukan selalu pun..(itu jer alasan) ...






44 ulasan:

❤Kamsiah❤ berkata...

wahhh...sapa yg tak seronok kalau dapat shopping sakan mcm tu...

rumah kg tu cantik sgt...rumah tradisional mcm tu patut dipeliahara

umi alya berkata...

karperpn karpet, janji berkenan di hati

Nurzakiah Hanum berkata...

syoknya

Hanis Azla berkata...

salam mp..

bestnya.. keluar satu keluarga.. shopping2.. melawat saudara.. kala jadi acara mingguan pun lagi best kan he..he..

pinky berkata...

wah bestnyer shopping... =)

azi berkata...

Syokkkkkkkkknya shopping....

Mp memang syok, kalau dapat shopping bersama-sama family sambil mengempiskan poket Encik suami...:)

makchaq berkata...

Shopping memang best la kan... tukang bayaq yang pening kepala...tapi betui kata MP kalau suami tak perbih duit kat isteri nak perabih kat sapa pulak...

Ratu Hatiku berkata...

Bestnya.. Wah MP dah beli kain tok baju raya ya.. :D

Rozita berkata...

Wahhhh bestnya sopping MP ye...
Saya sangat setuju (angkat tangan tinggi tinggi) pasal statement yang akhir tu...kihkihki...

ummiross berkata...

Waa MP, banyaknya rembat-merembat, mesti best sangat kan tercapai hasrat dihati.

sura berkata...

ni baru shoping CNY,klau shoping raya mesti lagi lebat dan hebat..hehehe..
Salam perkenalan..

Cho Zila berkata...

syiok.. syiokkk dapat shopping2.... pakai duit suami double syiok ooooo... memang dinantikan...
banyak xtvt yerk

Kesuma Angsana berkata...

amboi seronok shopping & jalan2 ye

eita berkata...

best tu shopping

Kamariah Awang berkata...

Sape laaa tak suka shopping..?! Tengok tu berseri2 muka...! Hehehe...

MystoryPic berkata...

Bestnya MP jalan-jalan shopping-shopping......

Ena's Palace berkata...

wah byk gak soping tu MP..

sy pun pakai product clinique jugak...cuma pencuci dam cream dia sy tak serasi...

secangkir madu merah berkata...

Sakannya soping.. bestkan?

Zareda Norman berkata...

Sioknyer sopping.. zar pun dah start sopping kain utk raya. Tailor baju bulan 4 dah tutup tempahan.. terkjut che kiah

Puan Kutu berkata...

memang sakan bershopping..bei kain smp 5 pasang, mekap lg..tu belum lg anak2..mau kering poket..nasib baik poket kak mp tebal.hehe..

NzA berkata...

i like it....Hobi kita sama MP...kaki shopping....jom sskali kita p sama2...agaknya habis 1 kedai kita kerjakan....Apapun yg plg best dpt habiskan masa brkualiti dgn anak2 n dpt licinkan duit suami...hehehe

Nor Salmi berkata...

Akakpun banyak habiskan masa dgn anak2, di rumah & shopping2. Betul kata MP tu, sapa lagi nak habiskan duit suami kalau bukan isteri & anak2. hehe...

nea lopah berkata...

Ehh..tkper kak, janji kain pasang tu gift kat saya sepasang. hahahahaha

BUNDA a.k.a KN berkata...

assalam, amboi! seronoknyer jalan2 sambil shoping sakan ngn anak2 yer...

Yati berkata...

Syoknya kak Ina. Kain tu dah boleh hantar tailor dah, buat baju raya, hehe..
Betul-betul, setuju, poket ayah haruskan dihabiskan untuk isteri dan anak-anak. :)

Jemarisuri berkata...

wah byk nye shopping mau seminggu baju tu baru abis pakai..hehe

Be Simple Beb(BSB) - threeQ berkata...

bila dah byk pilihan mula ler mata pun naik rabun...pilih jgn tak pilih.

WAHIDA ALIAS berkata...

bestnya bole shopping!hilang stress

Nazayiena Ayiena berkata...

Bestnya shopping dan shopping lg....

NEKCIK berkata...

Waa MP ...lumayan angpaunya deh!!

yan's cottage berkata...

shopping sakan noh....sekali sekala tak apa...kalau hari kempes jawabnya poket si abang tu he heee...

sal berkata...

Bnyk shopping...kakak dn abangnya tentu gembira kerana brpeluang mengikut emaknya..

Nasuha berkata...

Jom! Jemput join segmen pertama saya http://nasuhanass.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-suka-makan.html

mama berkata...

salam MP..bestnya CNY dpt bershopping2 & melawat adik..mama duduk kat rumah je.. :(

zino berkata...

selamat berhujung minggu..
seronok sopping ni hehe

Nur-nba berkata...

Seronoknya bershopping.. Sesekali takpe..gembirakan hati anak dan isteri, besar pahalanya..

OmbakBaik berkata...

fulammak..bestnye sopingmoping...enjoy kann

ieja amieja berkata...

assalam Mp..
semalam singgah x leh komen plk,,x lps..dah lah tenet mcm semut,,hehe
seronok ye cny bershopping sakan..ank2 merasa mama dia apa kurangnya ..hahahha

eMMe berkata...

Kak MP, pekabar? Me dah kembali bertugas, dah 3 bulan dah... jap je, tak puas cuti dok dgn si kecik dua org tu...sian nak tinggalkan dowang dgn opahnye.. tau je le karenah sowang leh tahan lagi, ni dua org... pening opahnye...

amboi kak! syok tol shoping...heaven tol...hehehe...

Ema Blog berkata...

shopping sakan kak MP....

Aishah Jahirah berkata...

kak lama xsinggah sini..akak sihat?wuu masih blh shopping2kan...heheh

Aine Ainun berkata...

Amboi..shopping sakan na..=))

Vee Zawiah berkata...

assalamualaikum ... betul lah . suami cari duit utk selesakan anak isteri ...

Ujie berkata...

Ni baru namanya shopping sakan.

5 psg je? Byk le tu..:)

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang