Selasa, 28 Januari 2014

Ehhh macam tikus tengok besi lah pulak...

Selasa, 28 Januari 2014
Assalamualaikum dan salam sayang...

Tercapai jugak hasrat hati utk buat ntry ke3 2014..ok lah tu kan...
Ini pun curi2 masa..dgn line trnet yg grrrrrrrrrrrr....geram sangat..punye lembap..
Tak pe lah..ada masa nanti nak tukar..

2-3 tahun lepas, Mp ada berhajat nakkan satu barang...mmng teringin sangat...
Bila tengok orng guna..fuhhhh rasa membuak2 keinginan tu..
Apatah lagi bila tengok iklan si Yuna tu...
Namun   keinginan tu dah  beransur2 hilang...

Tiba2 mnggu lepas, laling ada bertanya pasal barang tersebut..
Ingatkan saja2 suka..atau gurauan di siang hari..
Tapi satu hari bila Mp terima kotak pos laju..terkejut bukan kepalang..
Ohhhh...nak buat kejutanlah konon..



 taraaaaaaa........dah nmpak pun muka....



Bila dapat...problem yg lain pulak timbul...mana Mp pndai guna benda ni...aduhhhhhh
Sudahnya jadi macam tikus tengok besi....
Nasib baik jgk pekerja laling tolong ajarkan..tapi yg belajarnya si abang..
Rasa macam lecehhhh lah pulak nak belajar benda2 macam ni...
Dulu minat..skrang..minat tu dah hilang dibawa angin ..meroyan betul...

Dan semalam, Mp buka emel..rasanya dah hampir 3 mnggu tak buka emel...
Dapat emel..KURSUS ASAS PHOTOGRAPI...tapi tarikhnya dah lepas.....macam nak meraung2 jer...
Tiba2 terpikir..ehhhhhhh bila pulak aku daftar kursus ni???????
Mungkin kot...alaaaaaa mngkin dulu2 ada terdaftar..masa beria2 nak benda ni....

Kalau beli kat kedai..boleh jugak Mp blajar dgn tuan punya kedai..aduhhhhh ni main kirim2 jer..
Mana ler reti.....
Ada sape yg sudi ajar tak???..hehehe dgn muka tak malu ni nak jugak belajar...

Tengok benda tu atas meja..teringin nak mencubanya..
Snap apa2 yg ada depan mata...

 hasil tangan yg pertama..bunga atas meja pun jadilah..ok jugak kan..hihihi

opssssss ni pic tuan tanah ngan kawan...fuhhhh bila guna benda ni, semua mak nenek yg ada kat muka jelas kelihatan.......nak edit tak reti....layan jer lah.....





29 ulasan:

Roha berkata...

hehe..ingat kan tikus dah gigit besi lah tadi..nak jugak tolong halaukan hehe..:P

haa kalau bab canon nii..biasanya anak2 jew yg rajin dok godeh..kalau sy mmg pandai tekan buttan je :)
bab edit mmg anak yg sulung :D

Amanda Suria berkata...

waaa...bestnya...besar tikus tu eh...hehehe...my idaman tu...

❤Kamsiah❤ berkata...

kt kedai..ada byk majalah..bahasa melayu,bahasa inggeris semua ada...nak yg asas guna DSLR..nak yg pro..

NzA berkata...

he3x...sama la kita, nza ada 2 kt rumah....suami beli sbb tahu minat nza snap gmbar...last2 trsadai je kat rumah sbb malas nk angkut bagai.....bila ank2 blk cuti barulah mrk guna....lebih selesa snap pic guna kamera kompak digital or hp je.....

makchaq berkata...

Kalau dapat kata makchaq alamatnya tersimpan ja la...makchaq ni bab gadjet2 teknik2 bertahun nak mahir.. telefon pun setahun baru nak pandai guna.. orang guna smartphone bagai makchaq masih guna yang pesen lama..

Aju Mohit berkata...

hahah samalah kak bila dh dpt kamera mmg seronok
sangat nak bergambar, betul tu dh ada kamera nak juga masuk kelas asas tu ye kak

NinaAz berkata...

waahhh.. hehe. syoknyaa. pasni boleh update pic lelawoo!

paridah berkata...

wah dpt seketul besi istimewa ni...godey2 dulu lama2 pandai juga...

ummiross berkata...

waa kamera baru Mp, best tu, dah pandai nanti tentu seronok sangat ambik gambar.

Norhasniza Khalid berkata...

lepas ni boleh sakan bergambar...

umi alya berkata...

kalu pandai edit, mmg cantik..

Normi Nieza berkata...

wah..untungnya kak..lps nie entry akak pnuh gambar la..hihik

t.a.t.a berkata...

Wah! Jeles gue!

missShila Nget berkata...

wowowww...

xpe.. mintak anak2 kak mp bljr..

selalu budak2 suka nk teroka benda2 gini..

Zareda Norman berkata...

Byk kelas for beginner ni.. boleh tgk fb

Zaitun berkata...

Rasanya kalau diKL banyak tempat untuk belajar.

Bila tengok MP shopping rasa sama macam kak Zai. Kadang2 kesian tengok hubby penat kerja tapi yang berbelanja lebih isteri dia. Kak Zai sudahlah tak kerja.

Mummydearie berkata...

Nasib baik tikus tengok aje besi tu, kalau si tikus cuba membaikinya lagi haru-biru. Wah, dapat hadiah dari Laling lagi ke MP? Bestnya...tak pandai guna takpa yang penting apa yang dihajati dah ada di depan mata. Lepas ni kalau rajin buat entri mesti banyak gambar yang lovely dari photographer baru nih :)

m.u.l.a.n berkata...

woaahhh best best...

Khai♥Rin : anies berkata...

waahhhhh..lps ni boleh up pic yg cantik2

Aisy Nasiha berkata...

Akak ni ... bestnya hadiah tu.. cer try bawa gi jalan2 ....tak lama lagi pandaila tu.. mula2 dapat barang baru biasalah agak takut2 sikit nak guna..

Jari Manis berkata...

Canon EOS 60D tu...idaman JM jugak...ada sorang blooger nk jual...tapi bila pikir balik JM ni pun tak pandai ambik gambar cam kak MP jugak lah..pastu rasa tak berbaloi lak kalau beli kan..tapi hasil gambar dari camera ni mmg cantik...untung lah badan..akak MP dpat dari laling tu..JM perlu beli sendiri..bila tgk harga..mmg tak mampu huhuh

Tihara berkata...

wow bestnya dslr dia :)

n O e s u h a i m i berkata...

wah...lepas ni mesti meletop2 gambar2 dalam blog MP ni...tahniah MP...besnya bila dapat benda yg kita hajati..

Rozita berkata...

Waaaaa bestnya MP dpt kamera tu, mesti cantik gambar nanti. Cuma masalah kamera tu ialah berat sangat....susah nak usung ke sana sini, tapi hasilnya terbaiklah...:-)

Puan Kutu berkata...

tu dia kamera baru..untunglah kak MP walau lambat tetap dapat..takpe kak pelan2 la belajar,pasni isi form baru untuk kelas fotografi tu ekk..

tak nmpk apa2 pun kt muka tu..awet muda jer..:)

aine ainun berkata...

wah syoknya kak
sayapon nak takda rezeki lg..hihi

Ema Johari berkata...

lama-lama akan pandai lah sis...

QasehnyaRania berkata...

wah.. rezeki.alhamdulillah..
mp goggle je pasti akan jumpa.. pastu ada yg pergi klass fotografi. boleh la join dgn dorng nanti.good luck mp

Kasih Salina berkata...

bestnya dapat kemera ni..pi la belajar cara2 ambik gambar..

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang