Ahad, 10 November 2013

bercuti sebelum cuti...

Ahad, 10 November 2013
Badan mmng penat sangat...
Hampir pnghujung persekolahan,  makin bnyak kerja yg perlu di selesaikan..
Nak buat mcm mana kan..dah mmng kerja kita..
Minggu ni sibuk pulak dgn Anugerah Kecemerlangan pada Rabu nanti..

Ni bhgian yg tuan tanah perlu bereskan bersama kawan 2.
Cari hadiah dan balut hadiah..

Okehhh. Ni pulak hadiah utk tahap satu..senangkan, tak payah balut..
Beli kotak fail dan masukkan buku dan alat tulis dlm tu..

Tekak dah rasa perit sangat..mata mula berair..kepala dah berpusing..alahaii. .selsema dah mnyerang daku..
Nasib baik esok dan lusa (11-12/11) cuti Hari Keputeraan Sultan Kelantan..jgn jelesss ya..♡♡♡♡♡♡♥♥♥
Dapat ler rehatkan diri..

Tapi laling ngan anak2 ajak bercuti..
Elehhh dah tahu taktik anak2..nak perabihkan duit dlm poket ayahnya lah tu..
Tak pe, Mp boleh tumpang dua kaki..
Demam boleh kebah kalau dgr prkataan sopingggg.
Nak harap kan duit Mp, dah lama berhabuk..
Tu laaa gaji dapat awal sangat...

Selamat bercuti ya kpda geng2 yg dop di ngri Kelate ....
Untuk kita2 ajer tau...hihihi









37 ulasan:

makchaq berkata...

Makchaq suka pi bercuti.... lama sangat dah tak pi bercuti...

PakcikLie PCL berkata...

Salam singgah bw ke sini.., demi tugas yer MP. jelez plk sy pn mereka kat kelate nun..

pcl ~ www.nazlee.com

umi alya berkata...

jelesnya.. 2 hari tu ct..

insan marhaen berkata...

IM dah lama tinggalkan budaya shopping. Apa-apa pun beli kat kedai depan rumah je.

Aisy Nasiha berkata...

Oloh oloh... Bestnya cuti awal dua hari ni.. Aci tak orang perantauan ni nak juga amik cuti? Haaa...

Mesti MP ni jenis kemas buat kerja.. Dapat balut hadiah yang banyak tu.. Semoga dapat siapkan semua beban kerja sebelum mula cuti

ZalinZalina berkata...

Saya ingatkan MP dok kat Perak...adeiii ketinggalan keretapi rupanya saya ni..he he...

Aju Mohit berkata...

amboih sambung lagi cuti ye kak, takpe dengar nk gi sopping terus kebah demamnya, itulah pengorbanan guru, tp bila ianya dpt menggembirakan hati insan kecil tu terus terubat segala penat lelah kan kak

aTieYusof Family berkata...

Makin nak cuti makin byk keja ye kak..hehe..
kawan2 cikgu kt sini pn ramai mengeluh...
bagus plak idea letak semua dlm file tu..senang...:)

Fiza Rahman berkata...

Bestlah dpt sambung cuti. Saya ni terpaksa EL sbb anak kena chicken pox.

Get well soon kak :-)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Shopping Memang seronok MP lebih lagi bukan duit sendiri ehe ;-)

Syafakillah MP semoga cepat sambuh ..

Nafira usof berkata...

Adik ipar zura pon cikgu jugak.
betol kata MP, makin nak cuti makin banyak kursus.

zura plak, bila dgr cuti sekolah mmg teringin nak gi bercuti. tapi cuti tahunan dan sikit. uwaaaa.

Ain Noraini berkata...

shopping..sapa yg tak sukakann MP...

Jari Manis berkata...

arghhh...jeles..kat Putrajaya ni keroje

Kesuma Angsana berkata...

wah musim anak2 dpt adiah hujung tahun lah skang ni !

Nora Karim berkata...

wah... mesti seronok sakan dapat hadiah tu...

seronoknya shopping... hehehe

ANIM berkata...

Belum cuti sekolah dah cuti...jeles2..
Saya pun dah makan ubat MP, mcm2 nak urus...sabo ajalah. Dah kerja kita:-))

MystoryPic berkata...

jelezzzzzzz sangat ore kelate cuti dua ari huhuhu

Rinna berkata...

Waah bez laa dpt cuti 2 hari yer. MP.. dpt ler rehat2kan diri dan minda tuh..
Nak gi cuti2 ke mana tuh.. MP.. :)

Seri Selaseh berkata...

selamat bercuti.. bleh la jln2 makan angin

Ratu Hatiku berkata...

Bestnya cuti... Semoga cpt smebuh ya MP.. :)

ummiross berkata...

dah hujung2 nak cuti sekolah ni memang banyak kerja kan MP.
Ummi pin baru jebaik dari demam selsema ni Mp, moga cepat sembuh ye, nanti baru enjoy nak soping.

Mummydearie berkata...

Oh, jealousnya dengar bila orang bercuti :D

Shopping tu memang terapi yang terbaik untuk wanita. Bila dengar aje di telinga, memang tetiba aje hilang segala penyakit yang datang menziarah.

Zaitun berkata...

Kerja banyak takpe tapi lepas itu boleb beristirehat.

Kak Zai pun kaki shopping hehe...

NoEn berkata...

Dekat2 cuti sekolah cikgu2 memang sibuk sangat kan...

Puan Kutu berkata...

seronok bercuti laling sponser..demam pun bley kebah..terbaiklah kak mp.haha

n O e s u h a i m i berkata...

seronok ke bersoping MP?? tak per...skang byk keje...lepas ni leh cuti panjang...jeles i tau..

intanfirdaus247 berkata...

salam kak mp..wah mmg bz tuh..huhuu...lama x singgah sini..intan pon jarang giler on9

AziE berkata...

Hari ni last day sekolah ya. Cikgu pun ikut sama bercuti kan. Selamat bercuti.

NzA berkata...

Selamat brcuti mp...terus baik demam ye bila nk p shopping....i like2x....

makchaq berkata...

Sekolah makchaq dulu selalu bagi buku tulis dan pensel.... lega sangat la sebab tahun berikutnya x payah beli buku dan pensil dah..

m.u.l.a.n berkata...

selamat cuti sekolah...

Yati berkata...

Harap kak Ina dah sihat. Kesian tengok cikgu-cikgu, banyak kerja, kan.
Beli story book je, letak ribbon pun boleh juga lain kali kot. Tak yah nak balut-balut. :)

❤Kamsiah❤ berkata...

MP..buat syuro dak..:)

umi alya berkata...

akak singgah tanya khabar..

Ena's Stories berkata...

suka sgt tak 'soping' tu..sakit pun bole baik yer MP..hehehe

aizamia3 berkata...

naka2 murid yang dapat tentu teruja dengan hadiah yang diterima.. ;)

hainom OKje berkata...

Wah terseliuh jugak tangan tu MP balut hadiah... boleh tahan banyak tu haha.....
So plan nak gi mana tu anak beranak!

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang