Sabtu, 23 November 2013

Orang mngntuk disorongkan bantal...

Sabtu, 23 November 2013
Bila laling balik dari os..sibuk dia bertanya anak2 nak pergi soping ke tak???
Apa lagi, semua cepat2 angguk..
Wahhh, dah terbayang depan mata apa yg diingini..
Tapi laling dah sound awal2..kali ni soping utk kasut/selipar sahaja..bukan baju atau benda2 lain.
Apa2 jer lah..janji boleh reles tensen..
Bukan duit kita pun....
Itulah perangai laling, kalau ada rezeki lebih..biasanya ada jugak habuan utk anak2 dan isteri kesayangan yg mata duitan ni...hehehe...


hasil rembatan 3 beranak...tapi si bongsu awal2 dah geleng...Hari kasut Sedunialah ni agaknya...


Cantik beg clarks ni..belian dgn belian...beli kasut dapat beli beg ni dgn rega RM108.Harga biasa RM208.Sapa yg nak, bolehleh terjah ke butik clarks...comell wehhhh...

 Beg ni boleh dibesarkan kalau muatan bnyak..dan siap ada tayar lagi..sesuai sangat utk dibawa ke mana2...(tayar tu boleh dibuka kalau tak nak guna)

  Ni lah si bongsu punya..Mulanya pergi baiki psp dia yg rosak..Bila dibrthu yg kerosakan boleh dibaiki dalam tempoh dua minggu..mulalah tunjuk muka sedih...
Apa lagi, si ayah mengoferkan psp yg baru...untung si bngsu ni..tak payah kasut pun tak pe...

Dan yg ni Mp punya...laling g obersea..jadi dia belikan utk Mp..dah tahu pun bukan ori...Hehehe, selalu jugak gurau2 mintak beg lv ngan dia...Nak beli yg ori, memang tak terbeli dan tak mampu wehhh....untk orang ada2 jer...Tak pelah..yg ni pun dah cantik sangat..Tapi bila dbrthu rega, Mp rasa lebih baik beli h/bag buatan Malaysia..lagi cantik dan rega pun murah..Berlambak kat sogo...

p/s..mulai esok hingga 28 Mp akan terbang utk bercuti..kalau pergi S'pore Mp bawak si bongsu, kali ni Mp bawa kakak...
Masih tak berkesmpatan utk bercuti satu famly..laling teramat sibuk....
Abang terpksa ikut giliran nanti....
Maaf kalau tak smpat nak ketuk rumah kawan2..Jumpa nanti ya..

41 ulasan:

Bbwana adienia berkata...

wah, seronoknya pegi shopping..

aTieYusof Family berkata...

Seronoknya kak dapat shopping release2 tensen! hehe...esok nak cuti plak..selamat bercuti kak..take care ya...:)

Aisy Nasiha berkata...

Amboi semua best2 tu.. seronok semuanya..alhamdulillah ada suami n ayah yg penyayang dan pemurah..

Puan Kutu berkata...

baik betul laling,kasut dpt,beg pun dpt...yg bgsu dpt psp lg la best

seronok kak mp cuti sekolah holiday jalan2 je kan

Ena's Stories berkata...

Wahh..soping sakan! Memborong la kasut semua yer...

Aju Mohit berkata...

saat paling seronok adalah bila dioffer pergi shopping macam ni hahaha, wahh pergi bercuti lagi kak, bestnya, takpelah yang penting anak2 happy kan

Mama Aida berkata...

Bestnya shopping...dh lama tak beli handbag...mmg beg malaysia banyak lagi yang best...anyway nice to meet you

Mak Wardah berkata...

Jealousnya ngan MP....shopping tu sama terapi mindakan MP, kalau perempuan tulah ceritanya, kita serupa

umi alya berkata...

balik 'makan angin' nnt, jgn lupa tempek gambar byk2, kami x dpt g pn xper, janji dpt cuci mata, ahakkkkkk

BUNDA a.k.a KN berkata...

Amboi ..seronoknyer bershopping...perempuan, biasalah...

Jari Manis berkata...

ahaha..mmg betul lah org mengantuk di sorongkan bantal..mmg canti beg tu..BEST nya dapat suami lik kak MP ni..ada duit habiskan utk anak-naka..mcm tu suami yg JM nk cari ..tapi skrg makin kurangyb mcm tu..untung kak MP....Alhamdulillah kan

Tihara berkata...

sonoknya soping moping..
terus rasa tumpang hepi :)

QasehnyaRania berkata...

suka pulak tgk beg putih tu.
kiranya 2 in 1 la kan.berbaloi dgn regenya.

selamat bercuti mp.take care

ANIM berkata...

jangan lupa share cerita bercuti dengan kakak..
selamat bercuti:-))

Hanih Borhan berkata...

Wow best tu! Shopping! Ni yg nak jadi kaya ni, bley beli barang2 utk org2 yg t'sayang ;p

.:fyzz:. berkata...

cantik LV bag tuh..suka..tuh la..sapa tak suka shopping..fyzz pun hobi menyoping heheh..selalu duit sendiri jek..:(

eita berkata...

shopping lah yang paling best sekali kan

yan's cottage berkata...

selamat bercuti sayang.....lepas nie....shopping lagi lah ye....!!!!

Normi Nieza berkata...

amboi..sakanya akak bercuti..:)

Rozita berkata...

Waaa..best tu !!! Nanti MP emailkan address boleh tak? Ada souvenirs sikit dari sydney-melbourne utk MP. ni email saya: rozitarosli@gmail.com

Amie berkata...

Selamat bercuti MP...shopping jangan tak shopping!

Nafira usof berkata...

waahhh.. banyak shopping tuh~
terapi untuk wanita nih~
hehehehe

Selamat bercuti MP~

Aishah Jahirah berkata...

untung la dapat laling pemurah...heheh...selamat bercuti kak...:)

Seri Selaseh berkata...

seronok bersopping nih.. beli kalau betul2 nak pakai. kalau setakat beli nak simpan dlm stor atau buat perhiasan... mmg dah kena sound ngan hubby awal2.

Cho Zila berkata...

syioknyerrrrrr boleh pilih per jer...
Clark der sale ler rasa nak pergijer...

Khai♥Rin : anies berkata...

Sy plak yg tmpg seronok

izan mama mia berkata...

seronoknya terbang bercuti..bawa beg baru beli itu ker ??

Zefa NorAsmara berkata...

Rindunya dgn coretan kak MP, gara2 lama tak bw. Selamat bercuti kak.. :D

eMMe berkata...

Salam Cuti Sekolah kak MP, heaven nye tgk kak MP n anak2 dpt bershoping.. nak shoping jugak, hehehe...

Ema Johari berkata...

ema pun dah lama tak jenguk kat sini..dua minggu menyepi kerana busy dengan famili...wah, semua dapat habuannya

sud@is berkata...

mesti p bercuti dengan beg baru gitewww
selamt bercuti MP

Zaitun berkata...

Shopping kegemaran kak Zai.

Kak Zai pernah pergi KLCC tengok harga LV harga dia RM25 ribu huhu....

ummiross berkata...

Seronok kan kalau suami belanja, beg calrk tu cantik Mp. Selamat bercuti ye..

m.u.l.a.n berkata...

wohhooooo best best...

NzA berkata...

Wah seronoknya mp brshopping. Pastu g shopping lg dgn kakak...best3x...xsabar nk tunggu n3.

❤Kamsiah❤ berkata...

woww...bercuti lagi...merembat lagi le nampaknya hehe

missShila Nget berkata...

wah..dapat habuan beg2

dapat gi bercuti lagi.. syoknyaaa..

alhamdulillah.. hihi

Kesuma Angsana berkata...

wah shopping2 mmg best ler.. maaf kamabt ke sini.. kebusyan dgn kerje lately!

Mummydearie berkata...

Wah, untungnya kalau dapat laling suka offer shopping macam nih. Takpalah kalau shopping kasut aje, dah sampai kedai, kita buatlah nak mengalir airmata pastu minta beli benda lain. Yang bongsu memang pandai bab-bab ni. Laling kita buat tak tahu aje kita kata tali handbag kita dah putus. Dia suruh beli sendirilah tu, nanti kita sumbat 'khazanah' dalam bonet kereta, kena marah pulak!

Cik Tieka berkata...

untungnya kak MP dpt En.suami mcm tu..boleh shopping sakan ..huhu

Ibu Lala berkata...

Bestnya sopink. Cantik beg tu tp kita dah byk beg. Takut x terguna.

Hamboi hamboi...sama taste la kita. Clark.

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang