Selasa, 3 Disember 2013

Ke sini lagi...

Selasa, 3 Disember 2013
Bila balik bercuti jer..mulalah mood merudum...
Cuti sekolah pun sibuk jugak ke..???
Rasanya cuti sekolah lagi sibuk kot...jadi suri rumah sepenuh masa..
Yang tak tahannya, pasal kain baju..aduhaiiii..pening tengok..yg belum berbasuh beraga2, yg tak kering di ampaian berlambak..Dah hampir seminggu matahari yg tersenyum selama ni menghilang...
Lupakan pasal tu dulu..
Sebenarnya, Mp dan kakak ke Vietnam..Apa lagi, tujuannya utk sopingggg ..heheh
Ini kali kedua Mp ke sana..Ajak laling menemani, tapi dia dah geleng awal2..tempat utk pompuan katanya..
  Pertama pergi dulu (2011) laling yg temankan..
Empat hari kat sana..lenguh kaki asyik jalan2 jer...
Gambar pun..bnyak gambar kakak jer..Mp mmng tak bergambar..

 kakak di pasar Ben Tanh

 Kakak..awal2 dah tempah baju vietnam..dah jadi tumpuan orang2 sana pulak...


Ni mak2 dara di Sg Mekong...


Tuan tanah yg happi sakan..
 yg ni paling menarik yg Mp jumpa kat sana..set dulang, pelapik gelas dan senduk..

 Kopi vietnam..tak sah kalau ke sana tak beli..

Hasil rembatan kaki dan tangan..agaknya sebulan Mp tak perlu tukar baju lain..heheh..

Balik jer, laling dan hero2 tunggu kat KLIA..bermalam di KL..
Esoknya laling bawak ke Pavi...wahhhh syok gilerrrr..
Dan Mp dapat hadiah lagi dari laling...

Tak tahu nak kata apa dah....
Thnks laling...
Bnyak betul kejutan darinya....


33 ulasan:

Jemari_Suri berkata...

Bestnye dpt jln2....js gak xtau bila nk smpi sna...hihi

eita berkata...

syok tu gi shopping..balik plok dapat hadiah lagi...

sud@is berkata...

beruntung ni balik shopping dapat hadiah

MystoryPic berkata...

hoho.... bestnya tetiba dapat hadiah

Aju Mohit berkata...

ada buah tangan utk saya x kak? hehehhe, wahh lepas shopping vietnam dpt surprise pula, bestnya

umi alya berkata...

jelesnya ngan MP.. bertuah badan..

QasehnyaRania berkata...

jauh berjalan :-)

che mid berkata...

Manyak syiook oo.. pegi sopping sampai sakan..balik dapat lagi jam tangan ... macam tu lain kali boleh terbang lagi jauh..mungkin balik nanti dapat jam dinding!!

❤Kamsiah❤ berkata...

cuma satu nak cakap-SERONOKNYA..!!

EmbunRosaliza berkata...

Assalam MP, sebelum g shopin dah shoping dah, pas blk shoping dpt hadiah lagi, untung lah mcm tu heheh.

makchaq berkata...

Balik shopping dapat hadiah lagi... best tu...

NzA berkata...

best3X....kalau p sana mmg xpuas nk bershopping sbb giler tgk kain baju yg murah2 tu....Mmg shopping xhinggat.
Wah, romantiknya laling MP.....bestkan.....

aTieYusof Family berkata...

Bestnya kak dah 2 kali ke vietnam... shoppping sakan no... seronok..
balik2 dpt hadih jam pula...baiknya laling...hehe

Aisy Nasiha berkata...

Bertuahnya akak... alhamdulillah tu..

Normi Nieza berkata...

amboi untungnya kak..balik shopping dapat hadiah lagi...:)
kak ole2 dari vietnam xder ker?hihik

Ema Johari berkata...

shopping sakan MP, kak nak tanya kak stay hotel mana?

.:fyzz:. berkata...

kakak MP..sngt la teruja tgk baju2 kain pasang yg byk..fyzz sukaaaaaaaaaaa..series..nk pi gak kt Vietnam nnti..adus...teruja...jam pun comey..:)

Cik Tieka berkata...

bestnya dapat bcuti kat Vietnam kak..baju tradisi depa tu sangat cntik..mcm jubah kat sini pulak.hehe.. banyak sungguh akk beli baju..stock utk sebulan eh? :P

AziE berkata...

Saya tak pernah jejak lagi ke HCM ni. Berangan jugak ni :)

Roha berkata...

salam kenal dari saya..
wahh bestnya dia dapat jejalan n shopping sakan tu..Vietnam lagi!!.." bilalah nak pi sana huhu."
pisstt ..nice bloglah blog dia :)

Nafira usof berkata...

besttttnyeeee... dh leh dpt gi shopping..
balik2 dpt hadiah pulak.
syoknyeee!

intanfirdaus247 berkata...

amboeh bestnya kak mp berjlan2 di negara orang...

NM03 berkata...

salam kenal. singgah sini terus follow. jom follow dan join kite jugak. maceh...

Mummydearie berkata...

Wah bestnya MP. Dahlah tinggalkan laling pergi jalan-jalan shopping, lepas tu laling bagi hadiah lagi (sebab berjaya menghabiskan budget shopping 2013 ke?) Untung macam nih... indahnya dunia :)

Amanda Suria berkata...

Best la MP....pi vietnam dpt habuan...balik2 pun dpt jugak lg....untung badan..

izan mama mia berkata...

bestnyer dapat jejalan..dapat hadiah lagi

Khai♥Rin : anies berkata...

amboiiii jln sakan nooo

Rasp berkata...

bestnya ke Vietnam sis...
Salah satu tempat yg i tingin nak pegi tapi lum ada rezki jejak kaki...
shopping heavan tu....
dan paling best in the world dpt lagi surprise gift dari en abg u....
memang berbunga2 lah hati u ek sis hehehehehehe

hainom OKje berkata...

Seronok jugak bila menyopping dengan kengkawan nikan MP....tapi tulah...jaranglah bershopping sendiri sendiri gitu tanpa hubby.... Kena buat passport ni gamaknya

Tengku Aqilah berkata...

Umi ! Mano ole-ole ? Haha .

Nur-nba berkata...

Banyaknya shopping..Best tu dpt surprise jam dari yg tersayang..

Nazayiena Ayiena berkata...

bestnya pergi shopping vietnam dan dpt hadiah lg tu bila blk...

Ibu Lala berkata...

X pernah sampai sana lagi.

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang