Isnin, 23 Disember 2013

Malu Tapi Mahu...

Isnin, 23 Disember 2013
Assalamualaikum dan salam sayang...

Sebenarnya bbrapa mnggu yg lalu..Mp dapat katalog dari SenHeng..
Dah jadi member mestilah dapat katalognya kan...
Mp mmng suka beli barang2 kat sana terutama barang letrik yg kecik2..
Pada mulanya tak minat pun nak tengok..
Katalog tu letak elok jer dalam laci dan masih lagi dalam sampul..
Tapi satu hari teringin nak membeleknya...
Wahhhh bila tengok katalog tu, punyalah bnyak barangan yg murah...
Berkali2 study katalog tu..dah siap hafal rega pulak..

Ni  m/s pertama...
Dah siap tanda barang2 yg berkenan...Bnyak pulak tu..kalau boleh semua nak dirembat...hadoiiiiii
Tapi tak berani nak bisik2 kat telinga laling... sllu jugak pegang katalog depan laling..cerita pasal barang2 yg agak murah...
Ada udang disebalik batu kononnya...
Laling diam jer..ambik kau!!
Bertekad nak guna duit sndiri utk sambar barang2 tu..kalau tak beli rugii weiiiiiiii rasanya..

Ketika keluar soping barang2 sekolah anak..lalu depan SenHeng..
Laling terus masuk kedai tu..Siap suruh Mp pilih apa yg nak...
Ohhhh rupanya laling dgr suara hatiku ini..
Dengan malu2, Mp keluarkan katalog dalam beg..
Awal2 dah ready bawak katalog tu...hihihi..
Hajat tu nak semua barang yg ditanda..Tapi macam termalu pulak nak brthu..
Oleh kerana malu tapi mahu, Mp cuma minta bbrapa barang jer...



Oleh krana rice cooker zaman tombak rumah Mp skjap padam skjap nyala..ada baiknya Mp tukar baru..Alasan yg terbaik bagi pada laling dan diangguk oleh anak dara yg spoting..
Beli yg moden sikit..orng lain dah berkurun guna rice cooker ni..

Rice Cooker
Rega : Harga Biasa RM205 Tapi ahli dapat RM139 + 65 pts..

Dry Iron 
Rega Rm59.Ahli Rm29 + 30 pts - beli utk bagi hadiah orang kawin..sape nak bagi dgn rega tu kan..

Hair Dryer
Rega Rm129. Ahli Rm79 + 100 pts. Ni anak dara yg beria2 nak..kononnya comel..

Selesai jer pilih 3 barang ni..(sbnarnya ada lagi yg nak) terus brthu laling..
Cukup ke??? itu yg keluar dari mulut laling...
Datang pulak si penjual mngiklankan pasal periuk ..siap suruh tengok video yg ditayangkan lagi..
Mp pada mulanya geleng bila tengok rega...Tapi laling angguk pulak...
Tak payah ler priuk yg mahal2..bukannya rajin masak pun..



Tengok rega kat kotak tu Rm339..Tapi bila bayar dah menjadi Rm149..untung jugak tu..
Paling best, laling yg bayar semuanya..Selamat lagi duit Mp..
Kalau lah tak malu, tentu Mp dah sambar Bread Maker..teringin sangat nak beli..
Tapi dek malu, diamkan jer...Takut laling tanya yg bukan2 .Yelah, beli tapi bimbang tak terguna..
Balik rumah..tangan atas dahi..teringat BM tu..alahai.....

psstttt...pts Mp kat SenHeng bnyak lagi..boleh rembat lagi..Tapi tarikh akhir 31/12..sempat ke????
Nampaknya kempunanlah...


35 ulasan:

umi alya berkata...

murahnya.. baik sambar masa offer tu

kacang buncis berkata...

salam akak...malu2 pulak...mintak jela kak...hehe malu xdapat la hehe..
akak,sue suka blog kak.rasa mudah bagi sue...nmpak kemas...

Petak Bunga berkata...

dapat voucher sengheng rm50 promo skrg ni..x tau nak beli apa..

Nurzakiah Hanum berkata...

murahnya

t.a.t.a berkata...

Tengok katalog tu teringat pulak pasal voucher atau coupon. Kita tak de kan satu tempat yang bagi banyak coupon? Giler la tengok extreme couponing tu.

Normi Nieza berkata...

amboi...untungnya kak..:)

AziE berkata...

Berbaloi sangat harga2 tu.

Rasp berkata...

uisshhhh berbaloi sangat rege2 dia tu sis...
sempat lagi ni nak gi rembat...
rugi kalo points tu expired...
kalo leh carry forward tak pe gak....

nohas berkata...

wahh..bestnya ada membership SenHeng...harga ahli memang berbaloi-baloi & dapat points lagi..

Jari Manis berkata...

Malu tapi mahu...bestnya...laling akak MP yg sporting tu..dia memahami kehendak isteri...untung akak MP tau...kalau mcm ni JM pun nk beli brg letrik dari SenHeng lah..sbb ada less pastu dpt point lagi kan..kalau periut tu dapat rega RM100++ murah tu

Khai♥Rin : anies berkata...

fuh yoooo kalu sy pon lebar tapak tangan ni ;-)

Mummydearie berkata...

Alah, MP ruginya. Kalau dah dapat hint laling nak bayarkan kenapa tak ambil apa aje yang berkenan di hati. Setakat tepuk dahi aje, konon-konon macam tak percaya terbeli semuanya. Takpa ada beberapa hari lagi sebelum Dec 31, seharusnya abiskan aje semua point nanti expired pulak :)

Amanda Suria berkata...

Bestnya dapat laling mcm u punya laling....jeles I tau...huhuhu

eMMe berkata...

byk baik la Kak MP punye laling, hehehe.. dpt gak ape yg diidamkan, tido lena la malam tu yea, heeee~

Ibu Lala berkata...

Baik punye laling. Igt dia x paham ye. Untung la mp. Walau x dapat sume dapat separuh pun dah cukup ye.

Hanis Azla berkata...

As-salam kak MP..

wah.. banyak betul beza harga untuk ahli kan.. berbaloi2 nak beli.. lagi best bila ada org yang tolong bayarkan he..he..

ummiross berkata...

waa Mp dalam malu-malu tu 2-3 barang dapat renbat, sporting betul laling Mp.
Hehe..BM tu ada masa lagi klu nak beli....renung-renung kan..hehehhe..

Ema Johari berkata...

tak pernah beli kat sen heng biarpun adik ipar sendiri ada kerja kat sen heng ni...hehehe..hati gumbira lah MP kan...

Aisy Nasiha berkata...

Alhamdulillah bestnya MP dapat laling yg baik hati.. syukur ye.. sangat memahami minat istri... senang hati MP. Si..gaji sdiri mesti yak usik nampaknya tu.

Roha berkata...

wah bertuahnya badan muh MP, bukan 1 tapi 3 sekali rembat noh hehe :D
haa memang kompom mau tapi malu..31 /12 sempat ke beno MP gi senheng :p

hainom OKje berkata...

Amboi bukan main lagi pilih barang mentang mentanglah laling offer hehe.... Tulah MP....okje pun teringin nak beli bread maker tu...tp nanti dululah....

Chic Na berkata...

bestla boleh campur2 dgn points.. baik guna kak, kalo tak rugiii.. hehehe..

missShila Nget berkata...

kak..harini baru 24dis..sempat ni..sempat..

hahahahaha...

Asha Lya berkata...

Salam perkenalan sis..trima kasih sudi singgah blog kita

Puan Kutu berkata...

year end sale dimana2..klu bjak membeli takde salahnya..lagipun laling yg membayar.haha..

byk gak tu yg kak mp rembat kat sengheng..:)

Aju Mohit berkata...

hahah laling nak sponsor baik ngap je kak, bestnya!! owh tak pernah tau sengheng pun ada membership ye kak?

acik idah berkata...

Salam MP... :D
Errmm.. beruntunglah badan... ada laling sayangg belikan semua yang dihajati... tapi malu2 plak nak mintak kan... hehehehe... lenkali cuba jerr.. dapat tak dapat tu no 2.. ;D

Yati berkata...

Best bread maker tu, kak Ina. Boleh buat roti sendiri, seronok, tau! Yati pun teringin. Hehe..

NzA berkata...

Wah, malu2 kucing pulak mp ttp comel je...hehehe....agaknya kalu nza dh lupa diri..hik3x..

Cik Tieka berkata...

salam kak MP..untungnya dapat diskaun! besar perbezaannya tu bila dah jd ahli..tp yg paling untung, laling MP yg bayar semuaaaa..muahaha :P

Nur-nba berkata...

Biasalah tu.. kalau harga murah lagi hati meronta2 nak membeli.

aTieYusof Family berkata...

Banyak juga hasil rembatan tu Kak... syukur hubby memahami ye Kak..dpt lah shopping brg yg dihajati tu...hehe
sini blm ada kedai SengHeng ni kak....:)

m.u.l.a.n berkata...

sempat lagiiiiiii..!!!

Kasih Salina berkata...

bestnya dapat periuk tu..cantik sangat..

azi berkata...

SALAM RINDUUUUUUUUU MP....
cantiknya periuk merah tu..sesuailah untuk dapur yang cantik....:)

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang