Sabtu, 24 September 2011

Nak Tayang Jugak....!!!!!!

Sabtu, 24 September 2011
Sebenarnya Mp dah cuba perah otak utk cari idea....malangnya tak datang2..Otak ni rasanya dah makin berkarat.Tapi nak jugak update blog ni......tak nak biarkan bersawang lama2..Seronok bila terjah blog kawan2 yg sntiasa ada ntry baru...

Tambah seronok bila masuk blog kawan2 yg menayangkan makanan terutama yg dimasak sndiri..pulak tu kalau ada resepi. Sebenarnya, Mp bnyak ambik resepi dari blog2 tersebut. Kononnya utk belajar memasak..tetapi selalu jugak bila try buat hubby kata tak lulus...Entah bila agaknya nak lulus dalam bab memasak ni..Agaknya, kalau ambik periksa...mmng cnfrm gagal..!!!!!Jadi Mp tak berani nak tayang apa yg Mp masak....Takut kena kutuk...

Dan memang seronok bila baca pngalaman raya dari blog kawan2....siap ngan baju sedondon bersama famly..mmng cantik sangat..Tapi tahun ni, Mp tak excted nak ambik gmbar raya ngan famly...tahun ni mmng tak de gmbar raya...tak de baju sedondon..anak2 ikut citarasa masing2..suami pulak pakai baju tahun lepas....Jadi tak payah ler bergambr..mnyemakkan mata jer...

Tapi..Mp nak kongsi citer sedih Mp raya tahun ni....masih terbuku di hati walau Syawal dah hampir pnghujungnya...Mp siap tempah baju raya kaler oren (Mp mmng peminat tegar wrna oren)...sama ngan anak pompuan Mp..tup2, hero Mp tak nak wrna oren, dia orang pilih warna biru..Tak pelah..Mp boleh berkmpromi lagi..Ikut jer apa yg anak2 suka.....


Baju raya yg masih belum beraya

Tapi, bila Mp suruh hubby beli tudung...dibelinya tudung raya WARNA PINK...aduhhhhh..takkan nak pakai tudung pink ngan baju oren..Dia kata, dia berkenan ngan tudung wrna pink tu.....Jadi Mp merajuk..tak pakai baju raya tu...Rasanya, elok simpan utk raya tahun depan jer...

Tak kisahlah...tapi Mp nak tayang jugak tudung yg dibeli oleh hubby tu..mmng glemer..bling2 lagi...
Mp pakai ngn baju raya tahun 2008....Hubby kata, tak pe bju lama, asal tudung tu baru...Pulak!!!!


Nak tayang tudung..jadi, abaikan si pemakai tudung yg tak berapa nak senyum tu...kalau WARDINA pakai tudung ni..tentu cantikkan.....


p/s...jelesssss ngn seorang kawan yg pakai shawl bulu2.....nak pakai jugak...!!!!!!


40 ulasan:

Kak Aya berkata...

pandai suami MP pilihkan tudung untuk isteri dia...cantik!

baru smlm jenguk tpt jual tudung, saya dan kawan ckp kalau wardina pakai mesti lawa tapi asal kita nampak mcm tak kena je..

missgee berkata...

Mp,
Tudung lawa.. Orangnya manis :)
tak sangka hubby Mp pandai
pilih tudung..
Saya takde etudung macam tue tau..
Harus jeles.. hehehe

P/s:Baru oren tue. Meletup :)

Zaitun berkata...

Kak Zai pun ada sehelai baju kurung yang tak dipakai lagi sebabnya ada yang tak kena dengan jahitannya.Tudung yang sedondon dah dibeli tapi bajunya tak boleh dipakai.

ajumohit berkata...

Kak cantiknya tudung yg hubby Akak belikan tu, alah Akak pakai pon sweet apa... Yeke depa takmo pakai sedondon kak ye? Anak saya mcmanalah dh besar ye? Ibu dia mmg suke sume serupaa.... Hihi

zareda berkata...

tudung tu cantik.. org yg memakainya pun cantik so pendek kata semua cantiklah so kena senyum lebih sikit ya.. :)

ainnoraini berkata...

cantik tu...pandai hubby pilihkan...cube senyum sket..mesti bertambah jelita lagi...

same la jugak dgn anak2 kat rumah tu bukannye mau pakai sedondon pun...semua nak ikut citarase sendiri...

Zefa NorAsmara berkata...

Cantik baju oren tu.. pandai suami MP beli tudung.. manis je MP pakai.. :D

EmbunRosaliza berkata...

Assalam MP..cantikya baju oren tu, boleh pakai masa raya haji pulak.

Memang cantik tudung pink tu, pandai hb mp pilih, sweet je MP pakai tu

norh berkata...

cerita raya saya dok kat dlm draft ja lagi pun..bila masa entah nak sambung buat..
memang glamer betul tudung tu..cantik tau MP pakai.. :)

Puan Kutu berkata...

pandai en suami pilih.sweet tudung pink tu..takpe baju raya lama pun.yg penting beraya..:)

Kunang-Kunang berkata...

Assalamualaikum MP,

Amboi pandai Cik Abang MP beli tudung untuk isterinya. Tak aperlah, mesti MP ada baju pink kan.

Akak dulu pernah jugak masa kerja. Akak cukup tak suka dengan kasut warna coklat. Tapi hasben akak suka, dia belikan. Mahu tak mahu pakailah jugak. Nak ambik hati, sebab dia pun ada hati nak beli.

eRiNsZ berkata...

adeh kak, cantek nyer bju oren tu.....
bole match ngan tudung bulu-bulu tu hihihih...

walou pon bju rayer lama.. kite tetap cantik klo kite rase kite cantik so.. Mp cantek awwwwww...
(tp daku tetap mau bju baru lalaalla)

Pia berkata...

"saya kalau raya tak kisah pon pakai baju thn2 lps...sbb baju lama kita tu bkn buruk pun,masih cantik dan nmpak baru..semuanya untuk ank2 yg kena beli baru selagi kita masih mampu kan..tak dpt byk pasang,sepasang pun jadi lah janji baru...~cantik tudung tu bling2 lg..kalau saya tudung semuanya kosong jer...hehhe..suka simple.."

S..U..D..@..I..S berkata...

pink pun ok pa, raya qurban boleh la kenakan oren MP

nuwairani ismail berkata...

lucu la kak MP ni...Hmmm....rasanya mcm style skrg je baju kaler lain, tudung kaler lain. apa kata pasni try buat mcm tu...hihih

ikatankasihku berkata...

wah, vouge lah you...hehehe..cantik baju yang belum di rasmikan tu..


Email akak, sy dah balas ye kak, nanti akak cek, TQ

Yan berkata...

i pun suka oren but for certain stuff lah. macam sandal..

MulutPayau berkata...

kak Aya...kalau wardina pakai, semuanya nmpak cntik...

Gee..terima kasih..tapi baju tu masih trgntung lagi...

kak Zai..kalau jahitannya tak kena, mmng tak selesa nak pakai baju tu...saya pun mcm tu jugak..

Aju..terima kasih..masa kecik2 dulu, dia orang tak kisah nak pakai wrna apa..bila dah besar ni..susah sikit..

MulutPayau berkata...

Zareda...terima kasih..hehehh cuba snyum seikhlas mngkin...

Ain ..terima kasih..yer lah kan...Bila besar dia orang ada citarasa masing2..tak berapa brkenan ngan citarasa kita...

Zefa...terima kasih..

kak Rosaliza...w'salam...betul jugakkan...pakai raya haji nnti..

Norh...Terima kasih dik...

Puan kutu...terima kasih dik...raya tetap rayakan walau pakai baju lama...

MulutPayau berkata...

Kunang-kunang...w'salam kak...Baju pink ada kak..tapi yg lama punya...Tu la kan kak...kdng2 serba salah jugak...citarasa kita ngan suami brbeza...tapi nak ambik hati, pakai jerlah apa yg dibeli..

Erinz...daku mahu pnjam shawl bulu2 itu...baju oren tu mmng cantikkan...heheheh

Pia...saya pun suka tudung yg biasa jugak..tapi suami beli yg bling2 utk raya...

MulutPayau berkata...

Sudais...ok jugak kalau pakai raya haji..tak perlu beli baju baru...

Nani...hahahhah..byangkan baju oren tudung pink...mmng jauh beza...tak sanggup akak nak pakai dik...

Ikatankasihku...terima kasih...ok dik, akak cek nnti..

yan...Kita serupa...

sal berkata...

menarik dan tertarik...

missSenget berkata...

baju cantik..

tudung pun cantik..

tapi baju yg cantik dan tudung yg cantik xbole digabungkan..

kalo tak, mesti lagi tertarik sis MP mmg debommm~

:)

sama laa..suka oren jugak..!

kpah k-poh berkata...

raya haji ni pakai baju oren..sempat lagi nak beli tudung oren....Sbb tu lah kpah suka kaler itam..tudung itam ni sesuai dgn semua baju..

abah khalisha berkata...

sekarang fesyen pakai tudung color len bj len..tk caya try pakai..confirm semua pandang..hehehe

Yati berkata...

Phewitt... tudung lawa, orang dia pun lagi lawa!! :)
Yati rasa, ok je, baju oren, tudung pink. Bukannya baju oren, tudung hijau, tu dah lain sangat tu. :)

~ yus ~ berkata...

lawa kak tudungnya...

patutlah hubby berkenan, kena dengan si pemakainya ha...

leh gi cari lagi kak tudung kaler oren tu, raya haji pakai lak baju oren tu ya..:)

ORLANDO AHMAD berkata...

cantik gak tudung yg husbend akak belikan, pandai die belikan.. kalo Gua komfem gua beli kain ela, konfius mana satu tuudng ngan kain ela hahahaha

BSB berkata...

bling2 gitu..cantik nyerr

WuMing berkata...

Pilih dengan perasaan kasih sayang tuu.. Tuu pasai cantik

EmbunRosaliza berkata...

Assalam Mp jadi pun pop-upwindow...

MulutPayau berkata...

sal...terima kasih..

Miss...terima kasih 10x..heheheh

kpah..mmng betul kan..hitam tu sesuai utk semua baju...

abah...kalau pakai cnfrm jadi perhatiankan..lain dri yg lain...

MulutPayau berkata...

Yati...hehehe...Mp dah cuba pakai, tapi tak berani nak keluar rumah..

Yus....terima kasih..akak kena cari jugak tdung oren utk pakai raya haji ni...

Orlando...terima kasih..jangan tertukar ngan kain lngsir dah ler...hehehe

MulutPayau berkata...

BSB..bling2 gitu...

wuming...betul..betul...betul...

Kak Rosaliza..w'salam..terima kasih yer kak ..

Maya Mayana berkata...

cantik tu tudungnya..pndai abg pilih...kakak pn cantik apa...siapa yg pkai shawl bulu2 tu? nk tgok gak fesyen nya tu :)

ieda berkata...

cantik dikkk tudung tuuu ..
akak memang x pakailah shawl nie .. x kena je muke tuu huhuhu

NzA berkata...

cantik!!!pandai suami MP pilih..kalau suami sy xtaulh jadi camne...hi...

MulutPayau berkata...

Maya...terima kasih..kawan akak yg pakai tudung tu masa majlis raya di skolah......

ieda..terima kasih kak..saya pun tak pakai shawl..tak kena dgn saiz muka yg lebar..tu laaaa, tgk orang pakai, cam jelesss jer...

NzA...terima kasih kak...tu pun dia pilih ikut suka dia jer...abaikan apa yg kita berkenan...

Acik Erna berkata...

MP..cantik tudung tu..
baju raya MP pun cantik jugak..nanti pi beli tudung sendiri ye..jangan merajuk..tak nak pakai sampai ntahun depan..sian kat baju tu..nanati kalau ada jemputan kenduri..pakai la ye..

MulutPayau berkata...

Acik...terima kasih yer....memng kena cari tdung sndiri lepas ni...

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang