Ahad, 30 September 2012

Tuhan Sedang Menguji Kita...

Ahad, 30 September 2012
Hampir dua minggu Mp tak mnjenguk blog...tak mnjenguk 'rumah' kawan2 maya..Tak de ntry baru utk suapan...Memang rindu sentiasa bertandang utk mngetahui aktvit semasa rakan2 semua...
Alasan sibuk mmng tidak relevan...Orang lain lagi sibukkan...Cuma Mp terpksa brtngkus lumus mengemas rumah yg baru siap di rnvte....Rasanya macam tak cukup kaki tangan utk mengemas apa yg patut...semuanya terpksa dilakukan sndiri....

Bahagian dapur yg baru siap...tapi kabinet masih belum buat ..berselerak lagi...tengah mencari kabinet dapur yg sesuai...Nak yg cantik, murah dan moden...adoiiiii rega utk kabinet dapur mmng boleh tahan jugak....
Untuk meluaskan bahagian dapur, Mp trpksa korbankan bilik utk bibik..nasib baik bibik dah balik..
Harap2 lepas ni rajinlah Mp kat dapur....

Dan Mp juga sedang menghabiskan buku ni...Sebenarnya dah lama Mp mencari buku ni..tapi tiap kali mnjengah ke kedai buku..dah habis...Nasib baik sorang kawan tlong belikan...

Memang menarik sangat buku ni...santai dan tidak membebankan fikiran...Cukup suka dgn tulisan Ustaz Kazim Elias ni..Tak sia2 memilikinya...

 gambar cilok dari fb seorang kawan...semasa majlis raya di sekolah...tahun ni dapat anugerah guru anggun dan bergaya...opssss bukan sorang tau, tapi antara 5 yg terpilih..
Kriteria apa yg dipilih tak taulah...tiba2 jer dapat..orang lain semuanya anggun bergaya dgn kebaya..tapi Mp berbaju kurung jer..
Selepas pengumuman baru tahu yg pemilihan dibuat oleh murid2...
Psssttttt, dulu pun pernah dapat......


32 ulasan:

Acik Erna berkata...

assalam MP..memang patut dapat pun..murid2 pandai memilih.
kalau buat ubah suai rumah memang banyak kerja MP..acik tak sanggup..dah buat sebelum masuk rumah dulu cukup la kan..

Granny Hani berkata...

Nanti bila dah siap kabinet dapur tu, nak tumpang tengok jugak..jgn lupa share foto kat blog yer.

kak tini (umialya) berkata...

mesti byk RM dilaburkan...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

kak mp mmg anggun dan cantik..budak2 jujur tau kak hehe


nnt kabinet dh siap tunjuk tau kak..kita suka tgk deko rumah org :-)

teratai berkata...

Pemilihan anak murid tu...tepat!

Besarnya dapur, pasti selesa bila memasak...

Nor Salmi berkata...

Tahniah MP.. Murid2 sekarang mmg pandai buat pemilihan.. Mcm kita dulu2.. mmg suka kalau tgk cikgu yg sentiasa anggun & bergaya..

Kalau dh siap kabinet dapur tu jgn lupa kongsikan gambarnya di sini ye..

Kak Sam berkata...

hrrrmmm kena pi cari buku tu. w/pun umah tak siap lagi tapi dah pergi survey kabinet dapur, huahhhh memang nak nangis bila tengok reganya.

Kamariah Awang berkata...

Ramai yang minta kongsi deko dapur MP. Ma pun nak tengok jugak...
Tahniah, MP terpilih guru anggun. Seronoklah... budak2 tu vote cam AF ke? Hehehe... jangan marah, ma gurau aje....

Kamariah Awang berkata...

Ramai yang minta kongsi deko dapur MP. Ma pun nak tengok jugak...
Tahniah, MP terpilih guru anggun. Seronoklah... budak2 tu vote cam AF ke? Hehehe... jangan marah, ma gurau aje....

NzA berkata...

wah makin besar n brseri2 dapur MP...lepas ni makin brsemangat masak....hehehe...

Tahniah MP......agaknya ore kelate kalau bab2 melaram mmg xkalah.......

mama aini berkata...

assalam MP..memang penat rasanya bila rnvte rumah..ehem nampak cantik & luas dapur MP tu..

♥MAMASYAZA♥ berkata...

alahaiii bestnya dah tambah dapo. saya ni teringin sgt nak luaskan bahagian dapo tu, tapi duit masih tak cukup..heheheheh kena berangan le dulu

Puteri Nurhayati berkata...

Luasnya dapur kak Ina. Suka tengok. Nanti dah pasang kabinet, share jugak gambor ya kak. :)
Haruslah dipilih, sebab kak Ina memang anggun. :)

syiela berkata...

budak2 ni jujur tau.. tahniahye..

luas ye dapur MP lepas ni mesti rajin nak ke dapur ni :)

Kesuma Angsana berkata...

wah n3 marathon ni mcm2 citer !

eMMe berkata...

Salam Kak MP, ustaz kazim tu tak penah lagi beli buku dia, selalu beli Cd ceramah dia.. best2...

azi berkata...

salam...
memang patut MP dapatpun..memang anggun dan bergayapun, tak dapat dinafikan lagi....tahniah!!!..:)

p.s..seronoknya MP dapat dapur baru yang cantik dan besar...letakkan pintu warna hitam + kelabu...mesti lagi cantikkkk..

Kak Imun berkata...

Ehem2....Cantik dapur, MP. Luas lagi...klu kenduri nak terima menantu lain kali, senang buat kerja, he3.....

Puan Kutu berkata...

cikgu kesayangan ank murid nie..tu pasal dapat.hehe

selamat mengemas.best la dapur dh beso,kena rajin2 msk la..:)

Zaitun berkata...

Cerita bab renovate rumah memang memenatkan,semua kena kemas semula.

Memang cantik pun hehehe...

MystoryPic berkata...

Ni mesti anak murid sayang kat cikgu dia...Tahniah dapat anugerah

ieda berkata...

salam MP ..
aduhh memang kalau ada renovate rumah , bercinta nak mengemas .. nak2 kalau belum siap itu dan ini .. kan senang kalau sekali petik terus ada ekke ..
ada org kemas kann , masakkan ekke
lebih2 lak akk nie ;))

Deru Ombak berkata...

Assalamualaikum Cikgu..

Dah pasang kabinet nanti pasti cantik dapur ni..

Cikgu mmg anggun.. Pada saya Cikgu sgt sweet.. :)

Aishah Jahirah berkata...

mmg penat la kak nak kemas rumah baru...suka tgk dapur yg luas,xde berlaga bontot mcm kt rumah flat..hehee
tahniah kak terpilih....2 tanda anak murid sayang...;)

Rinna berkata...

Tahniah dpt anugerah guru.

Wahh besar dapur MP yer.. leh berkejar2an.. :)

Zareda Norman berkata...

cantik cantik dapur.. Nanti amik kabinet kaler ceah memenag meletopss

cikgu anggun mmg sesuai utk mp.. :-)

Ucu Faridah berkata...

as salam MP...
itu tandanye murid2 mmg mengikuti setiap fesyen@gaya MP...budak2 skrang mmg pandai menilai...

Ema Blog berkata...

bestnya dapur besar...

ummiross berkata...

MP memang nampak anggun pun dalam gambar tu, yang baju coklat tu kan..

Ummi pun nak tengok dapur yang dah siap nanti, tumpang excited, hehe..

Nur-nba berkata...

Salam.. wah dah pindah rumah baru ye.. Nanti dah pasang kabinet, nak tengok.

Tahniah atas anugerah tu.. Undian budak mmg jujur.. Good luck utk anak akak yg nak ambil PMR.. Menarik buku tu..kena cari jugak..

Nur-nba berkata...

Salam.. wah dah pindah rumah baru ye.. Nanti dah pasang kabinet, nak tengok.

Tahniah atas anugerah tu.. Undian budak mmg jujur.. Good luck utk anak akak yg nak ambil PMR.. Menarik buku tu..kena cari jugak..

Marya Yusof berkata...

As salam MP,

Mmg MP guru anggun & bergaya! Murid2 mmg jujur & pandai memilih, teringat dulu masa sekolah cikgu antara idola kitorang...suka tgk fesyen2 yg dipakai :))

Ustaz Kazim tu kalau bg ceramah pun best jgk ;)

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang