Rabu, 2 Januari 2013

Deco Bilik Tidur...Warna-warna Ceria 2013

Rabu, 2 Januari 2013
Assalamualaikum  dan salam sayang...
Selamat tahun Baru 2013 utk semua kawan blogger..Semoga hidup kita snttiasa diberkati oleh-NYA...
Pembuka tirai 2013, masih lagi berbicara pasal bilik tidur..
Kalau ntry yg lepas, bilik tidur anak lelaki yg diterjah..
Kali ini. Mp masukkan pula gambar2 bilik tidur anak pompuan dan bilik tidur tuan tanah..
Anak pompuan Mp (kakak) juga suka pada warna2 yg ceria..
Dia meminta spya biliknya dicat warna pink perpel..
Dan semua hiasan dalam bilik juga dihias dgn warna demikian...

 Almari juga ditempah khas dgn warna pink pepel

Langsir dan cadar turut mnggunakan kaler kegemarannya...

cuma almari solek yg tidak perpel ..masih guna yg lama...sayang pulak nak keluarkan dari bilik kakak...

Bila anak2 ngan warna peberet masing2..Tuan tanah  turut jeles dan ingin jugak menghias bilik dgn warna2 ceria kegemaran untuk tahun baru. Nasib baik husb tak de warna kegemaran dan  setuju dgn semua permintaan tuan tanah yg agak mengada2 sikit...

Pastinya warna oren yg mnjdi pilihan utk bilik tuan tanah...

wardrobe warna oren putih mnjadikan bilik tuan tanah cukup ceria ...

Cermin  di dalam utk mnjimatkan ruang...

Sebenarnya dinding bilik Mp dicat warna kuning terang dan mmng warna ini begitu mnyerlah...Pintu bilik air dlm bilik warna senada dgn meja kayu jati menampakkan kelainan..

Bukan tujuan Mp utk menunjuk2 pasal bilik2 ni, cuma sekadar berkongsi pendapat dgn sahabat semua.Jangn takut utk bermain dgn warna ketika mnghias rumah...Warna2 yg terang mmng cukup ceria dan cantik.
Apa pun ia terpulang pada diri kita sendiri...









39 ulasan:

Nor Salmi berkata...

Tentu rumah MP nampak meriah dgn warna2 terang.

mama aini berkata...

`hepi new year MP`..ehem cantik color 2013 ni..ceria sungguh rumah MP !!..cantik kan bilik ank dara dgn pepel,pink tu..

mek yusz berkata...

hepi new year 2013 akak MP :)

missSenget berkata...

untung anak dara sorang..

bilik ana yg punya..

hahahaha..

cantik..cantik..

kite suka warna oren jugak..!

umialya berkata...

jeles akak.. bertahun2 nak ubah warna tapi tak terubah juga..

mmg cantiklah MP, pandai mendekokan bilik yg begitu ceria

❤Kamsiah❤ berkata...

mcm kaler bilik anak dara akak jugak-pink purple...pastu bilik penuh dgn teddy bear hehe

aTieYusof Family berkata...

Cantik warna2 tu kak..
betul tu jgn takut bermain dgn warna..:)

Angah berkata...

eiii sukanyaaa, angah pun fanatik warna pink purple...

azi berkata...

MP..cantiknya bilik kakak..macam bilik pengantin..kalah bilik Aunty Azi tau..he..he..memang cantik MP...saya suka warna unggu dan oren tu...cadang tu nak cat bilik kakak ainaa dengan warna ungu jugak...




azi berkata...

MP..cantiknya bilik kakak..macam bilik pengantin..kalah bilik Aunty Azi tau..he..he..memang cantik MP...saya suka warna unggu dan oren tu...cadang tu nak cat bilik kakak ainaa dengan warna ungu jugak...




Rozita berkata...

Happy new year MP. Wahhh....ceria colour pilihan MP tu. Bilik kakak sweet dgn colour pink purple, suka tengok..

Fiza Rahman berkata...

Cantik & ceria.

♥MAMASYAZA♥ berkata...

cantik warna purple. bilik saya mmg warna purple, sejuk aje. bilik anak2 warna kuning n orange. setuju sgt mmg nampak ceria

Kunang-Kunang berkata...

Meriah sungguh warna-warna yang MP mainkan.

Akak suka.

Rinna berkata...

Cantik bilik MP.. Sgt menarik.. Biarlah org nak kata apa MP.. saya suka tgk umah org cantik2 nie.. :) Boleh bagi ideakan.. :)

ibuintan berkata...

pepel... bilik anak dara akak yg sorang ni pun pepel jugak tp gabung dengan pink sekali


akak pun skarang suka cat yg terang2.. nampak meriah

Nazayiena berkata...

Slmt thn baru MP...
Cantik pilihan warna anak dara MP,pepel...

Puan Kutu berkata...

mesti semua puas hari sbb masing2 dpt warna idaman..

Puan Kutu berkata...

mesti semua puas hari sbb masing2 dpt warna idaman..

ummiross berkata...

MP..ummi pun suka warna2 yang terang dab ceria, cantik bilik2 tu terutama bilik tidur utama tu.

whitecappuccino berkata...

selamat tahun baru MP..cantik bilik2 ni..





















Hu Zakaria berkata...

Nice deco. Pasti anak-anak menyukai bilik mereka. Bertuah dapat ibu yang berbakat nih...!

Ena's Palace berkata...

wahhh..da mcm dalam otel..suka tgk...mmg cantik bila menggunkan warna2 camni menimbulkan mood yang sentiasa ceria...

Ema Blog berkata...

teringin nak buat wardrobe besr cam MP ni...tunggu rumah sendiri siap dulu nampaknya

sal berkata...

selamat menyambut thn baru 2013..harap2 ceria selalu

NzA berkata...

wah deko2..Cantik!!!!.i like ttp skrg ni mmg dh xmenyempat nk deko2....

Yati berkata...

Cantik, Kak Ina. Yati pun suka color terang, naikkan mood ceria. :)

Cho Zila berkata...

kalau akak memang suka terang benderang.. tapi masalahnyer takkan diterima idea akakni, baginyer semua kena lembut...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ berkata...

saya pun suka terang2 baru ler ceria selalu...

Nora Karim berkata...

mood baru tahun 2013... betul juga... bukan azam je kena baru.. bilik pun kena ada perubahan juga utk bangkitkan mood baru...

izan mama mia berkata...

mmg nampak ceria..cantik...saya suka

izan mama mia berkata...

mmg nampak ceria..cantik...saya suka

ieja amieja berkata...

assalam MP..bz dgn tugas ye..
suka dgn warna2 terang gtu..sebelum ni umah ieja belah luar cat warna terang jg..pas tu belah atas colour lain bawah lain, tp matching la..ada lak yg tanya ni taska ke,,hehe..
ieja pun suka main ngan warna terang..tp bilik ieja suka warna lembut ckit..

Kasih Salina berkata...

cantik kak, saya pun suka color2 yang terang camtu..good job kak..

mamawana berkata...

Assalam,

Hepi new Year 2013

Canteksssssssss deco deco itu

ALoNa CintamaniszLite berkata...

wardrobe tu menarik..sy suka besar2 mcm tu..brp ye tempah dia?? yg skang ni dh nk roboh dh, hehe..

ANAK MAMA SAYANG berkata...

Cantik.

NEKCIK berkata...

Salam MP..nekcik nakkomen kat rumah bunglow MP...tapi takleh masuk..takpe nekcik pun suka citer citer bukn nak mnunjuk..sekadar mungkin boleh beri idea atau komen.cantek bilik tu..takpelah MP..dalam perkahwinan ni mmg kita kna bnyak bsabar dan bkorban hati dan perasaan..insya Allah redha ajelah dan Qanaah dengan apa yang ada..nekcik percaya Allah tahu isi hati kita..Insya Allah akan digantikan lebih dari itu..panjang lah pulak ye!!

nea lopah berkata...

sangat cntik!!

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang