Selasa, 19 Mac 2013

deco ruang tamu (kabinet tv@rumah tv)

Selasa, 19 Mac 2013
Letih, penat, malas, tak de mood dan macam2 lagi yg bersarang dalam otak yg dah hampir tepu...
Sudah 2 mnggu kerja  tanpa henti...aduhhhhhhhhhhhh mmng memenatkan..Nasib baik mnggu depan cuti, dapat ler rehatkan minda dan fizikal yg dah makin layu..tapi makan tetap bertambah2...berat makin naik berkilo2..Seronok jugak menternak lemak ni...

Ok, lupakan pasal kesibukan sekejap..Dua hari yg lepas, kerja2 memasang kabinet tv rumah Mp bermula...Penat datang lagi...Kena alihkan perabut, kena mop lantai, kena lap habuk dan macam2 lagi....Balik sekolah, tgk rumah bersepah2, rasa macam nak melaung2 jer...Tapi nak buat macam mana kan...Laling pulak tiba2 nak buat rumah utk tv kesayangannya..Kita pulak jenis yg MENURUT PERINTAH..huhuhu...Nasib baik kerja2 tu cuma memakan masa 2 hari jer....

sebelum

kerja2 memasang rumah tv 

masih belum siap...

hampir siap..

Rumah tv dah siap!!!!!!!
Gabungan warna coklat dan krim...
si bongsu terus mngadap tv sorang2....
Cermin warna hijau...

Warnanya bertukar kuning bila lampu dalam rumah tu dipasang...
Dop diam2 dalam rumah ya wahai tv.....

Tapi tuan rumah penat giler mngemas...masa ni lah, terbayang dan rinduuuuuu teramat pada bibik yg dah pulang!!!!!!!!!

Lepas ni tak tahulah projek apa pulak yang akan dibuat oleh laling...Tunggu dan lihat jerlah....
Opssss perabut dalam rumah tv tu belum ada lagi....kena cari jugak ni..Biar berseri sikit dalam tu....

41 ulasan:

mek yusz berkata...

cantik la kak MP..bila la leh g umah kak MP ni... :)

aizamia3 berkata...

Lawalah kak..

Psstt: klu kat umah ai confirm penuh brg mainan anak2 dlm tu.. siap booking side ni sape punye, side tu sape punye.. huhuhu..

sal berkata...

cantiknya deko-deko..
rumahku syurgaku..Insya-Allah..

Aju Mohit berkata...

cantiknya kak, mmg tip top, nnti update yg lain pulak tau!!!

missSenget berkata...

semua projek incek laling eh kak mp..


haha.. best la dia ada taste..

cantik..!

Nurzakiah Hanum berkata...

salam
singgah pagi selasa...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ berkata...

cantik nya rumahku syurgaku..bila nak jemput kengkawan kat blog g rumah..hehee

azi berkata...

Tak sabaq nak tunggu tengok hiasan ruang tamu dan makan pulak...:)

pinky berkata...

cantekkk....nampak kemas jer...=)

Rozita berkata...

Cantiklah MP rumah tv tu... berkenan tengok..Mahal tak harganya kak ?

Acik Erna berkata...

assalam MP..cantik..kalau nak pasang benda baru ni..memang letih mengemas MP..saba je ye

Hanis Azla berkata...

salam kak..

cantik rumah tv akak.. tv kat rumah saya takde rumah pun.. dok bertenggek aje menumpang atas almari he..he..

Zaitun berkata...

Kemas dan cantik.

Kena cari perhiasan untuk rumah tv supaya lebih berseri.

AziE berkata...

cantik

Rinna berkata...

Sangat cantik MP.. :) TV dah ada rumah..kemas laa sikit kan.. :)

MulutPayau berkata...

Rozitta.....
Ita, kos utk buat rumah tv tu lebih kurang 5 ribu....akak rasa agak mahal....tapi mngkin sbb suami akak pilih kayu yg berkualiti.....

NEKCIK berkata...

takpelah MP..sabo bebnyak..biarlah dia nak siapkan 'TAJ MAHAL untuk permaisuri dia tu!

NzA berkata...

nampak kemas dan cantik......suka tgk.

Puan Kutu berkata...

klu sy walau penat tp berbaloi..rumah dh jadik cantik cmni mestilah double triple suka!

ieja amieja berkata...

assalam MP..
itulah rumahku syurga ku ye dak..
cantik gabungan warna tu..hurmm
tv pun ada umah sndr kan..huhu beruntung sungguh..x pe minggu blh rehat puas2..^_^

ibuintan berkata...

cantik MP... berbaloi penat mengemas.. suka akak tengok

Nor Salmi berkata...

Cantik dan kemas.. berbaloi dgn kepenatan yang dirasai.. hehe

Cho Zila berkata...

syioknyer kalau rumah gini tak nak keluar rumahler saya...

yan's cottage berkata...

cantik2....bila dah hias cantik2 penat pun hilang kan...?

Nur-nba berkata...

Cantik... Hilang semua penat..

nea lopah berkata...

cantik....kreatif idea nk bt kabinet tu.

ieda immi berkata...

fuh teruja kejap akak tgk nie ! ;)

Yati berkata...

Wah.. cantik la kabinet tv rumah kak Ina.
Kalau Yati, tak yah cari hiasan nak letak dalam cermin tu, tayang benang kait je. Hehe..

Marya Yusof berkata...

As salam kak,

Nnt jgn lupa jemput kita dtg rumah tau! hehehe... nice kak :)

Kesuma Angsana berkata...

cantik nyer, nampak kemas sngt2

makchaq berkata...

Untung dapat laling yg tak berkira nak happykan keluarga..

selain perabut rumah kena cari barang untuk isi dalam rumah tv sama....

aTieYusof Family berkata...

Cantik lah kak MP..
klu sy duk tgk tv kat situ, mmg tak bangun lah..dok lepak situ je memanjang..hehe:)

tenku butang berkata...

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Yumida Huda berkata...

cantiknye umah akak..kemas..besar...
nice deco
follow here

NoEn berkata...

cantiknya

eMMe berkata...

cun dah ruangan tv umah kak MP tu...

BUNDA a.k.a KN berkata...

cantik...

Aishah Jahirah berkata...

wah kak...deco sana sini bertmbah selesa la kediaman akak.pasni mesti rajin je melekat depan tu.

Jemarisuri berkata...

cantik dekornya..

Kamariah Awang berkata...

Aduuuussss besouw nya tv diaaaa... keh3... Cantik rumah Mp. Taknak pelawa ma gi jalan ke? Bila nak buat open house tu?

Fizah berkata...

menarik ni...jom join

http://susunatursioca.blogspot.com/2013/04/sticky-post-giveaway-istimewa-mei-jom.html

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang