Selasa, 4 Disember 2012

Family Day...Letih Mendaki...

Selasa, 4 Disember 2012
Pada 30 Nov lepas, Mp dan fmly mngikuti aktvti yg dianjurkan oleh Lions Club.Sebenarnya suami ahli LC dan LC bebrapa daerah/negeri  telah brgabung utk buat famly day di CH.
Program dimulakan dgn 'Walk For Cure'..aduhhhh penat giler. Ingatkan jalan2 biasa jer.Rupa2nya mendaki bukit di CH.(Montane Park )betul ke tak nama tmpat tu tak pasti pulak. Tak tahulah brapa km kami mendaki, tapi memakan masa hampir 3 jam.Pada mulanya hanya suami dan si abang jer yg mndftar utk mendaki.Tapi bila tiba di sana, Mp, kakak dan bongsu teruja jugak nak turut serta.


boleh jugak kempiskan perut 2 beranak tu..hehehe

bergambar sblum mendaki...

pendakian bermula..ramai jugak si kecil turut serta..


tuan tanah mendaki pakai bapak jins jer..

sian kat antie2 ni semua....beberapa kali brhnti rehat krana tak larat...tapi tetap bersemngat..
sempat posing bila sampai di bawah



sejuk dan nyaman dikelilingi pepohon..

Dah penat..masing2 cari tempat utk berehat...

Dan malamnya pula dinner dan pertandingan karoke..
persiapan utk prtndingan karoke pada sbelah malam...

Mp dan anak2 tidak ikut serta dinner dan karoke malam tu...Ye lah kan..Nak makan pun terasa was2.Majoriti ahli kelab terdiri dari orang2 Cina yg jenis tokey2 besar..Hanya bbrapa kerat shaja Melayu.Jadi semua hidangan ditempah oleh dia orang..Dari awal lagi kami hanya pndang dan geleng shaja walau dibrthu yg makanan tersebut boleh dimakan..
Hanya suami yg ikut serta smsa pertndingan trsebut diadakan...Kami hnya memerap dalam bilik.Pukul 12 mlm barulah suami hntar nasi yg dibeli..Sian anak2, merungut kelaparan.
Keesokannya ada acara tanam pokok di Kg.Raja.Mp dan anak2 juga tak ikut serta.Lepak di bilik jer..Jadi kami tidak tahu pokok apa yg ditanam oleh mereka semua....

intrnet punyalah slow..nak upload pic dan buat ntry baru makan masa 3 hari..adoiiiiii penat giler menunggu..Mood utk bw membara tapi tak dapat masuk rumah kawan2...sabar..sabar..sabar..


33 ulasan:

❤Kamsiah❤ berkata...

MP..mesti 2,3 hari lps tu...kejang betis,peha semua ,kan...

Pn Kartini berkata...

Kesian pula bila bc kul 12am baru leh mkn nasi...
Mesti berkeroncong perut kan...:-)

Anum berkata...

bagus xtvt nie

Cikgu Ma berkata...

letih pun best kak..

MystoryPic berkata...

MP... CH kat area mana tu boleh daki bukit... masa saya ngan geng mendaki pergi Gunung Brinchang je...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Wah! bersemangat tu MP mendaki.. memang seronok bila dikelilingi pokok menghijau ni... damai dan nyaman jer rasanya :D

Acik Erna berkata...

assalam MP..musim hujan ni kot..line tenet pun ikut sejuk dan lambat

TiranaAduka berkata...

salam sis(mulut payau)
Wah tak sangka sis ni lasak gak ye..cayalah.kaki tak lengguh ke?daki bukit tu?

aTieYusof Family berkata...

Seronok sbnrnya sesekali buat Family Day ni...sy pun ada pengalaman mendaki bukit... balik tu seminggu juga sakit kaki, betis & paha..hehe:)

Rinna berkata...

Adoi.. 3 jam..berjalan..sure kejang otot2 kan MP.. tapi mesti seronokkan jalani aktiviti bersama keluarga tersayang..walaupun penatkan.. Yang penting happy

Kak Imun berkata...

Salam, MP. Memang seronok sekali-sekala mendaki dan menyusur hutan ni. Udara bersih dan segar. Penat sikit tak apa, yg penting senaman besama family....:)

Wak Gelas™ berkata...

wak pon dh lama X panjat bukitts.. UUhhuu

EmbunRosaliza berkata...

Assalam MP, akk teringin sangat aktiviti mcm ni, tapi tak kesampaian, bila tgk MP mendaki gunung/bukit mcm ni mmg teruja sangat. Bestnya

dwaty berkata...

bestnya panjat2...

LiYa HaNiF :: berkata...

syoknya dapat mendaki.. ^_~

ibuintan berkata...

wah bestnye... 30hb tu akak pun ada di CH tu

AziE berkata...

Sakit kaki lagi tak? :)

azieazah berkata...

Rasa keras tak urat keting? hehehe
Best nya nampak semua blue!

Kasih Salina berkata...

salam kak MP..sukanya aktiviti camni..mesti lenguh2 habis betis tu..haha..

secangkir madu merah berkata...

Salam MP.. seronoknya beraktiviti bersama keluarga..

Ema Blog berkata...

dah lama tak mendaki ni...sekali mendaki seronok..tp esoknya akan ada sakit betis dan paha..sakit urat,..

Jemari_Suri berkata...

ala kesiannya..kalau js mau kena gastrik tu kalau jam 12 baru dpt mkn..hikhik

Kunang-Kunang berkata...

Salam MP,

Kalau akak pengsan terus. Tahniahlah kerana MP berjaya juga mendakinya.

eita berkata...

habis je aktiviti mesti letih kan
tengok pun dah seronok

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

LC ni kelab apa sis?

pewot encik hubby tu mmg terserlah kebonjolannya hikhik larikkk!!

mama aini berkata...

assalam MP..lama mama tak join family day begitu..:( sejak lemau ni suka duduk kat rumah je.. nampak meriah sgt FD tu..

Nor Salmi berkata...

Bestnya aktiviti mendaki tapi penatnya berhari2 juga nak hilang..

Angah berkata...

wah MP kuat lagi mendaki ye...

Puan Kutu berkata...

sesekali pergi mendaki naik semput juga tp satu aktiviti yg sihat..lama jugak sy tak pegi mendaki..:)

syiela berkata...

bestnya kak MP... dulu saya suka aktivit camni tapi sekarang rasanya tak mampu kot :)

Ujie berkata...

Syoknye..saya minat mendaki tau. Tp lps kawin terus stop. rindu pulak tengok gmbo2 ni.

Aishah Jahirah berkata...

syoknye....ada aktiviti mendaki....lama gila kot tak join aktiviti camni.hehee pakai bapak jins pun xpe asal lepas mendaki...hehee

NEKCIK berkata...

Salam MP..clasmate lama Nekcik ada kat situ tak..Mr.Neo Say Yeow

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang