Sabtu, 19 Oktober 2013

percaya ke????

Sabtu, 19 Oktober 2013
Sejak belakangan ni, keinginan utk membaca novel2 yag terperuk dalam almari mnggebu2..
Rasanya hampir 30 buah yag masih belum dibaca..memang gile membeli...
Asal ada jer yg berkenan, terus beli..
Baca novel pun mesti ikut mood jugak...
Kalau mood tak ok, bagilah novel yg best sekalipun..tetap tak hingin nak baca...
Dan mood utk membaca novel kembali lagi..
Tapi tak lah macam dulu2..
Boleh habiskan sebuah novel dalam sehari..
Dulu bujang..lepas tu  kawin dan beranak pinak..maka banyaklah yg perlu dilunasi..
Kalau asyik mengadap..maunya rumah macam kapal pecah dan anak2 kebulur nanti..

Dengan bangganya, dalam dua minggu ni Mp telah berjaya habiskan bbrapa buah novel..
Percaya tak?? hahaha..Kena percayalah ya...

Alaaaa, bukannya bnyakpun..lima buah jer yg berjaya dihabiskan dengan jayanya..Kalau ambik exam, confirm Mp dah lulus dgn cemerlang...

yang ni Mp beli mnggu lepas...beli pun sebab ada ofer kencang di kedai buku..sambar jer lah..Tapi yg dibaca cuma sebuah jer..Lain2 simpan dulu..Aci tak??? Kalau tak aci pun tak pelah..aci dah balik India....

Dan paling best..novel ni..Biarkan Indah Berlalu..Rasanya Mp dah lama beli buku ni..Baru2 ni jer tergerak hati utk baca bila baca sinopsis yg panjang berjela kat fb..Rupanya novel ni mmg best sangat2..Karya Ramlah Rashid..
Mp syorkan pada kekawan, kalau nak beli novel..carilah novel ni ya..Sesuai sangat utk semua peringkat umur...tak de masalah,boleh kongsi ngan anak dara masing2...
Sekadar berkongsi dgn kawan2...Memang tak rugi beli..
Jalan ceritanya cukup menarik...bnyak memberi pengajaran kpada kita..
Tapi minta maaf, Mp tak berapa rajin nak tulis sinopsis cerita ni....


19 ulasan:

Tetamu Istimewa berkata...

Seronoknya dapat beli buku atau novel kan. Saya pun banyak lagi yang tak baca di rak.

Seri Selaseh berkata...

Dah lama saya x properly baca buku sampai habis. Paling2 pon baca magazine kat klinik... tu pon pilih2 artikel. masa betol2 mencemburuiku

Puan Kutu berkata...

byknya koleksi novel kakmp..menang membeli,tak berapa rajin membaca la ni kekdahnya..hehe tp takpe, klu dh beli nti2 baca pun boleh..melabur duit ke buku takdenya rugi..klu dekat boleh la sy pinjam..ni jauh berjela..:)

Kakzakie berkata...

Baca novel ni memang mengasyikkan. Kakak pun sama baca ikut mood tapi bila dah baca tak boleh stop sebab tak sabar nak tahu ending dia.

Bbwana adienia berkata...

salam kak..

wah, bestnya tengok banyak betul koleksi novel..saya pun dulu hantu novel jugak..tidak kisah habiskan duit beli novel asalkan puas hati..tapi, sekarang aktiviti membaca novel sudah berkurangkan kerana kekangan masa..

adrianna syaz berkata...

Rajinnya baca novel ni..sya nk abwskan novel pun sgt susah..huhu..pelan2 baca..tapi seronok bila rak2 pnuh dgn buku..nmpak sgt cantik..snggh dan flo blog siratan hidup..jika sdi,snggh ke blog sya ya :)

makchaq berkata...

Makchaq la ni jarang sangat baca novel... seronok tengok orang baca, tapi bila baca memang tak boleh nak habis...

umi alya berkata...

Cayalah MP betul2 ulat buku..

Psstttt: alaaaaaaa MP terasa ke? akak tak maksudkan tu & akak tak pernah terasa hati ngan rakan2 blogger, biasalah kitakan suka gurau2 manja, maaf sgt2.. (tiba2 rasa bersalah... :( )

umi alya berkata...

ok daa , tq dear :)

Acik Erna berkata...

Assalam mp..lama sangat dah acik tak baca novel.dulu gila2 juga..selagi tak habis tak tido

Aju Mohit berkata...

dulu bujang memang sekejap je khatam novel tebal tu kak, skrg ni tengok drama kat tv je, seronok tgk koleksi novel akak

norh berkata...

uih..banyaknya membeli..tp takpe..bila mood mai..sekali harung dibacanya..he he

~ Cik Azz ~ berkata...

Biarkan Indah Berlalu tu memang best.. Saya ada buat sikit review pasal citer ni kat blog..

Suamiku Sotong tu best ke...? Tajuk dia aduhaiii.... huhuhu...

eita berkata...

ita pun baru beli novel..MAGIS..
tp masih tak belek lg

NzA berkata...

Wah, syabas..mmg tabiklh dgn MP...caiyok...

Khai♥Rin : anies berkata...

nk dtg rumah akk la...nk pinjam novel..bleh? ;-)

Ema Johari berkata...

sukanya kalau ada novel banyak mcm ni..

Rinna berkata...

Waahh byaknyaa novel MP beli.. caya laa.. baca2 jgn tak baca.. banyak lagi novel yg best

hainom OKje berkata...

Ohhh okje tak minat baca novel MP....kalau nak baca .....novel anak tu pun banyak je....cuma okje belum rajin je hehe

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang