Rabu, 16 Oktober 2013

sunyi dan sepi...

Rabu, 16 Oktober 2013
Cuti masih berbaki 3 hari lagi..
Tapi laling pulak bnyak kerja..bila semua pekerjanya bercuti..dia trpksa ambil alih tugasan..
Sian pulak tengok laling..dah la demam..
Hari raya sempat balik sekejap mnjenguk mak dan abah..
Adik beradik Mp yg lain tak balik..dia orang cuti sehari jer..
Tak pelah...nak buat macam mana kan..masing2 ada tanggungjawab..
Tak sempat balik rumah mertua...
Dah terbayang wajah mendung mertua...
Laling kata, ada masa kita balik nanti...

Balik ke rumah...suasananya sangat sunyi...
Jiran2 semuanya balik kg..
Keadaan taman perumahan ni teramat sunyi..
Tak de kdngaran deru kenderaan...
Tak de suara kanak2 bermain dgn girangnya...
Semua pagar tertutup rapat....
Kakak dan abng pun masih di kampung..
Tinggalah Mp dan si bongsu...
Laling seharian bekerja...

cuba intai dari balkoni belakang..semuanya senyap dan sunyi...tak de nampak satu knderaan pun di taman ni...

Dan pagar rumah Mp pun sama tertutup rapat..risau jugak nak buka bila tak de orang sekeliling..
Tak de peluang orng nak datang beraya....

Seharian mengadap l/top..nasib baik line laju jer....
Sempat lah nak bw ke rumah kawan2...

30 ulasan:

BUNDA a.k.a KN berkata...

memang nampak betul kesunyiannya...

Aju Mohit berkata...

kat kl pun tak jem sangat kak mgkn orang masih lagi bercuti, mendamaikan tengok gambar tu ;)

umi alya berkata...

akak tak terasa sgt, mgkn sbb cuti sehari cuma, byk masa dihabiskan dengan tugasan rasmi

MystoryPic berkata...

saya pun masih dalam mood cuti raya kat kg lg MP....

Jari Manis berkata...

Selamat hari raya Qurban kak MP..kat opis JM ni pun sunyi dan sepi gak coz kebanyakan next week baru masuk kerja

aizamia3 berkata...

Tahun ni kat taman perumahan saya agak meriah sebab jiran buat kenduri korban.. ;)
Tapi kalau takde orang sekalipun tetap kena beringat jugak kan..

EmbunRosaliza berkata...

Assalam MP selamat hari raya aidil adha buat MP. tahun ni akk blk kampung, tapi suasana kampung pun samam sunyi n sepi, tapi rumah akk best la semua ada kecuali adik akk yg langkawi je tak balik.

Tahun lain macam sikit raya haji, rasa tak meriah langsung, jln pun tak jem hehe.

Marya Yusof berkata...

As salam Kak Ina,

Eid Mubarak! Kami kat sini pun sunyi sepi jugak...yelah org lain tak cuti semua pergi kerja... nasib baik ada invitation dr kwn (msian) terlupalah sikit sunyi tu...hehehe :))

ZalinZalina berkata...

Salam Aidil Adha MP...kat kawasan rumah saya ni ramai warga emas..takde la sunyi kalau time raya coz anak2 diorang yang balik sini...saya lak yang balik kampong :)

Nafira usof berkata...

Kalo kat taman perumahan memang x ramai yang sambut raya kat situ kan~
masing2 mesti balik kg.
kalo kat taman umah zura, major penduduk kat situ senior2.. bila raya anak2 pulang ke rumah mak ayah dorang. jadik taman zura boleh kata sentiasa meriah. zura jer yang selalu x de kat situ bila raya.. hehehehe

Ain Noraini berkata...

kat taman perumahan saya meriah..mungkin cuti tak lamakan..ramai yg x blk kg..
semua bergotong royong disurau..

Queen Teratai berkata...

semua balik kampung la tu... seb baik taman perumahan kat tempat queen ni x ramai yg balik kampung...

Tihara berkata...

raya haji ni cutinya pedek je kan..
btw, salam aidil adha :)

zul permatang badak berkata...

cuti......semua orang minat cuti2, tapi satu hari je.........tak cukup...

❤Kamsiah❤ berkata...

daging korban ada lagi tak..???:)

insan marhaen berkata...

Tempat kerja IM pun sunyi. Ramai masih cuti...

hainom OKje berkata...

Hehe......tulahkan sebab cuti sehari je...tp anak anak cuti hari Isnin tu
Samalah mcm hubby sini demam jugak sehari sebelum raya tu

Ini Osman berkata...

taman mana ni..mp...

izan mama mia berkata...

samalah...kami pon raya 3 beranak je...sedey

MulutPayau berkata...

Kamsiah..
Daging korban dah habis la kak...

Ini Osman..
Taman perumahan kawasan rumah saya di Kelantan...

eMMe berkata...

bezanya hari raya di bandar dgn di kg, kt kg lagi meriah, tapi kalo balik kg mertua, tak rasa raya haji la... hari rehat rehat di rumah, baju raya nan hado... hehehehe...

Puan Kutu berkata...

Tahun ni raya korban mmg tak nmpk budak dtg beraya kt tmpt sy pun..apatah lg kawasan perumahan akk,mmg teserlah sunyinya tu..
salam aidiladha ye kak mp

Yati berkata...

Salam raya korban kak Ina, walau pun dah lewat. :)
Yati sekeluarga pun tak balik kelantan. Abe kerja plak. Tahun depan la, kalau umur panjang. :)

Mummydearie berkata...

Raya kat KL ni memang takda feeling langsung. Lagipun cuti raya sehari aje. Kerja menternak lemak ajelah satu hari suntuk.

intanfirdaus247 berkata...

Salam aidiladha buat kak mp…intan thn n raya memang x seronok lgsung di tambah pula seminggu lebih sebelum raya intan kehilangan emak tersayang…:

Hanis Azla berkata...

As-salam MP..

Musim raya mmg selalu begitulah keadaannya.. klu malam rasa nak buka pinta rumah pun takut.. sebab byk rumah yg gelap..

ANIM berkata...

kat bandar camtulah MP ya..kalau dok kampung, penuh pulak kenderaan parking depan rumah..

NzA berkata...

2lh kan MP, trkadang kesunyian melanda tanpa insan2 trsayang...

Khai♥Rin : anies berkata...

kt area sini sblk nyer...bising... cuti ke raya ke ttp bising

Normi Nieza berkata...

masa raya hari tu ker ni kak?

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang