Isnin, 21 Oktober 2013

Tak susah..tapi mahal..

Isnin, 21 Oktober 2013
Keluhan hati seorang wanita....
Nak cantik punya pasal...macam2 yg dibuatnya..
Ok lah..nak story pasal bisnes sikit..
Bukan bisnes apa pun..tapi pasal produk kecantikan yg berlambak kat pasaran sekarang ni..
Rasanya ramai antara kita yg pakai macam2 produk kecantikan..
Keberhasilannya..bergantung pada pemakaian dan jenis kulit serta kualiti produk...
Mana2 yg dikurniakan wajah semula jadi yg cantik dan tak bermasalah..memang syukur sangat2kan...
Tapi bgimana pula dgn yg mempunyai masalah??? jerawat, jeragat dan sbgainya...
Tak bermimpilahlan utk mndapatkan wajah yg mulus...

Sebenarnya, Mp pun sama..diketegorikan mempunyai wajah bermasalah...
Bermula awal 20an..muka dah ditumbuhi jerawat...kadang2 besar gedabak kat muka..
Macam2 produk yg Mp guna..jangan kiralah berapa bnyak wang yg dihabiskan..
Tapi biasanya skjap jer baik, lepas tu dgn riangnya jerawat tu muncul kembali..siap bawak anak cucu lagi...

Pernah jugak laling mengoferkan ke salon yg terkenal..alaaaaa yg biasa ada kat tv tu..
Kalau tengok testimoninya, mmng mnggebu2 nak pergi..
Tapi bila seorang kawan cuba, berhabis beribu2 lemon..tapi tak berhasil..Mp pendamkan..

Bila dah berjwrat..tentulah tinggalkan parut di muka...
Muka Mp dah macam jalan tar..hehehe

Baru2 ni semasa Mp ke Medan, 
Seorang kawan laling mengesyorkan Mp pakai produk TABITA yg mmng popular di pasarn...
Teruja nak cuba, laling belikan set ekslusif utk Mp...tahan utk 4-5 bulan
Bila dah pakai 2 bulan..kesannya mmng ketara...
Parut jerawat dah makin hilang...
Tapi yg problemnya skrang, benda tu dah nak habis..
Dengan gigihnya Mp google cari produk ni kat Malaysia..
Fuyyoooooo..terkejut dgn harga yg dijual di Malaysia..
Harga hampir sekali ganda....
Cuba cari yg paling murah...tapi macam tak yakin pulak dgn keasliaannya..
Dah lahhh, bila google tengok produk ni bnyak yg tiruan..
Aduhai....

Ada tak kawan2 yg pernah pakai produk Tabita ni???
Boleh kongsi tak macam mana kesannya.....


gambar ambik dari pakcik google...



39 ulasan:

Normi Nieza berkata...

owh..sshnya mcm tu kak..nak kna terbang ke medan lagi la...bahaya klu kna yg tiruan punya..huhu

❤Kamsiah❤ berkata...

muka akak pulak jenis takleh tempek apa...lagi teruk jadinya...

Nurzakiah Hanum berkata...

mahal kan

TelingaBulat berkata...

hurm actually tabita ok for all type skin but depend our skin jugak..TB actually dlu try from trial set then change to another exclusive set so far alhamdulillah.but one more thing its normal when ur skin nmpk cm peeling.mybe sedang pertukaran kulit.n ramai yg ckp menipiskan kulit.rasanye ade btolnye.sebab bile muke berjerawat then tepek pulak dgn toner nye fuh mmg pedih..no more talk just try first then u know n feel it ;) klu xok makesure on the spot better berhenti

Aisy Nasiha berkata...

Wah....mesti bagus produk ni. Kalau saya setakat ni malas nak menempek ...sebab tu biasanya beli yg murah n basic je..

Kalau berkesan elok teruskan produk ni.. nak tolong pun baru baca entry ni. Mak saya dh bertolak ke medan pagi tadi..

makchaq berkata...

Makchaq memang malas bab2 ni..... alhamdulillah muka x lah masalah sangat..tapi tak la gebu macam orang lain..

Yang makchaq tau antara penjuai tabita kat sini Peej Borhan ( anak blogger marina monroe) dia ada blog. cuba MP check.

umi alya berkata...

jap2.. cuti sekolah dah dekat kan, apa kata MP bawa famili makan2 angin ke sana, akan tetapi jgn le pasang niat semata2 nak cari alat make up tu..kemudian terus borong byk2 (tp tgok exp.date lak..)

ZalinZalina berkata...

MP boleh tengok kat blog Peej Burhan..dia memang jual produk Tabita ni :)

Acik Erna berkata...

acik tak tau pulak mp..nanti nak cuba google juga la ni

Puan Kutu berkata...

sy pun sebenarnya tgh carik produk nk putihkan kulit muka,bab jerawat jeragat tu Alhamdulillah la takde masalah.mslhnya sy ni malas nk pakai bedak pun,bila berpanas tona kulit muka jadi hitam la..mslhnya lagi sy ni penjimat (ke kedekut.haha),kemut nk keluarkan duit beli produk kecantikan yg mahal2..tggu kulit kedut seribu dulu baru beli.skang ni cuma pakai pencuci muka.hehe..

sory ye kak mp,produk mahal2 ni sy tak tahu..:)

Ain Noraini berkata...

cuba la carik MP..mesti ada tuu..
ada jugak yg kawan2 cadangkan tuu..cuba la gi tengok..

Queen Teratai berkata...

sya pun xtau.. tp kawan sya mmg ada guna produk tabita ni kak.. mula2 pakai mmg kulit muka akan menggelupas.. lps tu mmg cantiklah muka dia.. tp 1 je yg sya nampak kulit muka nampak makin nipis.. kalau kena panas kulit muka jadi kemerah-merahan.. so sya x pasti sbnrnya dia ok atau x.. ape2 pun depends pd kesesuaian kulit kita juga kak...

muka berjerawat ada masalah resdung x? blh jd sbb kulit muka berminyak juga... MP xnak cuba PRODUK JAMU SUSUK DARA? InsyaAllah boleh atas masalah jerawat ni semua... kalau berminat blh PM Queen ye.. ;)

Khai♥Rin : anies berkata...

xpenah / xtau dgn produk ni... sy so far gn safi rania je...tkt nk beli yg mahal2 tkt x kn dgn kulit

Kesuma Angsana berkata...

x pernah tau produk ni lah...& maaf lmbt terjah semula kebusyan dgn keje & kesihatan Adik x mengizinkan lately !

Zaitun berkata...

Kak Zai tak pernah tahu produk ini.

Anak kak Zai pernah menjalani rawatan dari produk New York tapi separuh jalan sebab nampak lambat berkesan.

Jari Manis berkata...

TABITA?..JM pernah guna TABITA ni...mengikis muka...kulit merah..menipis..guna ak habis pun sbb muka pedih..mayb etak sesuai ngan kulit JM kot..tp entah lah..adik try gak...kesan yg sama...smggu je guna

aizamia3 berkata...

tak tahulah sebab tak pernah guna.. maaf sebab tak dapat membantu.

Rasp berkata...

kena tengok pada kulit kita gak ni...
sesuai dgn kulit ke tak.....

my aunt and ada 3, 4 org gak ler kengkawan yg pakai...
so far cam ok jer tengok...
i lak tak brani pakai...
walopun kulit muka agak kurang flawless tapi cam takuttttt...
takut tak sesuai dgn kulit i jadi lagi teruk....

Yati berkata...

alamak.. yati tak tau tentang produk ni, kak Ina.
Yati guna bedak kulit rambai tu, scrub kat muka. Beli kat pasar siti khadijah. :-)

eita berkata...

langsung tak tahu pasal produk kecantikan..kite guna sabun beras je...

Aju Mohit berkata...

tak pernah try lg kak tp tgk testimoni byk yg puashati dgn produk ni

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Rajinnya MP jaga kulit muka ye.. tak tahu produk ni.. CH cuma guna safi rania jer.. yg che ta guna tu hehehe ;)

n O e s u h a i m i berkata...

tak pernah la plak pakai...kena usaha cari lg tu..

MystoryPic berkata...

Saya pernah dengar nama Tabita ni, tapi tak pernah la cuba. Takut nak cuba sebab tak tahu ori ke tak yg jual kat Malaysia ni

m.u.l.a.n berkata...

baru dengar tabita ni...

Ema Johari berkata...

tak pernah pakai lagi kak..cuba kak search dekat instagram...kat sana mungkin jumpa.

Rinna berkata...

Pernah dengar pasal produk Tabita nie tapi tak pernah nak guna.. lagi pun skrg nie byk produk yng tiruan..

Normi Nieza berkata...

kak try tanya kak fuza.(.http://fuzamusa.blogspot.com/) dia selalu g indonesia...lagipn husband dia kerja kat sana.mana tahu akak boleh kirim kat dia..:)

yan's cottage berkata...

awas kat sini banyak yg tiruan.....kena hati2 nak cantik kan....tak pasal2 jadi jelek kot heheee.....

Nafira usof berkata...

bahaya jugak tuh.. takut terbeli yg tiruan punye.
kang lagi teruk plak kulit muka.
kirim dkt kawan yg nak gi ke indonesia lah nampaknye~

LYAfrina berkata...

ramai y kata produk ni bgus.. n lya tgk kbykan y pakai produk ni mmg cantik kulitnyer..antaranya anne ngasri kan... tpmahal sikit kan

NzA berkata...

Pernah tgk gak kt fb tapi 2lh trkdg nza ni kalau pakai produk suka skip. Pernah abis. Mmg sukar nk cari yg serasi.

NEKCIK berkata...

Tak dapek lah den nak tulong...

LadyBird berkata...

huhuhuh... kalau cr kwn sana suh post byk2 ke sini ok x?

eMMe berkata...

Salam Kak MP, my fren pnh la suggestkan pakai Tabita ni, n mmg harganya agak mahal , tapi kalo elok kesan nye kepada kulit muka kita, apa salahnya...Kak MP, labur skit takpe kan... minta hubby sponsor separuh @penuh tak jadi masalah kan MP... hehehe.. selamat tinggal kulit bermasalah..............(cam iklan kat tv tu..)

hainom OKje berkata...

Tak pernah dengarlah MP....bagus yeh....
kulit okje mmg tak berjerawat tapi jenis kering....lagi lagi dah semakin kertu ni..dah start naik jeragat

MulutPayau berkata...

Makchaq, zalina..
Terima kasih..saya dah terjah blog tu....

MulutPayau berkata...

Cik Nor...
Okeh..thnks dear..nanti akak terjah ke sana...

MulutPayau berkata...

Aisy Nasiha...
Oh,ya ke..terlepas lah pulak....

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang