Sabtu, 5 Oktober 2013

~~~PUDAR~~~

Sabtu, 5 Oktober 2013
Kurasakan pudar dalam hatiku,,,
Rasa cinta yg ada utk dirimu..
Ku lelah dgn semua yg ada...
Inginku lepas semua...


Dah masuk bulan Oktober dah..cepat jer masa berlalu. Semangat utk menulis jugak semakin hari semakin pudar....Tapi tak de kaitan yg lirik lagu Pudar tu ya...

Ingatkan lepas budak2 UPSR, ringanlah sikit beban...
Rupanya makin meninggi..
Lepas jer exam, Mp ditugaskan latih budak2 utk Bicara Berirama mewakili daerah..
Aduhahai, sehari suntuk melayan karenah budak2 ni..
Bukannya mudah melatih 31 orng budak...
Ada yg manja, mngada2, keras kepala, adoiiiiiiii......
Kadng naik pening dibuatnya...

Minggu ni dah nak bertanding....macam2 perasaan wujud..mnggu lepas, Pegawai PPD datang memantau latihan..Beliau puas hati tapi bnyak kelemahan perlu dibaiki...
Semangat ckgu makin pudar..
Kita cuma ada dua pilihan...
Sama ada menang atau kalah...
Kalau tak menang, pasti kalah...
Tak pelah, terima juga apa keputusannya...
Kita dah buat yg terbaik....
Tapi inilah pertama kali sekolah Mp mnyertai pertandingan ni...
Jadi, kita orang tak nak taruh harapan yg tinggi...

Hari minggu ni jugak, pudar semua semngat..
Laling, kakak dan abang mnyertai program di KL
3 hari pulak tu...
Tinggal Mp dgn si bongsu..
Asyik mengadap muka dia jer...
Lepas tu, makan...makan..dan makannnnnnnnnn.....

layan si bongsu..mngada2 lebih...
Petang makan kat MB, malam kat KFC...
Nasib ler, kat tempat Mp ni cuma ada MB dan KFC jer..
Kalau tak mahunya botak kpala....

Buah berangan..adik  yg bawak..tapi yg belum diproses lagi..
Dgn berlagak pandai, Mp rebus..lepas tu goreng tanpa minyak...
Hampeh, mmng tak menjadi sprti yg beli kat kedai...

Pudar dan tawar hati lagi....
Percubaan utk pakai shawl digelakkan oleh laling...
Tobat dah tak nak pakai....muka yg bolat jadi panjang...
Simpan jer kat sini sbgai kenangan bila dah pencen nanti....
Opssss jgn gelak ya....

19 ulasan:

Aisy Nasiha berkata...

wah....jurulatih nyanyi berirama rupanya MP ni.. saya pernah disuruh, tapi tak reti langsung, terpaksa tarik diri... semoga dapat jayakan dengan baik ye... u can do it....

tengah sibuk, sempat lagi layan karenah anak anak ye... ni tandanya MP supermommy.. jangan stress ye, u can do the best...

Puan Kutu berkata...

cayalah jurulatih bicara berirama lagi.gud luck ye..

lawa apa pakai shawl,laling tak baik tau gelakkan.hehe

ummiross berkata...

Moga sekolah MP dapat kemenangan, kalau tidak pun ia tetap jadi pengalaman yang berguna buat MP dan anak2 murid.

Ummi suka buah berangan, selalu makan yang digoreng dengan pasir tu, sedap dan wangi, yang rebus tak pernah makan.

Jangan pudar semangat ye MP, kayuh pelan2..take care.

MystoryPic berkata...

Tugas cikgu tak habis selagi sekolah belum cuti....

BUNDA a.k.a KN berkata...

berkunjung dihujung minggu..

ZalinZalina berkata...

Saya kalau pakai shawl takleh fesyen gitu..kelako aje muka saya..he he...MP nampak OK je :)

nurbijen berkata...

Insya Allah, semoga budak2 tu perform very well....

Aju Mohit berkata...

hmm memang penat melayan kerenah anak murid ni kan kak tp moga mereka dengar cakap cikgu dan buat yg terbaik, semoga sekolah akak berjaya, hmm mula2 pakai shawl mmg gitu kak nnti lelama dah pandai lilit mesti husband akak suka ;)

mama sara nur berkata...

Assalam mp
Mcm2 program lepas upsr kan he heee lg buzyy
Budak2 ni mcm2 ragam kalu x cukup sabar xtau lah camna he hee

insan marhaen berkata...

IM memang angkat tangan dengan tugas seorang guru. Mungkin salah satu sebab ibu_suri mendapat stroke ialah kerana tidak pandai menangani stress kerja walaupun hanya sebagai guru tadika...

Jari Manis berkata...

Salam Kak MP..jgnlah pudar2..JM setia ngan blog akak ni hee..itulah kalau dah sibuk kan tak sempat nk menulis2 ni..

Ok je akak pakai shawl...nampak sweet heee

Lynn berkata...

Ish sedap pulak buah berangan tu kan..kalau kat kedai mahal bebenor tapi kalau teringin sangat nak makan, beli je..cantik je pakai shawal tu..

.:fyzz:. berkata...

ok what pakai shawl..look younger..akak..semoga maju jaya ya..wish ur team sukses..!!

Nafira usof berkata...

Good luck buat MP dan murid2 MP.
buat yang terbaik k~

Eh. cantek jer nampak MP pakai shawl tuh. ok jer~

QueeN TerataI berkata...

jgnlah pudar sgt MP.. hehehehe

❤Kamsiah❤ berkata...

jgn pudar semangat berblog dah la ya cikgu...

akak pun jenis tak reti nak melilit bagai shawl...buat kena gelak kat anak2 ja

m.u.l.a.n berkata...

sama lah kat sekolah sini.. kawan2 yg anak abis upsr bising sbb byk aktiviti lps exam..

azi berkata...

Salam rindu MP...
hujung - hujung macam ni, memang sibuk skitkan MP...sayapun tak ada masa nak buka blog kat ofis, kalau biasa, time rehat tu, bolehlah jugak jalan2 kat blog kawan-kawan.....kat rumah pulak sibuk dgn. anak-anak....:)

p/s saya pun tak sesuai pakai shawl macam tu..cuba jugak macam MP, akhirnya gelak sendiri...he..he..

hainom OKje berkata...

Hish....kena tinggai le deme ye....siannya....3 hari pulak tu!
Okje pun teringin nak pakai shawl MP...tp muka okje ni tak sesuai....sevab cembung! Hehe....
Sedap berangan tukan....

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang