Sabtu, 5 Februari 2011

Aku Dan Kisah Hidup....

Sabtu, 5 Februari 2011
                                      MEMANG KELAM KABUT!!!!!!!

Ketika Mp sedang berehat di kg...Tiba2 tepon husb brbnyi...Mp trkejut lihat muka husb keruh dan air matanya menitis...Dng suara trsekat2 husb mklumkan bhawa kwannya   (yg juga boss Mp) mninggal dunia... Antara percaya dgn tidak..husb call bbrapa orang kwannya lain tuk mngesahkan..Mp sndiri mndapat msj tntang berita trsebut..

Tanpa mlengahkan masa, husb mngarahkan anak2 bersiap tuk pulang dgn sgera..Husb berharap agar dapat mengucup jenazah buat kali trakhir..

Husb memndu kreta dgn kelajuan sdrhana coz jalan agak sesak..maklumlah..semua orng bercuti..Tiba-tiba, sebuah kreta men'cilok' di hadapan tanpa apa2 isyarat!!!!!!!..mujurlah husb sempat kawal knderaan...Sakit hati dan gerammm melihat prngai pemdu trsebut..tak mnghiraukan kslamatan orang lain..

Kalaulah Mp ada pistol @ senapang patah ...maunya Mp tembak pmndu keta trsebut..Biar padan ngan muka!!!!Hilang sabar dibuatnya....

 Mp mmbebel....dan scara tak sngaja keluarlah kata2 kesat ..padahal walau Mp  maki hamun skalipun bukannya pmndu tu dgr...(brdosa pulak maki hmun orang)..

Pergerakan knderaan makin perlahan...jalan agak jem...husb pulak snyap jer..prjalanan yg biasanya di penuhi gurau snda mnjdi snyap dan sunyi..masing2 melayan perasaan....

Tiba2.....bbrapa buah kndraan memotong di sebelah kiri..skali lagi..mndidih darah Mp..Kita beratur sikit punya pnjang...tapi alih2 ada yg buat jalan ni mak bapak dia punya...Laaa..tak reti nak sabar ke??? Inilah sikap pmdu kita....tak berhemah!!! tak sabar dan mmntingkan diri sndiri...



Kesian husb...hjatnya tak ksmpaian...Tapi Alhmdulillah..walau prjalanan agak mnyakitkan, namun kami tiba di rumah dgn selamat..

Malamnya, kami mngunjungi rumah arwah..suasana sedih dan pilu mnyelubungi..
Terbayang di ruang mata Mp kebaikannya selama ini...sikap cool arwah mnjdikan bliau disayangi..Walaupun bliau Boss, namun Mp tetap mmnggilnya dgn panggilan abang...tdk ada prbzaan katanya..

Semoga Allah mncucuri rahmat ke atas  arwah dan mnempatkan arwah disisi orng2 yg beriman..DariNYA kita datang..dan kepadaNYA kita kembali...Al-Fatihah utk EN AZMI IBRAHIM..

9 ulasan:

toyolkiut berkata...

mmg boleh naik baran kalau bertembung dngn pmandu yg x reti berhemah dan hormat orang lain ni..
pe2 pun bnykkn sabar..

Abang Zul berkata...

Salam Kenal,
Sifat 'kiasu' ni ada di mana-mana. Kat Penang paling ketara.

Al-fatihah untuk Arwah...

Mr. TN_SkY berkata...

Hurm...dioraang nie..sudah kena baru nak insaf kot..haish..kalau kena sorg2 xpe..nie dah mlibatkan org lain..jenis2..=_=..

em...alfatihah untuk arwah..moga rohnya dicucuri rahmat..

KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA?

MulutPayau berkata...

Tu laa..mcam2 peel mnusia ni...kalau kita tak sabar..haru biru ler jwabnya..
TQ...

Mr. TN_SkY berkata...

huhu..kdg2 peel berbeza tu yg mnjdikan life tidak bosan..tpi lau yg mmbhayakan..aduh pening kepala..=_=..

aa..sme2..beliau meninggal skit ape eh?


KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA?

Sharifah nor berkata...

baru jer tadi..hot2 dgn pemandu yg muda2 ni..kpah setuju dgn "abang zul" tu...

Al-fatihah utk arwah..

MulutPayau berkata...

SKY.. mng btul tu..srangan jantung..jatuh dpan bilik air, tak sempat bwa ke hospital..dah sampai ajal..

kpah..stuju jgak ngan abang zul..Terima kasih.

Yati berkata...

Memang banyak pemandu kat Malaysia ni macam ni. Sikit pun tak peduli orang lain. Sabor je la.
Al-fatihah untuk arwah.

MulutPayau berkata...

yati...mcm mana lah cara nak ajr pmndu ni yer??

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang