Sabtu, 9 April 2011

Aku Dan Kisah Hidup..

Sabtu, 9 April 2011
RIANG RIA HARI MINGGU.....

Ketika suami bertanya pada anak2..kemanakah tempat yg ingin dikunjungi pada hari mnggu..bersantai bersama keluarga...Cepat2 Mp mngesyorkan kami ke Genting Highlands..
Anak2..apalagi..bersorak sakan...Yelah..kali trakhir ke sana pada 2008..
Masa tu anak2 masih kecil lagi..
Mp dan fmly berada di sana selama 2 hari 2 malam..
Memng mnyeronokkan!!!!!!!Hampir semua prmainan s/ada outdoor dan indoor Mp cuba.
Kalau dulu..Mp trpksa melayan anak2...Mp hnya cuba fmly rides shaja..
So kali ini..mmng Mp lepas gian btul2..apatah lagi stelah dicabar oleh anak2..
Thrill Rides...mmng mncabar...bermula ngan Spinner....lepas tu cyclone..hampir luruh jantung..
Tetapi Corkscrew..yg paling tak dpat lupa...Mp mmng menjerit sekuat hati..( smbil lepas apa yg trbuku di hati)...Masa turun..rasanya hampir nak keluar isi perut Mp brjalan pun mcm orang mabuk..aduhhh..mmng tak tahan... malu jugak  pda anak2...dia orang selamba jer....suami Mp hnya jdi pmrhati..dia awal2 angkat tngan tak nak main...
Tapi stelah didesak oleh anak2..dia cuba jugak .
Kami semua
basah kuyup ketika  menaiki Sg Rejang Flume Ride...
Hampir melayang jntung ketika menaiki Flying Dragon...
Suami Mp kata...tobat..aku tak nak naik lagi...


 tuan tanah brsama anak sulung...


Tuan tanah brsama penaja ...(dlm kete kebel.)

SnowWorld..tempat paling disukai anak2...biarpun salji buatan...tapi mcm d ngara orng putih pulak rasanya..


hero n heroin tuan tanah...

Malamnya pula, kami berkesempatan melihat plbagai tarian dr Thailand sempena Thai Festval..
Anak2  Mp tak brganjak ketika melihat gadis2 Thai ni menari...mmng comel2...tapi
huh..seksinya....tgk btul2 gmbar ni...ehemmmm
Mp pun layan jugak lah...

Dan kunjungan ke GH diakhiri dgn menyaksikan GLITZ di The Pavilion...
Persembahan yg hebat dri Daria Pushankina..melukis menggunakan pasir....Tapi teruja jugak melihat prsmbahan Charles Bach...magic betul..yelah nama lagi silap mata..
mmng silap mata kita yg memandang.....kdang2 kalau di fikirkan mmng tak logik pulak..
Acrobatic Group dri China juga sungguh mngagumkan...


Satu jam stngh..rasanya skejap jer..tak nak brganjak dri tempat duduk...
Tapi anak2 Mp siap brdengkur kat dlam The Pavilion pdhal muzik punyalah kuat.....bukannya tgk prsembahan..agaknya tralu penat...
2 hari 2 mlm di GH...mndapat kepuasan yg maksima...
Apatah lagi anak2semua happy...
Paling penting..masa yg berkualiti bersama anak2..

Dlam prjalanan pulang..sempat anak2 Mp berpesan pada si ayah...yg 22 April - 1 Mei Pesta Buku Antrabngsa..Ayahnya brjanji akan bawa ke sana..MP trsenyum lebar..biasanya bila suami Mp brjanji ngan anak2, dia tak akan mngkiri...ada pluang Mp tmbah koleksi novel nanti..

10 ulasan:

Insan Marhaen berkata...

IM tak pernah sampai genting...

kpah k-poh berkata...

patut ler semalam tu akak dengar punyalah kuat org menjerit...rupa2nya MP...Hmmmmm...

Yati berkata...

Bestnya mp dan family, dapat pi Genting. :)

toyolkiut berkata...

wah..
hepi famili..
seronoknya bcuti..

MulutPayau berkata...

IM...bawa fmly ke sana mmng seronok..


Kpah....hahahaha..yelah tu...mmng Mp mnjerit sekuat hati....jeritan takut + gerun...

MulutPayau berkata...

Yati...seronok bila tgk anak2 happy...

TK...mmng seronok bersama fmly..

eRiNsZ berkata...

k.na aka MP~ anak-anak yg hpi ker... mak anak yang terlajak hepi hihihi.. best kan...genting ~jeless~ huhuu

MulutPayau berkata...

Erin.......Yup..maknya mmng trlebih happy....habiskan pntang tu dulu..lepas ni boleh bwak baby boy jalan2...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ berkata...

as salam, BSB dah lama x pe GH. Skg ada stwraberi farm baru bukak kat Genting kan?

MulutPayau berkata...

BSB.....Mp prnah dgr jugak psl strwbri farm..tapi tak smpat nak prgi....bdk2 tak minat...

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang