Khamis, 2 Jun 2011

CUTI SEKOLAH...

Khamis, 2 Jun 2011
Cuti Sekolah (Part 1)
Suka....mmng suka..cuti skolah mmng saat yg ditunggu2....Time nilah anak2 boleh rileks sikit walau tak sepenuhnya..(kena siapkan krja skolah yg bertimbun)..Ibu bapa pulak tak payah susah2 nak hntar ambik anak2..masa yg ada boleh guna utk perkara lain....
Ckgu pulak...masa ni boleh rehatkan minda...lapangkan dada yang sntiasa sesak ngan tugas2 yg trpksa diselesaikan..Tapi....ada jugak ckg yg trpksa brtugas time cuti...ada klas tmbahan...termasuklah MP..Nasib baik klas tmbahan cuma ada mnggu pertama shaja...jadi mnggu kedua..ada masa lagi nak rehat dan jalan2..

Cuti Sekolah  (Part 2)
Cuti sekolah...sinonim ngan majlis kahwin...Di mana2...ada knduri kawen.....Berkejar ke sana...ke sini..utk mnghdiri mjlis trsebut.....Dan masa nilah..nak kembangkan body ngan makan makanan yg mmng bnyak kalori..(termasuk Mp sendiri)..Nak buat macam mana..tak makan takut kecik hati tuan umah...

bersama kawan dan tuan rumah..Mp ni spesis bonsai ( tu kata kawan).....tak kisahlah kan...

Cuti sekolah (Part 3)
Cuti sekolah....oleh kerana merasakan body dah makin kembang...Mp pun merajinkan diri joging n walking setiap pagi ...Cuba ajak anak2..semua geleng kepala...nak ajak husb...sibuk mmnjng...akhirnya..Mp trpksa brsndirian...Ingatkan  cuti sekolah, ramailah orang joging di tepi tasik dekat umah MP..rupanya lengang...ada 2-3 orang jer. Dan last sekali...tnggal Mp sorang2...Ke mana semua orang2 tu??????

mmng sunyi dan sepi...biasanya kalau bukan cuti skolah..ramai brjoging di sini...

Cuti Sekolah (Part 4)
Esok...esok...esok...tak sabar nak tnggu esok....Mulai 3 Jun Mp akan terbang ke Vietnam dan seterusnya ke Kemboja utk melancong dan mnghabiskan sisa2 cuti sekolah selama 6 hari di sana..Penaja dah warning awal2...kali ni tak boleh soping lebih2....
Opsssss....Lupa nak tnya...ada sape2 nak kirim apa2 tak????byeeeeeeee...........

P/S..untuk sahabat....rindu nak bersembang dan berbual, juga nak berkongsi cerita..namun masa dan keadaan membataskan segalanya....


12 ulasan:

Mama AA's berkata...

ciksya ade perkmpungan ilmu sehari jek semalam, c kakak auni berlatih silat utk tadika selasa khamis... sbtu ni bru dpt berjln ke utara insyaAllah :)

Acik Erna berkata...

MP..dah nak pergi baru nak tanay..camana..he he

ainnoraini berkata...

bestnye nak gi jalan2...seronok tu...

zul permatang badak berkata...

selamat bercuti....dan dapat menghilangkan rasa bosan......lepas ni tak adalah boring lagi.....

Be Simple Beb(BSB) - threeQ berkata...

wow best nyer...selamat bercuti. Jaga diri baik2...

Yan berkata...

Ooo boleh kirim ke?

kalau kirim FM dan pembukak botol, boleh??

Insan Marhaen berkata...

baru nak jinak-jinak dengan jogging baru nak pi jenjalan?

pi vietnam jangan lupa ambil foto rakyat marhaen di sana. boleh kongsi dengan IM sebagai renungan. jangan ambil foto golongan atasan je..

Pn Kartini berkata...

ermmmmmmmm.....
moga happy2 bercutian yaaa..!!
Jaga diri!
Mesti shopping sakan nii...:)

MulutPayau berkata...

Yan...mnta maaf..Mp tak beli pun FM..untk knangan sndiri pun terlupa...

MulutPayau berkata...

IM..
Cuaca di sana mmng btul2 panas...makan pulak kena hati2 walau diuruskan oleh travel...kurus kejap..Tapi Mp tak bnyak ambik gambar..

MulutPayau berkata...

Pn. kartini..mmng happy ..tapi biasalah..bila ramai2..ada jgak prblem..
Soping...heheheh bnyak jugak...

MulutPayau berkata...

BSB, Zul, Ainnoraini.....terima kasih..

Acik...heheheh...tak nak bgtahu awal2..

Mama AA's..kat mana2 pun tak kisah..asalkan happy yer..

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang