Jumaat, 24 Jun 2011

KENAPA LAMBAT BALAS SMS...

Jumaat, 24 Jun 2011
 gambar pcik google

Bercerita pasal SMS...kdang2 ia mnyakitkan hati...Bayangkan apa perasaan kita kalau hntar SMS orang tak balas dan buat tak tau jer....(penting sngat ke SMS kau tu MP???)..taklah penting pun...cuma adat berkawan..nak juga brtanya khabar dan mndgr khabar......Gerammmm jugak...kata kita ni sahabat... tapi macam musuh pulak....tak pelah kan...kdng2 sahabat diperlukan masa ada masalah jer...masa senang, sahabat hilang entah ke mana....

Ok lah..bab mcm ni..kita perlu fikir positif jugakkan...Jangan asyik fikir yang negatif jer...

Mungkin sahabat/kawan/saudara kita ada problem yg mnyebabkan mereka lmbat balas SMS kita..

1. Sakit tangan...yer lah..mana tau diaorang tu patah kedua2 tangan ke...mana boleh taip SMS pakai mulut..


2. Buta huruf...tak kenal huruf, mana boleh taip SMS...trpksa cari orang utk tlong jwab SMS.

3. Pertama kali guna h/pon...mana reti nak taip SMS...nak buka telepon pun tak berapa pandai...terkial-kial..

4. Kedekut kredit.....hantar 5 SMS..jwabnya satu jer...

5. Tak de line @ line tak brapa clear...

6. Sibuk...tgh meting ke...dgr ceramah agama ke....kerja ke...

7. Sedang memandu...nanti tak pasal2 masuk longkang @ disaman polis..

8. Tidur....bangun tdur nnti baru boleh jwab..itupun kalau rajin...
                                                     


p/s...mmng betul2 terasa hati........

33 ulasan:

S..U..D..@..I..S berkata...

silent mood , nset dlm beg, terlepas pandang
x patuttttt

ibuintan berkata...

MP... kredit dah habis, tu alasan paling popular kan

TeAqArH berkata...

hurm..skrin pecah...xdpt nk bace ape sms yg dihantar

insan marhaen berkata...

Adab ber SMS ialah membalas sekalipun dengan perkataan K

Kunang-Kunang berkata...

Assalamualaikum MP,

Bersangka baiklah tu.

anitaare berkata...

alasan yg terakhir tu mmg tak patut..kalu rajin baru nk balas..sahabat ke tu?
apapun itu andaian kita..bersangka baik itu kan elok..cuba call terus

zul permatang badak berkata...

Malas nak taip.....sbb dah lama guna h/phone kadang2 jemu......
lebih baik call terus kalau penting sangat, lagipun sms ni, tak sesuai untuk orang yg sentiasa sibuk......tak ada masa nak taip mesej...

suka bertangguh, sikit lagi lah baca.......pah tu lupa......

lagipun banyak sms masuk, untuk kempen itu dan ini,......bila buka mmmm... ingat member2....

itulah....ambil jalan singkat, tak layan sms .......

Cek's Zaitun Othman berkata...

hehe penah jugak terjadi macam ni kadang2..kita msg lgsg xblas..

4. Kedekut kredit.....hantar 5 SMS..jwabnya satu jer...

5. Tak de line @ line tak brapa clear...

geram jea..macam ak tolong ja topupkan..kdg2 tu nk bgtau maklumat yang penting..tapi wat tak tahu ja..kadang2 rasa macam alasan pon ada gak..

Cek's Zaitun Othman berkata...

eh..macam nak tolong ja topupkan

MulutPayau berkata...

sudais...
aduhhhh.....macam2 alasan kan....


Ibuintan....
mmng itulah alasan yag popular stakat ni...heheh

MulutPayau berkata...

Teaqarh..
aduhaiiii....skrin pecah pulak...tapi btul kan..kalau skrin pecah..mmng tak dpat baca sms..


IM...
Betulkan IM...adat bersms..kenalah balas....


Kunang-kunang...
W,salam....yelah kak..kdng2 kena brsngka baik walau sakit hati...

MulutPayau berkata...

Anitaare...
mmng kena brsangka baikkan........call pun kdng2 jer diangkat..alasannya...bz..(orng tak suka kita agaknya..huhuhu)


Zul...
hah!!!!!..tak layan SMS...?????mngkin sahabat Mp pun jenis mcm tu jugak...tapi Mp pun tak suka sms yg kempen ni..mnyemak jer..

MulutPayau berkata...

Cek's Zaitun...
Mmng geram kan dik kalau orng tak blas SMS kita...apa2 pun fikir yg positif..walau hati berapi...

LennMommaChubby berkata...

hi, MP... Banyak2 benda yg LMC tak boleh sabar adalah SMS tak kena rply.. Ermmm...

Acik Erna berkata...

MP..ada jugak kawan yang memang tak pernah balas sms..tpi dah tau dah..memang gitu nla dia..dia baca je..kalau rasa penting nak jawab..dia call kita balik..

ammarghazi berkata...

emmm....mungkin dok tgh fikir ayat apa yang sesuai utk tulis tuuuuuu yg lamaaaaaaaaa sgt tu

nyanyisunyi berkata...

MP kdg tu yg lagi geram..bila sampai ofis isnin tu baru sedar kita hntr sms kt dia..kan ke fon tu penting..kalau ada berita penting pasal kematian dah siap kebumi baru tahu sebab tk pedulikan apa yg ada kt hp tu..

MulutPayau berkata...

LMC...samalah tu...


Acik...tak blas SMS..tapi dia call...ok lah tu..ni ada spesis yg tak blas SMS dan tak call...senyap dan sunyi...hehehe...mmng geram kan..

MulutPayau berkata...

Ammar...
Nak bls SMS takkan kena cari ayat dalam Kamus Dewan pulak....mngkin nak cipta ayat bombstik tu...mana2 lah jnji tak mngecewakan orang....


NS..
betul kan...baik tak pyah guna fon....senang..tak mnyakitkan hati orang....

NzA berkata...

akak lak suka hp brtapa dlm hb..trkdg bila kwn msg xdengar la......

Zaitun berkata...

Kalau sms tak berjawab kak Zai cal aje,nak dengar penjelasan mereka.

azieazah berkata...

Saya jenis orang yang jarang ber-sms-ing. Kecuali jika dah lama sangat tak dengar khabar berita, sekali sekala sms juga. Tapi tak ramai kawan yang saya simpan no.

Memang tiap orang ada alasan, tapi kalu dah sehari dua hari tak reply, itu sengaja ler kot.

Gambar Merapu Seorang Menantu...

MulutPayau berkata...

NzA....kdng2 Mp pun sama jugak...tapi bila ada msj..cepat2 balas...

Kak Zai....sbnrnya, kalau hal pnting, lebih senang call kan...

azieazah....kdng2 SMS kita hantar smnggu baru reply...kita pun dah tak ingat tntng SMS tu....ntahlah....

eMMe berkata...

Salam MP, hurm... sms je saya, laju je saya balas, kalo lambat reply tu, pepaham je la, ade je hal...senang call la..kan...hehehehe...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ berkata...

tengah masak tak sempat nak balas sms...

Jendela Hati berkata...

salah satu cara hormat kwn dgn balas smsnya walaupun dgn satu perkataan hehe

Cik Sue berkata...

kalau CS memang malas nak ber'SMS..Kalau ada yg sms CS terus call jer...Malas nak menaip..uhuhu call lagi cepat dan ringkas..heheheh

MulutPayau berkata...

w'salam eMMe...
samalah kita..akak pun kalau ada sms laju jer jwab..tkut orng trtnggu2...


BSB...
Opssss..tgh masak..nnti hangit pulak yer kalau asyik bersms....hehehe

MulutPayau berkata...

JH...Mmng betul tu....sokong sesangat...


Cik Sue...
oh..yer ke???? akak lebih suka SMs...tu yg sakit hati kalau orang tak reply...hehehe..

Piasara berkata...

"bersangka baik tu lebih baik kan..fikir positif jer..w/pun geram dan tertanya tanya gak kenapa tak balas.."

Yati berkata...

Kredit ada, tapi tamat tempoh aktif. Yati selalu camtu. Pastu bila husband balik, terus suruh dia top-up, baru dapat balas sms kawan. :)

ajumohit berkata...

mungkin sibuk kot...hehehhe

MulutPayau berkata...

Pia...ya perlu sntiasa brsngka baik, walau hati geramm...heheh


Yati...
Oh ye ke???? Mp pun husb yg top-upkan...

Ajumohit...
sibuk...heheheh alasan yg biasa dicipta...

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang