Sabtu, 28 Januari 2012

MEMANG CANTIK DAN MENARIK......

Sabtu, 28 Januari 2012
TAK SANGKA BETUL....CANTIK , MENARIK DAN SELESA PERPUSTAKAAN AWAM DI DAERAH MP..
SELAMA NI MP TAK PERNAH PUN PERGI KE SITU...PADAHAL KALAU BAWAK KERETA DARI RUMAH TAK SAMPAI PUN 10 MINIT...
BILA ANAK2 AJAK..TERUJA JUGAK MP NAK INTAI DI DALAM....KETIKA MP SAMPAI, KEADAAN MASIH LAGI LENGANG.....

Kemas dan menarik....tertarik ngan kerusi di belakang tu...

kakak dan seorang kawannya...baca buku ke berbual..???

boleh jugak lepak kat sini..

Ruang utk kanak-kanak bermain dan rehat...

Hero Mp sedang memilih buku....

 Masam jer muka...sebenarnya Hamiz ingin ke tempat kakaknya...Ruang utk kanak2 diasingkan dari tempat orang dewasa...




Hiasan dinding di ruang bacaan kanak2...memang menarik...

Internet dan tayangan video pun ada kat situ...Anak2 Mp mmng suka sngat ke perpustakaan tersebut....Lain kali tak perlu risau kalau cuti sekolah..dah tahu nak bawa dia orang ke mana....

39 ulasan:

ainnoraini berkata...

Sama la kat shah alam ni MP.. Perpustakaannya klau pegi mmg tk ingat nk balik la jugak..mcm2 ada budak2 mmg tak boring la kalau gi sane tu...

zul permatang badak berkata...

ni kalau pergi tak nak balik....kemas tempatnya tu....

Norsalmi berkata...

Memang perpustakaan awam macam tu kot.. Di sini pun sama keadaannya. Anak2 memang suka

Acik Erna berkata...

MP..acik pun belum pernah masuk perpustakaan di tempat acik..parking susah..
cantik dan selesa..kalau acik pun mau nak kesana selalu.

ajumohit berkata...

Tak pernah lg bawa anak2 ke perpustakaan kak, tq for entry mcm ni kak, memupuk semangat mbaca sebaiknya dari Kecik kan...

Zefa NorAsmara berkata...

Sejak library shah alam berpindah, sekali sy tak pernah pergi lagi. Baca n3 akakni semangat sy nak bw anak2 ke library.. :D

Kunang-Kunang berkata...

Bagus yer anak-anak suka ke Perpustakaan.

Alhamdulillah ada tempat-tempat perpustakaan yang selesa macam ni.

ieda berkata...

aah cantik dan kemas ..
tempat macam nie lebih baik buat simple2 kan , yg penting tenang org nak mentelaah buku ;)

MulutPayau berkata...

Ain...kalau prpstakaan kemas dan cantik...mmng tak boringkan..terutamanya anak2...


Zul..
Tu laa....sayang pulak nak tngglkan tempat tu...selesa jer membaca di situ..


Norsalmi..
Kak..memng betullah agaknya...kalau selesa, anak2 pun suka...

MulutPayau berkata...

Acik...
Mp pun pertama kali ke situ...tapi hati dah terpaut...tak sangka pulak cantik, kemas dan selesa..ingtkan macam biasa2 jer...

Aju..
Nnti Aju boleh bawak anak2...kalau tempat akak, ruang tempat kanak2 diasingkan..tertutup. Kalau anak2 bising pun orng di luar tak dgr...

Zefa..
Anak2 tentu suka kalau dibawa ke prpustakaan...Anak2 akak tak nak balik....

MulutPayau berkata...

Kunang-kunang...
Kak Ani...Nasib baik anak2 yg merengek ajak...kalau tak, mmng tak tahu prpustakaan ni begitu selesa...malu jugak dgn anak2...hehehe

Ieda...
Betul tu dik...ruangnya simple..taklah terlalu padat...cukup selesa...anak2 akak duduk situ dari pagi hngga ke petang..lupa pasal makan dan minum...

azieazah berkata...

Selesanyaaa... kalu camtu, silap-silap baca baru 2,3 pages, terus terlelap. hehehehe

sal berkata...

nampak ok..anak2 tentu suka pergi ke sana yee..

masa anak-anak kecik2 rajin bawa mrk ke perpustakaan..beberapa jam pun tahan. di sini pun perpustakaannya besar dan selesa..

Puan Kutu berkata...

wah cantiknya macam rumah.selesa jer..dah lama gak sy tak g library..:)

missSenget berkata...

ohmaiiiigodd...

kite xpenah masuk pn perpustakaan awam..

tunggu kt sekolah ngn uni je..


uhuhu..teruknye..!

Zareda Norman berkata...

Memang menarik... Kalaumacam ni, mmg hari hari ke library pun tak apa

S..U..D..@..I..S berkata...

semangat membaca macam nih...apa lagi bbudak2

Teenager Housemaid berkata...

kak, ni perpustakaan shah alam ke?
saya tak pernah pergi ke perpustakaan shah alam yg baru pindah ni.
tapi semua kawan2 sy kata best..
ish..ni yg nak pergi ni...:D

Aishah Jahirah berkata...

perpustakaan awam kat tempat saya biasa je kak...mcm libry yang skema tu..ada kerusi n meja. selesanya libry ni kak...siap ada sofa bagai lagi...memang mcm rumah sendiri...

che mid berkata...

Walah-walah..empuknya kusyen..

norh berkata...

memang lawa la interior design dia kak..berbaloi2 kalau lepak kat sini..

MulutPayau berkata...

AA..
hahaha..betul jugak tu...saya masuk kejap je..lepas tu tngglkan anak2 di situ...

Sal...
anak2 mmng suka...tapi perpustakaan tu tklah besar sangat......

puan kutu...
ya dik..mmng selesa, macam nak baring jer kat situ...hehhe

MulutPayau berkata...

Miss...
Akak pun tak pernah ke prpstkaan awam sebelum ni...tapi bila pergi sekali...hati terus terpaut...

Zar...
betul tu ...seronok kalau dapat lepak kat situ...

Sudais...
Budak2 mmng suka g situ.. sesuai sangat ngan dia orang..

MulutPayau berkata...

TH...
Adik...bukan kat shah alam...lbry tu ditempat akak di kelate..(akak d kelate)...

Aishah...
tu laa dik..selama ni akak ingatkan lbry tu skima jer...ada kerusi meja mcm biasa2....tapi sekali masuk...fuhhh mmng terkejut...

che mid...
kalau boleh baring kat sofa tu..alangkah indahnya...hehheh

Norh..
Memang berbaloi dik...petugas situ pun tak kisah kita lepak2 jer..hehehe..

L berkata...

design yg besh..=)

jom hayati sebentar.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

Mama Adam berkata...

Bestnya dapat ke library. Bilalah nk bw anak ni...

Rinna berkata...

Dah lama betul tak pergi perpustakaan nie..

Cantik dan menarik jugak yer deco2 kat perpustaaan ni.. :)

suri solehah berkata...

selesa sangatperpustakaan tu kak,mcm ruang tamu umahlah pulakkan..kt tempat suri ni biasa2 je ppustakannya..tp sejak bercuti ni kerap jugak pg cari novel huhu

Cho Zila berkata...

baru pergi library di shah alam buat pertama kali sabtu lepas memang best sesangat...
kena bawak anak2 tempat ginikan baruler diaorang rasa dekat ngan buku dan ilmu...

noor berkata...

klau sy dpt msk ni mau xnak pulang ke umh hihihihi...

Zaitun berkata...

Masa anak2 kak Zai kecik dulu selalu bawa kat perpustakaan negara sebab dekat dengan rumah.

Yati berkata...

Cantik kak Ina, perpustakaan kat tempat akak. Nampak selesa dan luas. :)

eMMe berkata...

tgk gambar memula tu, ingatkan rumah sape, pegh!! library rupanya, kalo camni la rupe library mmg hari dok lepak library pun tak pe kak MP oi...

ieja amieja berkata...

cantik nyer decoration kat library tuh..mcm duk kat umah pun ada..sy pun x pernah lg bwk ank2 ke library ni, walhal 1/2 jam perjalanan jer..ntah2 deco dlm tuh macam ni jgk kot...

Ros berkata...

Salam Mulut Payau,

Memang ni lah tempat yang paling sesuai untuk anak2 dan untuk kita jugak kan MP....?banyak pengetahuan yang boleh kita dapat kat sini....

Sungguh selesa kat dalamnya...

NzA berkata...

wah bestnya...sgt2 selesa...mcm rumah sndiri lak rasanya.....

nuwairani ismail berkata...

bestnye kak! dah macam hotel le pulak!

ikatankasihku berkata...

selesanyer kak, klh mcm kt umah

Totie@Tomy berkata...

kalau mcm ni lepak lama2 pun tak boring..

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang