Rabu, 4 Januari 2012

tak cukup 24 jam.........

Rabu, 4 Januari 2012
24 jam sehari memang tak cukup...!!!!! Bila kesibukan melanda dan bukan buat2 sibuk rasanya jarum jam memecut dgn laju......Sekejap jer hari berganti..Dan kali ini memang betul2 sibuk....Bertimbun kerja yg perlu dibuat....Itu tak termasuk lagi kerja2 rumah yg berlambak..masa nilah hangin satu badan ingatkan PR yg balik ke Lombok....bagi cuti 3 bulan...tapi minta dipnjangkan lagi...Bila kita call bthu nak ambik PR lain, merayu2 pulak....

Tak pe, lupakan sekejap kesibukan tersebut...Kali ini Mp di tag  oleh ADIK.dan perlu mnyelesaikan tugasan yg diberi iaitu SEGMAN 11 THINGS....Sorri dik, lambat sikit ya....

Sebenarnya ada 7 rules tapi Mp hnya mnyiapkan 2 sahaja...Jangn marah ya dik.......hehehehe SENYUMMMM!!!!!!!

2 RULES
1. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
2. Answer the questions the tegger set for you in their post..

11 perkara tentang Mp....psssstttt....jgn baca kuat2...takut orang lain dengar..


1. Paling lama bertahan dihadapan tv cuma 30 minit.... (citer OR tak tgk sbb lama sangat)
2.Suka membaca novel jiwang..(kadng2 beli tapi tak baca pun)
3. Mudah senyum,mudah ketawa dan mudah menangis.....(macam2 ada).
4. Paling suka dgn warna oren.....(mcm tak ada wrna lain)
5. Malas memasak tapi rajin makan...(sape2 yg rajin masak boleh pnggil Mp tolong perabihkan)
6.Seorang yang kuat merajuk tapi mudah dipujuk.....(pujuk pun mesti bersyarat)
7.Suka akan kehijauan..
8.Gila soping
9.Tak suka berkongsi masalah..(takut orng hentam)
10.Kuat berangan mengalahkan mat jenin........(nasib baik tak jatuh dari pokok)
11.Suka mngumpul cincin....

11 soalan yg perlu dijawab

  1. apa 1st memory anda dan berumur berapa? Jatuh dalam perigi buta masa umur 6 thun..nasib baik umur pnjng...
  2. what is your favorite book?Novel jiwang dan buku motivasi...(majalah ujang ngan gila2 pun akak baca..gelak sampai guling2)
  3. who is your favorite author? HM Tuah dan Abd Jalil Ali..dan semua penulis novel yg akak beli...(macam tak jawab soalan jer)
  4. kalau korang jadi perdana menteri, apa yang korang nak buat untuk negara kita?..Alaaaa dik, akak tak nak jadi PM.....akak nak jadi jutawan...
  5. apakah quotes motivasi untuk korang?..Emmmm kejap...nak pikir dulu..
  6. idola korang dan kenapa pilih dia sebagai idola?Tak de idolalah dik...tengah mencari..
  7. kenangan yang paling manis?  dapat kawin ...hahahaha
  8. ciri2 calon suami/isteri pilihan hati korang?Dah kawin..malas nak pikir...
  9. bila stress, apa korang akan buat?..bawak kete laju2 dan pasang lagu kuat2...
  10. korang suka pakai kasut apa? (sneaker, heel, selipar jepun. wedges, pump shoes and etc) and kenapa?Kasut tinggi dik coz akak tak berapa tinggi....
  11. tinggi dan berat badan korang? ;p (haha, wajib jawab ;p)akak tinggi sikit dari bonsai dan berat sama ngan kontena..hehehehe...                                                                                                                                                                                                                                             
Okehhhhhh dik...sekali lagi minta maaf bnyak2 coz tak dapat selesaikan semuanya.....Kira orait jugaklah kan dapat selesaikan 2 soalan ni....nanti bagi markah 100% ya..

Hajat hati nak masuk 'rumah' kawan2...namun apakan daya, masa cuma ada 24 jam jer......ada masa nnti Mp akan terus pandu masuk....





                                                               

43 ulasan:

Teenager Housemaid berkata...

bace entry akak ni..wat adik ketawa lak..hehehe...
paling manis, dapat kahwin ey? :p

thanks jawab soalan tu..:)
saya pun suka shopping..muehehe

Gen2Merah berkata...

akak suka warna oren ye? mesti peminat setia Zahid ni,.. ehehehe.. tmeplate ni tukar la wara oren juga utk menyerlahkan minat tu.. ehehe

selamat pagi akak

NzA berkata...

wah awal2 thn jwb tag..mcm soalan SPM lak....hi.hi.hi..
Selamat kembali ke sekolah....

zul permatang badak berkata...

selamat tahun baru 2012 dan selamat kembali kesekolah.....
kerja,kerja dan kerja......

missSenget berkata...

kite pun suka oren..

haha..

pantang orang tanya...

warna ape best..?
Oren..!

EmbunRosaliza berkata...

Assalam MP, akk ni mmg tak jawab tag heheh, MP rajin juga menjawabnya, kelakar jwpannya, baik jawap dari biar begitukan

ORLANDO AHMAD berkata...

memori paling best : first dating keh3

Cho Zila berkata...

tang kenangan manistu memang percaya... okler tu rajin menjawap tag...

Puan Kutu berkata...

tahu kegilaan akk terhadap novel n warna oren.hehe..soalan last tu tak tahan sy membacanya.hoho

Zaitun berkata...

Tergelak kak Zai baca pandu kereta laju2 dan pasang lagu kuat2.Bahaya dik ooooooyy...

lyza berkata...

hahahaha...kelakar jawapan no11 tu.. kehkehkeh..tergelak2 saya kat opis nie.. hehe...

Salam perkenalan dari saya.. :)

Rozita berkata...

Mengekeh I ketawa bila baca jawapan MP.. kelakar la Mp ni !

Kunang-Kunang berkata...

Assalamualaikum MP,

Semoga tahun baru membawa semangat baru.

Singgahlah bila free yer.

Yati berkata...

Bahaya tu kak Ina, jatuh dalam perigi buta. Nasib tak apa-apa ye kak. :)

ainnoraini berkata...

Sama la bile stress pasang lagu kuat2 ...pastu baru la lega sikit..

Selamat tahun baru MP...

ieja amieja berkata...

kenangan pahit jatuh pokok masa umur 8 thn..hehe..(x sedar diri awak tu pompuan)& kenangan manis dpt first bbby (anebesery br preg 7 minggu)

selamat thn baru..

norh berkata...

take your own sweet time :)

Woofer Storm berkata...

bawa kereta laju2 n pasang lagu kuat2 tu cara sy sis..ehehee

#malas nak buat,dasar sy memang pemalas..ehhee

Zareda Norman berkata...

bab sopping tu sama ler kita.. i loikeeee hehhehhe

zar rajin masak tapi malas makan.. cam no tu?

ikatankasihku berkata...

gila shopink tu wajib kan..hehehehe

suri solehah berkata...

apa syarat nak pujuk tu ..habib jewel? :-)

Hanih Borhan berkata...

Suka yg ni :

"...ciri2 calon suami/isteri pilihan hati korang?Dah kawin..malas nak pikir... ..."

Pasrah je bunyik, hahaha...

Dalila Hamid berkata...

hhaa... lawaknya jawapan.. tpi no 11 pling best... mcm rupa dela pun ada..hhhee

eMMe berkata...

Kak MP, ape yg akak bz kan tu...ce cite ce cite, tak update entry baru ke Kak?? bz beno la tuh, heeee~

Totie@Tomy berkata...

mmg betul pun kak kalau kerja banyak 24jam mmg tak cukup rasa nak lebih dari 24 jam...

sal berkata...

waktu awal persekolahan ni sangat sibuk ye..tak cukup masa yee..

doa untuk semua termasuk akak, moga kita dapat melakukan semua kerja secara beransur2 sehingga semuanya beres..

LadyBird berkata...

salam akak..

sebahagiannye kite same :D

Ros berkata...

Salam Mulut payau,

yang no 9 tu,jangan dok amal kan... bahaya MP oi.....yang no 7 tu Kak Ros suka he.he...

fadh leyanie berkata...

saya pun layan majalah ujang,
mmg best ! :P

Jendela Hati berkata...

haha gelak sorang2 kat sini...sweet lah akak nie

Gen2Merah berkata...

selamat malam kak... singgah sebentar kat sini sblm teruskan walking sana sini.. ehe

Aishah Jahirah(cik aisha) berkata...

hehee...senyum....akak pernah jatuh dalam perigi ye....wow xsemua merasa tu...;)kak jangan drift..bahaya wooo. saya tak terer pakai heel,mesti terpeleok.hihi

Amie berkata...

ha ha hahh macam2 cerita MP... suka warna oren, suka warna hijau macamada persamaanlah MP, lagi satu yang jiwang tu pun lebih kurang aje he he hehh

ammarghazi berkata...

emmm...oren ke?..emmm

Pia berkata...

"penah jatuh dlm perigi buta?...nasib baik umur panjang kan....HM tuah tu mmg best...penuh dgn smgt positif...kot2 dia hari2 kaler ceria,oren,ijau,biru..kaler2 striking,tk ramai org berani buat cam tu..."

ieda berkata...

ekekke banyak pengalaman 1st akak nie ;)

cemomoi berkata...

hee nak jawab tag memang amik masa, bukan lagi tak cukup masa

aNIe berkata...

Salam Mulutpayau... terima kasih follow blog akak...

Hmmm... bab jatuh perigi tu kita sama...tapi akak bukan perigi buta...perigi berair lagi...nasib baik panjang umur...

Norsalmi berkata...

T kasih sudi follow blog akak.. Senyum sorang2 baca entry ni..

Teenager Housemaid berkata...

dun worry akak..akak mst bz kan nak uruskan macam2...
:)
i know its not easy to be a wife and a mother..:)
thats why mother always great!

~ yus ~ berkata...

hahaha, jawapan akak untuk soalan akhir sekali tu kelass lah...:)

Papa Mifz berkata...

jatuh perigi kak..wah bahaya nyer...

Maya Mayana berkata...

jawapan akhir tu tak kan lah kot kak? kita kan dh plan nk diet sama2 thun ni..hehe

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang