Selasa, 24 Januari 2012

TEMPAT YANG SAMA.....

Selasa, 24 Januari 2012
Sebenarnya Mp terasa berat nak buat ntry pasal cuti kali ni....yelah...bercuti di tempat yg sama...Kawan2 pun ramai yg dah pergi ke sana. Mp sendiri pun dah bbrapa kali ke sana...Jangn pulak kutuk nanti tau...heheheh... sebab tempat ni tmpat yg Mp paling suka...Ramai yg meneka dgn tepat ke mana destinasi Mp....ke mana lagi kalau tak ke BANDUNG...tempat soping paling terhangat!!!!Kali ni Mp ke sana sana selama 4 hari 3 malam...cukup utk pusing2 dan soping2...

Hadapan MUTIARA HOTEL....memang di sini Mp mnginap kalau ke Bandung...


soping kain di Pasar Baru...


Tangkuban Perahu

bersama kawan

 sempat beli ole2 utk 2 hero Mp...

pemandangan yg menarik....

dapat pakwe baru...boleh tahan jugak..!!!!

sempat rendam kaki di Sari Ater Hot Spring....panas jugak air tu..


lepak di Pasar Ahad Bandung....


ralit tengok ....tempat kita mmng tak ada...


pilih jer......
makan2...bersama Pak Adi...setia menemani kami ke mana saja...


Dan paling menarik Mp jumpa ini..
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
Beg oren.......di Kebon Kelapa..


Rasanya cukuplah dgn gambar2 di atas....sebenarnya banyak lagi tempat soping yg Mp kunjungi......tapi sama dgn tempat yg Mp kunjungi sebelum ni...


Kepada kawan2 dan adik2 yg kirim ole2...sorri ye.......Duit dah licinnnnnn.....muahahaha....

47 ulasan:

umialya berkata...

cuti ke bandung, bestnya

norh berkata...

takpe..saya tak pegi lagi..nak cerita banyak2 pun saya tak kisah..he he he

Kunang-Kunang berkata...

Tak tau bila nak sampai bandong. Teringin sangat. Tapi bila kenangkan kaki yg sakit. Patah semangat terus.

Gen2Merah berkata...

wahh, bandung yeww... mesti banyak beli2 ole2 murah d sana kan... bestt

ieda berkata...

bandung je ieda x sampai layie ..
syok kan ;)

sal berkata...

seronoknya shopping..
moga uruan perjalanan dpt dilalui lancar..

Norsalmi berkata...

Bestnya jalan2 & shopping2..
Nak cerita byk2 pun takpe sebab akak belum pernah ke sana

Totie@Tomy berkata...

kawan saya kata bandung tempat paling best kalau nak shopping..

ainnoraini berkata...

Seronokkan gi sana.. Byk memborong ye MP...

Acik Erna berkata...

meriahnya MP..dapat shopping sampai kebandung..

Woofer Storm berkata...

kak,jeles kak..tak mampu nak pergi sana lagi..hehe murah tak nak kesana ?bajet berapa kena ada?ehhe

#ingat nak ke jakarta ni..hhee

ajumohit berkata...

Bestnya kak MP!!!! shopping gamaknya ni, saya ke sana tahun 2009, mmg rindu nak pegi lagi heheheh

zino berkata...

tak pernah sampai lagi.. orang tu dah berulang kali ke sana hehe

Cho Zila berkata...

bestnyer dapa gi bandung... nak pergi belum ada rezeki lagi nampaknyr... best shopping yerk... tuler kena sediakan duit ler kot idak tak seronokkan...

Hanis Azla berkata...

pernah ke bandung.. tp takuban perahu tak pernah sampai lagi.. cantiklah ole2 untuk anak akak tu..

~ yus ~ berkata...

seronoknya kak ke Bandung. Yus tak pernah sampai pun ka...:(

Rinna berkata...

Wahhh bestnyaa jln2 ke Bandung.. saya jugak tak sampai lagi ke sana..

Ucu Faridah berkata...

borong jgn x borong,nanti menyesal...

cantik bag oren tu..baru nk minta belikan dah bagitau duit dah licinnnn..sampai hati mp tau..

Zareda Norman berkata...

semangat membara jugak ni nak ke bandung.. atau jakarta.. hehehe

S..U..D..@..I..S berkata...

cuti2 malaysia ke Bandung rupanya
syorga soping selamt kembali berblog

suri solehah berkata...

sakan kak cuti n soping,,suri tak penah pg lagi huhu,,

suri solehah berkata...

sakan kak cuti n soping,,suri tak penah pg lagi huhu,,

EmbunRosaliza berkata...

Ooooo ke bandung rupanya, mesti best shoping situ, cantik beg oren tu

Be Simple Beb(BSB) - threeQ berkata...

best nyerrr...shopping kat bandung.

kasihibu berkata...

cuti jauh rupanya, seronok kan? sya je bercuti di sg besar kaedahnya ;p

Teenager Housemaid berkata...

hahaha...
baru nak claim ole2...

kak, tempat mana yg best shopping? saya insyaAllah bulan 55 nanti nak pergi..heheheh :p

eMMe berkata...

ooo...g Bandung ekk..mesti takde ole2 utk saya kan, hehehe~ tak penah sampai Bandung lagi...best tak kak?

Kakzakie berkata...

Kalau shopping kat Bandung selagi ada duit mesti nak membeli ye...

kelenjar getah bening berkata...

halo...saya dari bandung..hehehe

Aishah Jahirah berkata...

kak sopping sakan ye....hehee sekali sekala mengabehkan duwet,ye dak....:)

Maya Mayana berkata...

pose akak yg first tu vogue gitu


ala jeles oke dgn handbag akak tu, berapa kak rege handbag kat sana?

kalau mjurah dan cantik lain kali yana nk kirim kak..

Zefa NorAsmara berkata...

Seronoknya kak.. shooping kat obersea.. sy tak pernah ke bandung.. makan me bandung adala.. kekeke..

Yati berkata...

Oh, ke Bandung rupanya. Bestnya! Bila la Yati nak sampai sana. Lawanya handbbag oren tu, kak Ina. :D
P/S: Nanti akak check email ya.

LadyBird berkata...

smg slmt pergi dn slmt balik :D

MulutPayau berkata...

woofer Storm...
bajet taklah mahal sangat..kos di sana utk 4 hari 3 malam sekitar rm600 jer...cuma rega tiket yang berbeza...

eMMe...
Kalau nak soping, memang seronok g sana....rega barang2 lebih murah..

TH...Adik, bulan 55 tu bila??? heheheh

MulutPayau berkata...

Yana...
beg oren tu rega 400 ribu rupiah...kalau Rm, sekitar 160 jer..memang berbaloi...

Mama Ann berkata...

Mmg best soping d sana..Semasa anak mama nk kawin banyak juga mama soping kain lace kt atas pasar tu..kalau musim cuti sekolah orang ramai geler..Pengkuban perahu sgt cantik..sejuk dan best sangat..

Deru Ombak berkata...

Salam MP..

Cantik hangbag...

Ros berkata...

Salam Mulut Payau,

Tak pa la nak bubuh gambar banyak2 pun MP,Kak Ros tak pernah sampai kat sana lagi pun....boleh la menjamu mata dari sini...

ieja amieja berkata...

salam..tak tahan tengok pakwe baru tuh..pergh!!

obat stroke berkata...

selamat week end

Puan Kutu berkata...

wah habis licin semua smp ole2 pun takde?kihkih

saniah berkata...

salam MP...dah agak dah pergi bandung..;) memang best kan?

(malu jgak nak cakap ni)
ni nak buat permintaan istimewa ni..tlg saya ya...saya nak ke bandung bln 4 nnt...dah book hotel dah cuma tak tahu mana nk dpt driver yg baik dan blh diharap...ya la ni kali pertama nk kesana..minta bantuan dr MP berikan contact sesiapa kat sana mcm pak Adi tu? driver ke? ni email saya..sititalib@yahoo.com
boleh tolong ke? :)

Rozita berkata...

Best tu jalan sambil shopping. Banyak beli kain bersulam ye MP ?

Pengobatan asam urat berkata...

keren sekali yah, makasih banyak atas infonya

NzA berkata...

wah, dh p cuti2 ke????? mesti dh hampir muflis brshoppingkan...he.he.he....

ikatankasihku berkata...

kelas kau kak...smpi ke sini lg lak tu...borong sakan noh..hihihi

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang