Sabtu, 24 Mac 2012

kembali ke bawal....

Sabtu, 24 Mac 2012
Dah lama tinggalkan tudung bawal....Dulu, Mp mmng peminat tegar tudung bawal....sebut jer warna apa, semua ada....koleksi tudung bawal mencecah 50 helai....yg bermanik, bersulam....dan macam2 lagi....

Bila keluar jer tudung xpres, Mp lah kaki kutuk kawan2 yg pakai tudung tersebut....hehehe..masa tu tak teringin pun pakai tudung xpres tu...Rasa macam janggal pulak. Entah macam mana suatu hari,(tak silap tahun 2008) kawan Mp beria2 suruh Mp try tudung xpres yg dibeli di Ariani...kerana tak nak mnghampakan kawan, Mp try jer pakai...tapi dalam hati masih tak teringin nak pakai betul2..sekadar mencuba jer.....rasa macm tak sesuai sangat ngan muka Mp...

Namun segalanya berubah, bila suami membeli bbrapa helai tudung xpres utk Mp....yang paling seronok, menjimatkan masa...tak perlu nak pinkan...tak perlu nak betulkan...pakai jer terus menjadi...tak perlu cari keronsang bnyak2....

Dan bermulalah episod mngumpul tudung2 xpres tersebut.....Setelah bbrpa thun pakai tdung xpres...tmbul pulak rasa bosan...bukak semula almari dan ambik semula tudung bawal ...siannnn, lama betul terperuk dlm almari......

Tapi bila pakai tudung bawal....anak2 Mp mula bersuara...
'umi macam budak sekolah'....

MOOD BERBAWAL KEMBALI MERUDUM....!!!!!

( pic yg dah dikucar-kacir oleh anak dara)

 Gambar ulang tayang......seperti gambar nuuuunnn di atas sana....


51 ulasan:

ajumohit berkata...

Hubby pernah tegur, saya nmpk Muda dengan bertudung bawal, bila tgk gmbr Akak, benarlah pujian hubby tu hihi

NzA berkata...

yelh MP, koleksi tudung bawal mencecah ratusan helai tu trsadai sepi dlm almari...ore kelate ni kalau bab2 membeli n melaram mmg xleh lawan....sbb tu menimbun2 mcm gunung....ngee....

Skrg ni mmg amat mudah..nk p sk jz sarong je..xperlu nk tatap cermin lama2....
sskali ada gk pakai shawl bila brkesmptan....

Aine Ainun berkata...

Ya ampun..eh tetiba jadi indon lak ni..heheee

same la kita kak, akhirnya tdung bawal jd koleksi..somi pun asik dok kata membazir x guna tdung bawal tu..

Bkannya ape, sng pakai tdung sarung tu, cepatkan..tak payah nak pin bagai..

missSenget berkata...

kita skrg pn masih dengan tudung bawal lagi..

rasa pelik pakai tudung xpres tu..

suka tgk org pakai sbb mcm cantik terletak..tp sndiri pakai, rs pelik.. huhuhu..

a'ah sis.. cm budak2 skola..cm kakak2 je ngn anak2 tu..hehehe..

Kunang-Kunang berkata...

Salam MP,

tudung bawal memang tetap cantik. Cumanya jarang sedikit.

hani@debumelukut berkata...

trend terkini tudung bawal yg shaded tu..cantik dan murah.

umialya berkata...

mula2 dulu akak tak teringinpun tudung xpress tp bila cuba je, terus beralih arah

Amie berkata...

Tudung bawal lebih berkualiti & cantik.

azi berkata...

MP..
sayangkan kalau ingatkan tudung bawal ni...dah le mahal...semuanya masih baru lagi..ada juga saya berikan pada orang... bila ada tudung xpress ...kira ok le bagi saya sebab kalau nak keluar jalan2..tak payah iron..terus sarung saja...sesuailah untuk saya yg.banyak penyakit M ni...ha..ha..

Zaitun berkata...

Kak Zai pun ada banyak tudung bawal tersimpan dalam almari.Sekarang suka guna tudung xpress.

Zareda Norman berkata...

ya Allah.. zar pun sama.. tudung bawal berpuluh puluh helai.. yg belum pakai pun ada.. may be boleh cuba sesekali betudung bawal plak.. hehheh tak baik membazirkan..nak bagi orang sayang plak...

ieja amieja berkata...

mmg betul pun cikgu..x sume org sesuai pakai tdg express tu..sy sndr bila pakai ank dara kata mcm indon lak..tp sebeno nya kena cari awning yg sesuai ngan muka kita..lg pun tudung express ni pun mcm2 corak & design..sekarang lak org suka pakai shawl..mcm gaya dorang pakai..tp sy ttp x reti,,sesuai wat remaja kot..

p/s: sesekali bawal ttp jadi pilihan..sayang kan terperap je dlm almari..

Kamsiah berkata...

salam
saya takde sehelai pun tudung segera...tak minat langsung walaupun org kata senang nak pakai,tak payah iron,tak perlukan brooch...
saya tak berkenan sbb kebanyakan materialnya melekat kat dada,tambah tak berkenan bila tgk org pakai yg kecik semacam ja...elok2 tutup tengkuk ja...
dulu dan kini,tetap setia dgn bawal...

Acik Erna berkata...

assalam MP..acik memang tak pernah bertudung bawal..dan tidak jugak tudung Xpress..tu yang susah ack nak bertukar2 tudung tu..tudung acik yang lama jugak..sampai dah susah nak carik dah..dah tak de jual diseremban..nasib baik jugak disemua house ada lagi..

Pn Kartini berkata...

Mmg senang sgt2 pakai tdg xpress tu...
Yg tak pakai tuu..sbb rasa cam tak sesuai jeee dgn muka...untill now...berbawalllah jawabnya..;)

ckLah @xiiinam berkata...

ckLah masih tetap berbawal kalau ke tempat kerja. Ada juga beli tudung xpress....tapi anak cakap muka ibu macam orang indon. Haizz... :-)

puanbee berkata...

salam ,

kenapa mcm sama jek , saya pun dah perlahan2 nk beralih ke tudung bawal balik , jemu pakai tudung expres hehehe

Deru Ombak berkata...

Assalamualaikum Cikgu ..

Maaf ya.. Kakya selalu tertinggal keretapi.

Kakya Ada juga dua tiga helai tudung segera pakai di rumah atau emergency. Tapi bawal ni tetap menjadi pilihan..

Cikgu nampak sgt manis.. Ayu gitu.. I like.. :)

saniah berkata...

Akak pun gitu jgk ina...dulu bawal..dtg xpress cuba jgk tp hsbnd dan anak tak brkenan..diaorg kata akak ada rupa bibik plk so skrg berbalik pd bawal dan shawl.. :)

Totie@Tomy berkata...

saya lagi gemar shawl..dalam masa sama rindu nak pakai bawal..

♥MAMASYAZA♥ berkata...

sama la, dah lama tak pakai tudung bawal. rasa nak iron tudung pun malas. asik pakai yg xpress aje senang

~ Cik Azz ~ berkata...

Saya kalau pergi bandar atau kenduri kawen atau perjalanan jauh memang pakai tudung bawal.. Tudung express ni kalau pergi kedai atau kawasan berdekatan rumah je..

Tudung express ni mcm tak sesuai dgn muka saya.. Nampak pelik semacam je.. huhu.. Tp mmg mudah dan ringkas, main sauk je..

Tudung bawal skang ni makin nipis.. Tu yg rasa nak pakai tudung express la pulak.. huhuhu..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ berkata...

saya tak pandai pakai tudung bawal..sejak mula bertudung cuma tudung pakai siap jer yg saya pakai.

L berkata...

hehe. teraser mude nampak.. hihi.=)

jom tambah ilmu
sambungan.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/babi-puncanya.html

ikatankasihku berkata...

kak ina....akak pakai tudung bawal lagi cun lah..ikin suka tengok!manis n ayu jer....

ieda berkata...

ekekek nampak macam adik beradik je kak .. cayalah ;)

eMMe berkata...

Assalam Sis, nampak cam anak dara, cewah! tudung bwl jgn dilupakan...simpan, nnt bebila dah boring pakai tudung sarung leh pakai tudung bawal plak kan...

Ros berkata...

Salam Mulut Payau,

Kak Ros tetap setia dengan tudung bawai he.he.he....

dwaty berkata...

SAYA SETIA NGAN TUDUNG BAWAL...
sekrg musim 2 tone..

Arina Shamsul berkata...

hihii..saya pun peminat tudung bawal juga dear :)tapi bila keluar macam2 fesyen express ni,dah tukar juga sekarang ni,tapi komen suami, kalau pakai tudung bawal ni saya macam remaja,kalau pakai tudung xpress macam macik2..hahaha..suka hati dia je..ngee...

so untuk elakkan pembaziran,saya terpaksa sekejap jadi macik sekejap jadi remaja,padahlal memang macik pun..perasan je jadi anak dara..hahaha.

btw saya follow sini dear :)

Mama Gee berkata...

cantik betullah mak dara ni.... :)


tudung bawal semua sudah bg org..hik3

Yati berkata...

Yati pun suka tudung bawal, Kak Ina. Tak pun, tudung cotton lain yang bentuk 4 segi tu. Turki ke, apa ke, sebab tudung ekspress tak sesuai dipakai, nampak muka Yati macam bulan purnama. Hehe...

Teenager Housemaid berkata...

wahh..sweet je gambar ni buat header..:DDD


kak mp, macam budak sekolah la bagus..:D muda selalu..hehehe.. lawala kak mp pakai tudung bawal..:D
saya suka pakai pashmina..:DD

sal berkata...

Anak akak suka sangt dengan tudung bawal..siap gi oder online..layan jelah..

Kamariah Awang berkata...

Tudung bawal ma pun banyak. Masih elok tergantung berbagai warna. Tak taulah bila nak kembali memakainya, apalagi xpres lebih selesa...

Puan Kutu berkata...

betul kak..macam budk sekolah..muda remaja jer bila pakai tudung bawal..:)

sy byk gak tudung bawal dlm lemari yg dh lama tak sentuh.bkn tak nak pakai tp malas nak iron..kihkih..

ummiross berkata...

Mp, macam budak sekolah lah bagus, jadi awet muda, hehe..

Maya Mayana berkata...

saya ni kak semua belasah..tp tudung bawal plg reti nk pakai...kalau pakai dulu selalu je kelepet meot2

saya suka shawl sebab murah..hehe

akuzle ayu berkata...

patutnyer kalo dh komen mcm tuh kne teruskan, kak... surely yg awet muda bertambah awet eh..hahaah

..::..aRe-Na..::.. berkata...

cantik akak btudung bawal..
a'a kn akak skrg bila pelbagai tudung
kuar..tudung bawal dh ttinggal lam almari jelah kan...sama la..dulu ana pon ase janggal gak ngn tdung2 tbaru skrg..tapi ntah camne..dh tpengaruh dh..hehehe..maka ttinggal lah tudung bawal tuh lam mari jek..hik3

LYAfrina berkata...

lya..walaupun still btudung xpress.. tp bawal ttp dihati... mmg sjk dulu hingga kini.. lya still suka pakai bawal.

Arina Shamsul berkata...

w,salam kak,salam perkenalan :)haraf perkenalan ini berkekalan :)

Aishah Jahirah berkata...

saya xgemar sgt tudung xpres tu.tp bila kemalasan melanda sarung aje...bawal n selendang masih di hati.;p
tp betul la tudung xpress tu kdg2 buat muka nampak mature terlebih sikit.

Nazayiena berkata...

Klu Nurul masih lg pki tudung bawal nie bila keje dan jln2 prefer pki tudung bawal sbb xpresskan....

Norsalmi berkata...

Akak suka tudung xpress sebab sesuai dgn muka bentuk. Kalau pakai bawal, sekejap je dah kelepek sana-sini..

Norsalmi berkata...

Akak lebih suka tudung xpress sebab sesuai dgn bentuk muka. Kalau pakai bawal sekejap je dah kelepek sana-sini, nampak selekeh

budak penjara berkata...

skang ni jarang orang pakai bawal kan kak.. skang ni pakai jerung je ramai haha

Deru Ombak berkata...

Assalamualaikum Cikgu

Kakya tunggu n3 baruuu... He he

Zefa NorAsmara berkata...

Aah.. betullah kak. Pakai tudung bawal, mmg akak nampak 'remaja'.. hehe.. Cam adik beradik je dgn anak2..

EmbunRosaliza berkata...

Assalam MP, akk dulu pun mmg tak suka tudung xpress ni, nmpk mcm org indon je heheh, la ni makin bayak dh tudung express ni, kalo kena ngan muka kita mmg catik je tudung tu, pakai je terus jadi

alynrosly berkata...

Sekarang nie trend tudung bawal, dah balik ke trend asal dulu dulu. Saye pon dah mule nak start pakai tudung bawal balik. Kalau tak dulu sarung syria je atas kepale. Hehe.

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang