Ahad, 20 Mei 2012

LAYAN SI BONGSU....

Ahad, 20 Mei 2012
Masih ingat lagi saat ingin melahirkan si bngsu 9 tahun yg lalu...tanggal 20 Mei 2003...Kelahirannya hanya ditemani oleh kawan2 kerana suami ada urusan penting.Mujur juga punya kawan yg baik hati...Mereka yg mnghntar Mp ke hospital dan mereka jugalah yg berdebar menunggu Mp di luar bilik bersalin. Namun, Allah permudahkan segala urusan..kesakitan yg dirasai cuma sekejap.Mp tiba di hospital pukul 2 petang dan bersalin tepat jam 2.30..Dan kawan2 lah yg menemani Mp di wad smntara suami sampai..Riuh rendah masa tu...Suami tiba  2 jam kemudian..

Hari ini kenangan itu menjelma lagi..Hanya air mata yg mngalir mngenangkan segala pengorbanan kawan2..Kini, mereka semua telah tiada di daerah Mp...Semuanya telah bertukar..Hanya Allah yg mampu membalas jasa dia orang...

Setiap tahun sambutan untuk si bngsu akan diadakan walau secara sederhana...tidak sprti kakak dan abangnya yg tak kisah sambut atau tidak hari lahir...Si bngsu katakan, mngada2 tu terlebih sikit. (opssss betul ke bngsu??? mana tau lepas ni mnyusul lagi...hehehe..rezeki jgn ditolak..)

Tak de acara makan2...cuma sebiji kek dari SR sahaja..

Hanya disambut di restoran seorang kawan....

kek ni peberet Mp..tapi lupa lak nama apa...

macam2...

muka meraih simpati....

minat betul ngan TRW...

SELAMAT HARI LAHIR UTK MUHAMMAD HAMIZ....SEMOGA MENJADI ANAK YG SOLEH DAN CEMERLANG DUNIA SERTA AKHIRAT...

***********************************************************************
Terima kasih atas ucapan 'Selamat Hari Guru' dari kawan2 utk Mp...Semoga Mp diberi kekuatan dan ketabahan mnghadapi segala cabaran yg mendatang....

Mp turut menerima hadiah drpda anak2 sempena Hari Guru..
Aikkkk...mcm mana boleh terbalik????kena sengetkan kepala nak tengok buku tu...adoiiiiiiii....fening!!!!

Kalau tahun lepas anak2 bagi novel cinta, tapi tahun ni dia orang ubah pulak...Lepas ni dia orang boleh tumpang sekaki baca buku2 ni..Pandai betul dia orang ni..

Sebenarnya si dia ada kejutan utk Mp sempena u/tahun perkhwinan kami...tapi BIARLAH RAHSIA...
Mp nak yg macam Yuna punya...nakkkkkk jugakkkk!!!!!!!!!

32 ulasan:

Aju Mohit berkata...

happy birthday si comel hamiz, moga pjg umur n murah rezeki ye, kak, si dia buat surprise apa? ha kan hubby akak ingat kat kak, dah jangan sedey2 ye, dah naik pangkat kan? lagi happy maaa hehehehhe

MulutPayau berkata...

Aju...terima kasih dear...Ada laa kejutan sikit2...hehehe..
Alhmdulillah Aju,kenaikan pngkat itulah yg ditunggu2..berbaloi sangat2...hadiah hari guru paling bermakna....

saniah berkata...

Selamat hari lahir si bongsu yg akan jd abang kot nanti...hehe kalau betul jadi..tahniah ;) mmg betul rezki jgn ditolak ;)
Sedap nmpk kek tu...buat akak tringin la ina niii....ish ;)

ainnoraini berkata...

Hepi besday...semoga jd anak yg soleh..

Sibongsu tu sebaya dgn sibongsu saya la MP....dia lahir bulan sept..

Maya Mayana berkata...

si bongsu buat setakat ini..hehe

Selamat Ulangtahun Sayang..semoga jadi anak yang soleh...

mama aini berkata...

`hepi bezday Hamiz`..semuga jadi anak yg soleh & membahagiakan ibu & ayah..amin..

Kamariah Awang berkata...

Wah... Birthday Hamiz dan Hari Guru. Boleh sambut 2 dalam 1 nampaknya...

jemarisuri berkata...

hepi besday...dh bsr ank bujang MP rupanya...hehe

♥MAMASYAZA♥ berkata...

happy birthday hamiz. nama hamiz sama macam nama hero kecik aunty, hamiz sanim

HeNRieTTa JoSe berkata...

slmt hr lhir bt si bongsu....slmt hr gru bt ibunya....

Ucu Faridah berkata...

hepi besday to u...hapi besday to u...
alang2 jadi bongsu sementara atau kekal..mengada2 itu pentingggg....jgn marah MP..

eMMe berkata...

hepi belated busday to ur son... hepi belated teacher Dik Teacher MP..semoga terus sukses! dan diberikan kesihatan yg baik...InsyaAllah....

ieja amieja berkata...

salam MP..
hepi belated besday si bongsu hamiz..moga menjadi ank yg soleh bila besar nnt..dan nak wish jg w/p dah t'lmbat 'selamat hari guru' buat MP..moga sambutan guru dan hadiah2 dr ank murid tersayang menjadi pemangkin utk terus berjuang mendidik ank bangsa..

p/s: JASA MU GURU TETAP DIKENANG HINGGA AKHIR HAYAT..

Mama Gee berkata...

adesss sis..g br je makan kek...tp tgk kek lg dh teruja lg...tu kek butterscoch {alamak tak tau ejaannyaa...hehe} ke sis...fav g jugak tu.. :)

Mama Gee berkata...

eh lupa plak nk wish happy belated besday to anak sis ya :)

Pn Kartini berkata...

haPpy belated BesDay buat anak akak yaa..
Moga jadi anak yang soleh dan jadi kebanggaan kedua ibubapanya..Amin..
:)

So Shy Lady (SSL) berkata...

happy birthday utk hamiz n happy anniversary utk mp n hb. alhamdulillah moga bahagia s isi kluarga amin

Rinna berkata...

Epy Bufdah Hamiz.. Moga menjadi anak yg soleh yer..dan jgn nakal2.. tau :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ berkata...

selamat hari jadi Hamiz..semoga menjadi seorg anak yg akan membanggakan kedua org tua.

Aine Ainun berkata...

Alhamdulillah, semoga jadi anak soleh, kebanggaan ayah n Ibu=)))

alamak sedapnya kek tu...

EmbunRosaliza berkata...

Assalam MP, Selamat hari lahir buat si bongsu Hamiz yg ke 9 tahun,semoga menjadi anak yg berjaya dunia n akhirat. Pengalaman bersalin tanpa suami di sisi mmg sedih, tapi allah memudahkan segalanya, alhamdulillah

Puan Kutu berkata...

kacakbetul anak bongsu akk nie.selamat hari lahir yer hamiz..

Nuwairani Ismail berkata...

perghhhhh! peminat setia TRW rupenye...kite pon tak fanatik mcm tu. huhuh...semoga adik panjang umur, jadi anak yang soleh, murah rezeki, nanti dah ada duit boleh belanja auntie nani. heheh

Acik Erna berkata...

selamat bharilahir Muhammad Hamiz..semoga menjadi anak yang solleh

ieda berkata...

eppy bday buat hamiz ..
janji dia bahagia bila ada kek utk bday dia
semoga hamiz jadi anak yg cerdik pandai dan soleh ya .. aminn ;)

LadyBird berkata...

slmt hr lahir :)

sal berkata...

selamat hari jadi pada si bungsu..
moga panjang umur dan murah rezki,hidup diberkati..amin

Norsalmi berkata...

Selamat hari lahir buat Hamiz..
Moga Hamiz menjadi anak soleh yang membahagiakan ibu bapa..

Anak 'bongsu' kita sebaya..

Nazayiena berkata...

Hepi belated day Hamiz semoga jadi anak yg soleh dan berjaya.
Apa yg kejutan MP dpt tu....

Kasih Salina berkata...

happy besday buat anak akak..dah besar panjang blh dapat adik plak dah tu..hihi..akak mesti seronok la tu dpt surprised dr hubby..tgk tu kan dah rugi merajuk..hihi..

Aishah Jahirah berkata...

selamat hari lahir adik muhammad hamiz..semoga membesar menjadi anak yg soleh...amin...
wah surprised apa tu kak...rahsia eaa..

MulutPayau berkata...

terima kasih atas ucapan hari lahir hamiz...ibu hamiz telah menghadiahkan buku yang bertajuk kisah kisah haiwan dalam al-quraan dan ayah pula telah menghadiahkan saya bola cheisea...best tau kalau jadi anak bongsu.....ibu kata hendak beli telefon nanti ....

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang