Selasa, 22 Mei 2012

MEE REBUS DAN TELUR...

Selasa, 22 Mei 2012


Penjual Telur di sebuah Pasar Tradisional.
 
Pembeli: Dik, telur sekilo berapa?
Penjual: Telur ayam atau telur itik?
Pembeli: Telur ayam.
Penjual: Telur ayam biasa atau ayam kampung?
Pembeli: Ayam biasa.
Penjual: Yang tempatan atau yang import?
Pembeli: Yang tempatan.
Penjual: Yang tempatannya mahu yang dari Ipoh, Kuala Selangor atau Tampin?
Pembeli: Yang Ipoh lah... (Sambil terlihat kesal).
Penjual: Mahu yang Ipoh Pusat, Barat, Timur, Utara, atau selatan?
Pembeli: Adik nie jual telur atau nak jalan-jalan?
Penjual: Maaf kak, saya penjual mee rebus kat sebelah. Kebetulan yang jual telur pergi makan. Saya disuruh berbual dulu dengan pembeli sampai dia datang.

 copy dari fb

23 ulasan:

mama aini berkata...

assalam MP..he2x..buang current je pembeli tanya macam2 kat dia..rupanya penjual mee rebus..

LYAfrina berkata...

heheh... aduyaii..sabor je la kan...

ainnoraini berkata...

Tertipu yee.
Rupenye penjual mee rebus...

Aine Ainun berkata...

Hihiksss...

Kalo sy xde nya nk mlyan..

umialya/k.tini berkata...

stress kalu dpt pnjual cenggitu

Gen2Merah berkata...

wakakakaka..... kelakarrr kelakarr... heheh

Marya Yusof berkata...

As salam MP,

Kalau marya jd pembeli tu dah lama kena pelangkung...! hehehe ;p

~ yus ~ berkata...

kalau dpt penjual telur yg betul2 mcm ni boleh pengsan...hehe

AziE berkata...

Mmmmm rupanya penjual mee rebus. Tapiii kalau sutuasi sebenar dah lama dah saya tinggal penjual camtu.

EmbunRosaliza berkata...

kekeke, tergelak di pagi hari, tapi kalo akk, penjual byk songeh sangat tinggal je cari tempat lain heheh.

jemarisuri berkata...

rupanya tersilap tanya ekkk..hihi

Acik Erna berkata...

salam MP..ya llah hai..lurus betul budak tu kan..sabo je la sipembeli tu

zul permatang badak berkata...

keh...keh...keh.....

♥MAMASYAZA♥ berkata...

hi hih hi senyum sowang2 baca

Aishah Jahirah berkata...

hahaa...sabar jelah....nak beli telur je pun...

HeNRieTTa JoSe berkata...

otoyai....sian org tu...sian jugak penjual mi tuh....

dwaty berkata...

hahahaha... tajut costomer lari la tu... hehehe

eMMe berkata...

hahahhaa...kelakar la penjual mee rebus ni, ade je idea nak tanye , sampai bengang le customer tu...agak2 dia beli tak telur tu
hahahahha

Adylia Qarissa berkata...

hahaaaa...kena panjang lagi perbualan nie ;p

Norsalmi berkata...

hahaha...dah tentu kes takut pelanggan lari ni..

Zareda Norman berkata...

mee rebus dia yg biasa atau yg special??? :-)

alahai sedap pulak kalau dapat mee rebus ni :-)

Nuwairani Ismail berkata...

hahahahahahahah...nak gelak guling2 je rasa baca ni. macam pernah baca sebelum ni tapi dah lupa dialognya. lucu wehhh!

Puteri Nurhayati berkata...

Hahaha... sabor je la. :)

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang