Selasa, 10 Julai 2012

Masa Berkualiti Bersama Anak-anak...

Selasa, 10 Julai 2012
Oleh kerana suami agak free mnggu ni, jadi kami bawak anak2 keluar dari rumah...
Ke mana?????
Tak bercuti kat mana2 pun....
Sekadar  beralih  tempat tidur....
Bergurau senda bersama, lepak2 sambil bercerita dan makan bersama2...
Menunaikan janji pada anak2......
Melepaskan apa yg terbuku di hati dia orang....
Melayan karenah dia orang....
Puas hati melihat wajah dia orang ceria....

kerja sekolah tetap kena buat.....

abang di lobi hotel...nak main benda tu...tapi tak reti..hentam jer lah .....

kakak

adik ..senyummm jer..

abg dan adik...aktvti mnggunting  rambut yg dah panjang....

acara makan2......(paling suka dgn masakan cina).tauhu tu mmng peberet Mp ......

Nak bawa dia orang bercuti jauh2...masa tak mengizinkan....Tak kiralah kat mana pun...
asalkan dia orang gembira.....
Yang penting masa yg berkualiti bersama anak2.....
Tak terasa penat dan letih melayan dia orang...

Ini yg Mp sambar ketika menemani anak2  ke kedai buku...Acara wajib kalau keluar bersama2..

Dah lama nak baca buku 'Doktor Umum' tu....Baru brkesmpatan beli...Buku tu mmng tebal..tak tahulah bila nak habis membacanya...target tahun depan habis baca...ni beli yg BM punya..kalau yg BI konpem tak akan habis........Jangan gelak ya..!!!!
Tuan tanah yg semakin sihat....harap2 puasa ni turun ler 5kg...hahahaha berangan betul.!!!!!!!

21 ulasan:

NoorVictory berkata...

Wah, bestnya bercuti! Saya tgh sibuk berpraktikal belum ada cuti lg. Huhuhu~

Saya suka acara wajib tuh. Heee. Teringin nak ada satu bilik kecil yang dipenuhi buku-buku.

Amiiiinnn untuk angan-angan itu. Hehehe

Woofer Storm berkata...

teringin nak baca buku dr m tu..ermmm

insyallah boleh trun sis kalau ada usaha..

Aine Ainun berkata...

Sure anak2 hepi tu;)

rajinnya kak mp membaca...

Diet ke ni?;)hehe, gudluck..
Tapi tgk slimmm jek

eni berkata...

janji quality time tu kan...kat mana tu....
tuan tanah berseri seri pakai baju kaler kuning tu...(^_^)

..::..aRe-Na..::.. berkata...

behnyerr bcuti..nak2 plak ngan anak2 kan....rajin anak2 akak..rajin wat kje sekolah walopun p bcuti..baguih3..hehehe...
maintain jek ana tgk akak...klu puasa neh turun lagik 5kg..hurmm..makin langsinglah akak..hehehe...

azi berkata...

Seronoknya MP ...bercuti bersama keluarga....walaupun dekat, tak pa, janji semua gembirakan....lagipun, anak-anak kalau dibawa tidur hotel..."pecah kepala' kata orang kedah...he..he..

p/s..Makin cantik Mp, saya tengok...kongsilah rahsia dengan saya, saya ni mulut tak berhenti nak mengunyah...:)

Mama Gee berkata...

sedapnyaa makanan cina tu...g lum pernah lg makan kt kedai cina muslim..teringin le plak..

lama x pi bercuti...huhu

dwaty berkata...

saya dah baca buku khalifah2 yang benar tu... doktor umum tak lagi... ermmm... cam nak beli la...

eMMe berkata...

Salam Kak MP, sihat n slim je.. hehee.. puasa lagi ke Sis? saya dah selesai dah, Alhamdulillah... tunggu puasa Ramadhan je ni, tak sabar lak...

nnt kalo saya dah ada anak, kene la spend quality time with kids kan..kan.. hope kite jadi parent yg baik dan sejati...

Kesuma Angsana berkata...

bercuti2 kat hotel mana ni!

Yana Shaiful berkata...

Salam kenal MP..tq sudi singgah blog yana ^^..
Bestnya dpt bercuti dgn family.. dekat pun xpe..janji hepi.. acara makan2 paling best skali hihiii..

Acik Erna berkata...

masa bersama keluarga tu yang penting kan mp..tak kisah jauh ke dekat yang penting bersama keluarga..

QueeN TerataI berkata...

dpt luangkan masa bersama keluarga mmg sgt berhargakan...

Pn Kartini berkata...

Salam my dear sis mP:)

Sesekali beralih angin..beralih tempat..memang seronok..:)
dan masa itu jugaklah...dapur pun tak berasap..asyik ..main 'tunjuk itu tunjuk ini'..sakan mengorder!!!huuu...;)

Zaitun berkata...

Kita sebagai ibubapa seronok tengok anak gembira.

Kak Zai pun macam MP kalau dah penat duduk aje kat hotel walaupun hanya beberapa meter aje dari rumah.

jemarisuri berkata...

js pun duk berangan nk beli buku MM tu tp lum smpt lg...samalah kita kalau BI mmg tak tau bila abis baca..hehe

Dinas Aldi berkata...

Hehe saya pun memoir Dr. M tu tak habeh2 lagi baca, tiap2 malam buku tu renung saya tidoq :D

Isy tuan tanah tu punyala slim, manis pulak tu :)

Amie berkata...

seronoknya dapat berkumpul bersama, bersantai, bergurau senda... waduh! Rindunya saat-saat seperti ini...

mama aini berkata...

bestnya dpt menghabiskan masa bersama2 anak2..bercuti bersama sesuatu yg indah ..

AziE berkata...

Kita kena ciptakan masa berkualiti tu...

MAY berkata...

wah..ank da bsr.ibu nye menten mude je.jeles!

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang