Rabu, 4 Julai 2012

Kenali Naluri Lelaki

Rabu, 4 Julai 2012
1.Lelaki lebih gemar mengamalkan sikap berdiam diri.Jadi jangan ambik hati dgn kata2 dan perbuatan anda yang tidak dihiraukan.

2.Lelaki memang suka memandang wanita lain meskipun anda ada di sisi.Tapi itu tidak bermakna mereka merancang utk curang.

3.Lelaki bersikap single-minded dan hanya boleh melakukan satu perkara sahaja pada suatu masa.

4.Lelaki suka berterus terang. Mereka akan berkata mengenai sesuatu secara terang-terangan berbanding wanita yg suka memendam rasa.

5.Lelaki juga menyampaikan apa yg ingin diluahkan secara langsung berbeza dgn perempuan yg berkias tentang sesuatu.

6.Lelaki mmng khusyuk menonton tv. Jadi jika ingin berkata sesuatu pada mereka, katakan pada waktu iklan. Hanya pada masa itu sahaja mereka mndengar percakapan anda.

7. Lelaki tidak suka mendengar dan menerima arahan. Biar sepenting mana pun anda, mereka tetap tidak mnyukainya.

8. Jangan mnyembunyikan apa2 drpada pasangan anda, jika tidak, mereka akan berlagak bodoh bila berlaku sesuatu.

9. Lelaki suka jika pasangannya dapat mnyuarakan perasaan dan pemikirannya dgn jelas tanpa perlu ayat berbunga2 kerana mereka tidak memahaminya.

10. Tidak semua lelaki mampu mengingati tarikh2 penting sprti u/tahun prkhwinan, hari lahir dan sbgainya.

11. Lelaki mudah lupa.Apa yg dikatakan oleh lelaki hnya akan mereka ingati dalam tempoh tujuh hari sahaja. Lebih dari masa itu????? Lupakan sahaja...

                                             sumber

28 ulasan:

Marya Yusof berkata...

As salam MP,

Lelaki semmgnye 'sebegitu'... hehehe... Perbezaan inilah yg merapat & melengkapi diri kita & pasangan...betul tak? :))

kak tini (umialya) berkata...

betul2

Nuwairani Ismail berkata...

berbeza betul dengan pemikiran pompuan.

ummiross berkata...

Memang betul tu Mp, banyak ciri2 ini ada pada 'lelakiku'..hehe. Tapi takpelah, kadang2 perbezaan itulah yang saling melengkapi.

secangkir madu merah berkata...

Langsung tak peka ya dorang ni... nasib baik ada isteri yg bersikap toleransi... aman rumahtangga hehehe..

Kakzakie berkata...

No. 10 tu memang tepat sekali pada hubby kakak. Tak pernahnya ingat sampai birthday sendiri pun anak yg ingatkan..

Mama Gee berkata...

ooooooooooo camtu ya...
hehee ada yg betul tu..

eMMe berkata...

biasa la Kak MP, name pun lelaki, Naluri wanita kan berbeza...baru la lelaki namanya... mesti ade pro n kon jugak dgn wanita.. sebab tu, Allah cipta kan kite ni berpasangan...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ berkata...

tue ler nama nyer lelaki....

Kesuma Angsana berkata...

mmg betul lah ! terutaman no 10 n 11 tu

Ros berkata...

Assalamualaikum MP,

Memang betoi pun MP he.he.heeee...

HeNRieTTa JoSe berkata...

thanks for the share....

QueeN TerataI berkata...

no 10 dan 11 tu mmg tersangat tepat.. :)

sal berkata...

haha..memang tak semua lelaki yg boleh ingat tarih2 penting, meskipun nampak matang..hehe

L berkata...

l befdday sendiri pun kdg2 lupe tambah befday awek... hahah

Aishah Jahirah berkata...

lelaki2 sukar difahami...ops xlah..hehee

EmbunRosaliza berkata...

Akk setuju 100% MP, semua 11 tu mmg betul....huhu,

Amie berkata...

Itulah uniknya...lelaki begitu, dan perempuan begini... saling melengkapi.

jemarisuri berkata...

js setuju ngan entry ni..hihi

mama aini berkata...

assalam MP..banyaknya tentang lelaki..he2x..

Yumida berkata...

aah mmg...my hb sllu lupa tarikh2 penting...pastu cakap straightforward..xde tapis2..tacing tau..hehehe

Deru Ombak berkata...

Assalamualaikum Cikgu ..

Camner nak komen ye!!! For the past 30 years, akak hanya ada my son, tu pun dah bertahun di perantauan.
Tetapi, boleh copy paste ni bagi pada my 2 daughters yang dah bersuami. :)

..::..aRe-Na..::.. berkata...

hehehe..itula lelaki kan akak..
ada kelebihan & kekurangannya..

Pn. Sheila@CC berkata...

no 11 sy setuju.... hband sy terlupa birthday saya, sampai birthday dia, sy pun terlupa jg... hehehe

S..U..D..@..I..S berkata...

kebanyakan macam tu..redha jela..tp ada juga yg perihatin, sesapa yg dpat pasangan tu bertuah badan...

Prettywrite berkata...

lelaki mudah lupa?sama macam melayu mudah lupa jer..keh3..

New Hope berkata...

salam,

kesimpulannya jangan mengharap sangat kpd llk

KLIK ISU MATRIKULASI & PELAJAR PANDAI

Aine Ainun berkata...

banyak kebenarannya Kak MP...=)

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang