Rabu, 14 November 2012

Cuti2 dan teka-teki....

Rabu, 14 November 2012
9 November 2012
Pukul 10.30am, ke Lot 10. Suami ingin membeli barang utk hari lahirnya, Macam biasa, Mp pilih dia yg bayar dan hadiah utk orng memilih melebihi hadiah hari jadi..Thnks laling, beribu lemon dihabiskan.Walaupun soping dalam keadaan kelam kabut, tapi puaaaaaasss hati sangat...

11.45 am.
Bertolak ke Sepang, hantar kereta ke rumah kawan husb di Sepang.Bergegas ke LCCT.Selepas check-in, lepak skjap.Pukul 3pm pngumuman dibuat mnyatakan flight yg Mp akan naiki delay. Sepatutnya pukul 3.10pm dah berlepas.Pengumuman kedua dibuat mnyatakan flight delay lagi dan berlepas pukul 5pm.Tapi pngumuman ketiga mnyebabkan jantung hampir luruh. Flight yg sepatutnya dinaiki terpksa dibatalkan krna masalah teknikal.

6.00pm
Semuanya mnyerbu kaunter AA utk dapatkan maklumat lanjut.Sian petugas kat situ, kena sumpah seranah dan hampir berlaku prgaduhan.Tapi pihak AA telah sediakan polis bantuan dikaunter trlebih dahulu.Pndai diaorang.Menunggu lagi kaunter utk mndapatkan tiket seterusnya..Berebut tiket utk flight malam..Namun hampa.Yg dahulu, didahulukan....Dapat jugak tiket tapi AA bagi pilihan sama ada tukar dstinasi atau bertolak malam keesokannya..Suami dah hangin...tapi trpksa jugak akur..

7.40 pm
Menunggu van utk dihantar ke hotel oleh pihak AA.Mp ditempatkan di Nilai Hotel bersama bbrpa orng yg lain .
Jam 8.30pm tiba di Nilai Hotel. Badan dah terasa amat penat. Selepas dinner, terus masuk tidur.

10 November 2012
4.00am
Dikejutkan oleh pihak hotel.Bas telah mnunggu utk mnghantar kami  ke LCCT...Rasa macam nak pitam jer kerana penat.

7.00am
Menaiki flight.Walau trpksa mnukar destinasi, tapi Mp selamat tiba juga setelah menempuh 2 jam prjalanan.......Pengalaman pahit di LCCT telah hilang diingatan.

10.00am
Sementara mnuggu waktu makan dan seterusnya  bertolak ke destinasi, sempat jugak singgah di bbrpa tempat.
bersama guide kami...

bersama laling..Baru perasan yg badan Mp dah sama saiz ngan suami...aduhaiiii...
Setelah menempuh perjalanan melalui darat yg memakan masa hampir 5 jam kerana jalan jem, Mp tiba juga ditempat yg dituju...

 Di hadapan hotel.
Semangat utk soping berkobar2....Sebenarnya tujuan utama Mp ke sana utk tempah langsir.
Dua malam di sana, nasib baik langsir sempat disiapkan..Tapi Mp bukannya jahit banyak pun...Hanya utk ruang tamu jer...

Sebenarnya Mp terbeli Fm secara borong dan agak bnyak jugak...Jadi,Mp akan berikan Fm tersebut kepada kawan2  yg dapat meneka dengan cepat dan tepat destinasi Mp kali ini...Sebagai tanda kasih dan sayang Mp kpada kawan2 yg selalu singgah diblog Mp.Terbuka kepada blogger Malaysia shaja.Tiga orng yg akan dipilih sbgai pemenang akan menerima satu paket yg mngandungi 6 fm setiap seorang.

25 ulasan:

❤Kamsiah❤ berkata...

salam MP...ke Bandung ke..:)

Rozita berkata...

Dahsat pengalaman mp nih.. Ke Bandung ke? Kan famous ngan sopping sopping...

umialya berkata...

bandung kot... agak2 jelah sbb tak tau

♥MAMASYAZA♥ berkata...

rsa cam bandung jugak

Anum berkata...

bandung :)

mama ju, berkata...

wAH dahsyat tu.
Saya agaklah Bandung!
Suami pun agak ke Bandung beli buku, katanya disana syurga buku, tapi kalau begitu gayanya macam malas je nak ikut...

Aishah Jahirah berkata...

nak teka bandung gak...ramai yg teka le..huhuu

Aju Mohit berkata...

mungkin jakarta kot kak ;)

azi berkata...

Amboi!!!Cik MP...jalan lagi ye...
bukan main jauh ye pegi tempah langsir, sampai ke Bandung....saya pun nak kesana tahun depan...cadang tu nak jugak tempah langsir bila baca cerita MP...berapa hari ye nak siapkan langsir tu...?

Kesuma Angsana berkata...

wah bestnyer !

eMMe berkata...

Salam Kak MP, ke mane yea? laaa... nak FM tanpa teka boleh tak? hehehe... tak familiar la tempat Kak MP gi tu, huhuhu...

saniah berkata...

Jakarta - bandung ke mp...?
Naik flight ke jakarta dan dr jakarta ikut darat ke bandung....sbb jem teruk tu yg akak teka jakarta ke bandung...hehee
Betul tak?

izan mama mia berkata...

kalau ke bandung pun ok..wah suka tengok gambar akak ..hihihi..

norh berkata...

semua dah teka bandung..he he..salam Maal Hijrah kak

ieja amieja berkata...

amboi mak! jauhnya MP tempah langsir tu..jakarta eh??

ummiross berkata...

Waa bestnya MP, makan angin. Ya ampun..ke Bandung ya Bu?hehe..

ieda berkata...

seronoknyaaa MP ke bandung yeee ... urmmm sblm nie memang ada plan nak ke bandung .. tapi nantilah ... ;)

Eina Shah berkata...

nice blog..plz follow me back..tq..
http://shaheina.blogspot.com/

Kasih Salina berkata...

salam kak..jauhnya dia tempah langsir..dugaan buat akak yer..saya nak teka jugak la..boleh lagi ker..saya yakin & confirm akak ke Bandung..hihi..sebabnya akak bergambar depan Trio Hotel Bandung..cantik bilik hotel tu..

missSenget berkata...

laa..da keluar adiah..

tak sempat nk teka..hihi..

Zefa NorAsmara berkata...

Alaaaa.. terlepas keretapi nak ke bandung. Tak dpt la FM.. huhu..

mama aini berkata...

ehem terlepas baca entry MP ni..mama kesini tahun 2011 oct..ehem tu latar belakang universal hotel bandung ke?..sian MP byk dugaannya..mama pula baru balik dr medan jugadiduga bila t/guide yg dah dibooked tak datang !!..hu2x..

Nur-nba berkata...

Kak, nanti kongsi kisah percutian di Bandung ye.. Teringin nak bercuti ke sini.

TiranaAduka berkata...

nice posing.cad model lak,

NzA berkata...

Wah p bandung ye MP..mesti cantik langsir MP tu..nnti buat n3 ye..xsabar nk tgk...
AA skrg byk masalah la MP..adik yg bekerja di syarikat Al-Quds pn panik bila tiba2 flight ke bandung dibatalkan disaat2 akhir..begitu juga didestinasi lain.....adik pn batalkn percutian ke bandung n terus dtg ke sini.......

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang