Ahad, 18 November 2012

Debaran melanda...

Ahad, 18 November 2012
Pertama kali dgr lagu Asmidar - Biar Sampai ke Bintang. 
Best sangat lagu ni...

Biar mimpi2 kita 
Jejak sampai ke bintang
Walau harus menggapai awan
Menongkah arus ini

Aku tahu bukan mudah
Tapi mimpi ini harus aku
Tiada gunung yg terlalu tinggi
Tiada lautan yg terlalu luas
Tuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi2 kita

Jangn resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Tuk membawa mimpi2 kita
Biar mimpi sampai ke bintang
Kerna kita semua tahu
Kerana ini impian
Setiap satu dari kita.
.
p/s..pernah dgr ke lagu ni????Kalau tak pernah dgr..cari kat you tube ya..sayang kamu muaaahhhh...
 
 pic pnjam dri google

Lirik lagu  ini Mp tujukan khas utk seorang sahabat Mp sempena hari lahirnya...
Selamat Hari lahir, semoga sntiasa berbahagia di samping keluarga tersayang...
Dan semoga segala impian menjadi knyataan...
Mp memang cukup sayang akan persahabatan ini..
Berharap agar persahabatan ini terus berkekalan walau sntiasa di landa ribut dan taufan...
 Kadang teratak hati terbakar akan sikapmu..suka mngutuk, suka perli dan macam2 lagi karenah yg MENYAKITKAN HATI...
Namun itulah KEMANISAN dalam PERSHABATAN ini..
Yang penting kita IKHLAS dan memahami antara satu sama lain....

*******************************************************************************
Debaran mula melanda..esok kputusan UPSR akan keluar...Risau, bimbang dan takut mula mnguasai diri..Semoga anak dan anak didik yg disayangi berjaya..Harapan mnggunung tinggi...


37 ulasan:

mama ju, berkata...

salam sejahtera

Hehe mama memang buta tang lagu2 ni.
Moga persahabatan ters terjalin dan membahagiakan.
Oh UPSR!

♥MAMASYAZA♥ berkata...

btol esok keputusan upsr keluar. berdebar gak, anak menakan su ada 2 org menduduki upsr bebaru ni. harap semuanya ok dan mendpt keputusan yg cemerlang

zan berkata...

salam Maal Hijrah,(belum terlambat lg kut),.nanti cr lg tu kat utube.dr lrk lg tu tinggi impain yg hendak digapai,hu2x.

Amie berkata...

Lupa-lupa ingat lagu ini...

azi berkata...

saya tak berapa ingat lirik lagu tu...:)

p/s semoga anak buah MP mendapat keputusan yang cemerlang.

norh berkata...

suka jugak lagu ni :)

Nor Salmi berkata...

Akak tak ingat sgt ttg lagu ni..
ps: MOga anakanda MP beroleh keputusan cemerlang

Nizam.Ariff berkata...

salam,
anak aku pun esok dapat keputusan UPSR... huhuhu

Tihara berkata...

as salam

haa nanti nak cari kat utube hehe:)

TiranaAduka berkata...

salam sis mp

1st time ni..jap jap tgok u-tube search dulu.

ieda berkata...

jarang dah akak nie menghayati lagu2 .. so x ingat dah lagu ape nie ekeke ..

aah lahh erkkk result keluar sok ye .. huhuhu debar lak

makchaq berkata...

makchaq la ni jarang sangat dengaq lagu... radio pun hanya dalam kereta, kalau on enjin radio terpasang dengaq la..kalau tak on memang makchaq pun tak on kan.. bawak kereta sunyi sepi saja..

MystoryPic berkata...

saya pun suka lagu ni

eita berkata...

pernah dengar hari ahad baru dalam muzik2 separuh akir...

esok pun anak sedara ita ada 2 orang ambik upsr..

Marya Yusof berkata...

As salam Cikgu MP,

Adat berkawan kat yg penting forgive & forget...insya'ALLAH berkekalan :)

Semoga anak MP berjaya dgn cemerlang UPSR nnt.... saya yg baca pun berdebar gak ni...huhuu

Mehlah join & meriahkan GA Marya... :)

ummiross berkata...

Tak pernah dengar lagi lagu tu MP, senikatanya best juga tu.

❤Kamsiah❤ berkata...

mp...yg merasakan debaran bila anak amik exam adalah kita mak ayah kan..anak2 senyum selamba ja...

Kak Imun berkata...

Salam, MP. Kak pun tak berapa ingat lagu ni, he3.. Semoga anak2 kita mendapat keputusan UPSR yg baik....:)

syiela berkata...

tak pernah dengar.. nanti nak godek youtube

Jemari_Suri berkata...

pernah...tp xde la serius sgt mendengarnye...hihi...

hurmm...zaman utk upsr dh abis dh...next coming pmr pulak...^^

Kesuma Angsana berkata...

KA pown suka lagu ni !

NzA berkata...

begitulah bila brsahabat..trkdg bahagia, trkdg gembira n trkdg trluka ...itulah asam garam kehidupan...

InsyaAllah, moga semuanya cemerlang....

Hanis Azla berkata...

suka juga dgn lagu tu.. lirik dia best.. harap dpt rslt yg cemerlang, insyaAllah..

AziE berkata...

Selamat hari jadi juga untuk your sahabat.

Cho Zila berkata...

baru tengok asmidar masa malam aimtu.. comel gak orangnyer yerk...

Kasih Salina berkata...

salam kak..semoga anak akak & anak didik berjaya dalam UPSR..

eMMe berkata...

cikgu lagi berdebar dari anak anak didik ni camner.. hope semua nye dpt result yg membanggakan.. kak MP jgn risau la.. mesti dowang leh dpt result bagus2 punye... kalo betul, Tahniah dari saya kak...

Pst; Kak MP, saya bersalin jumaat in
doakan saya sis! n saya nak minta maaf banyak2 ye sis!

Zaitun berkata...

Bab lagu kak Zai selalu ketinggalan.

Semoga semua calon2 UPSR beroleh kejayaan yang cemerlang.

Ema Blog berkata...

Tahniah pada mereka yng berjaya mendapat keputusan yg cemerlang

Ema Blog berkata...

Tahniah pada mereka yng berjaya mendapat keputusan yg cemerlang

Puan Kutu berkata...

lirik lagu tu mmg best.lagunya pun tk kurang hebat..:)

selamat hari lahir buat kawan kak mp.n gud luck juga buat semua calon upsr..cmna keputusannya?

Lee Aziz berkata...

Selalu merenung bangku dan meja...bangku dan meja yang me'ngeri'kan adalah bangku dan meja yang akan diduduki pelajar UPSR, PMR dan SPM.

Kasih Salina berkata...

salam kak..mana n3 baru..

Aishah Jahirah berkata...

syok lagu ni kak...saya pun layan...

whitecappuccino berkata...

suka sgt dgn lagu ni

Tanpa Nama berkata...

rm1/pc upt pregnancy dan opk kesuburan
email; lovidoobidoo@gmail.com
blogshop; http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

mama aini berkata...

ehem mama selalu layan lagu ni kat you tube.. :)

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang