Jumaat, 23 November 2012

Rindu pada tangisan itu....

Jumaat, 23 November 2012
Dah 9 tahun umur si bongsu...cepatnya masa berlalu...Memang rindu sangat nak gomol dan peluk2 macam dulu....Mendengar tangisan dan rengekan....melihat matanya yg redup...ketawa bila diagah...tenang wajahnya..setenang air di tasik...segala masalah lenyap bila memandangnya...
Sesekali bila anak2 dgn hal masing2, terasa sunyi sangat...
Alangkah bahagianya jika ada si kecil di dalam rumah...
Kenapa tiba2 merepek ni??????
Bukan merepek....
Tapi ia mimpi yang tak sudah....Angan yg tinggi melangit tapi tak tercapai dek tangan....
Berangan nak cari anak angkat, tapi ia belum pasti..
Nak pinjam anak orang, tak mungkin akan diberi....
Sekadar menatap dgn cemburu dihati....
Mungkin bukan rezekiku lagi.....




46 ulasan:

Marya Yusof berkata...

As salam MP,

Samalah dgn Marya ni...doa byk2 ye... usaha lebih sikit kot...huhuhu

umialya berkata...

Insya Allah moga diizinkaNya

ummiross berkata...

InsyaAllah MP, moga hasrat hati dimakbulkan oleh Allah SWT.

missSenget berkata...

mungkin belum masa sesuai..

doa byk2 sis.. :)

Anum berkata...

insyaallah

azieazah berkata...

Sama ler kita. Si bongsu dah 10 tahun nak masuk 11 tahun. Bila kita acah nak ambik baby bawak dia mengamuk sakan.
Nak mengandung lagi, memang dah takda harapan. Letih. Tapi kalu ada baby memang sangat suka!

NzA berkata...

Apa salahnya MP tmbah lagi ahli baru...nza pn bila tgk anak2 sdara yg masih baby tu geram je tapi angah n farouk dah warning tak nak adik....hehehe....depa jeles la tu....

Aine Ainun berkata...

insyaallah...
kalo hati dah berhajat, akan dimakbulkan nanti...Amin..=)))

Anak tu penyeri kan...

Kasih Salina berkata...

salam kak..tu la kan kak, bila ank2 dh besar rasa sunyi plak..apa salahnya tambah la sorang lagi.dapat lah riuhkan suasana rumah & menjadi peneman dikala sunyi..

ibuintan berkata...

inshaallah ada rezeki nanti tu, akak pun dah rasa juga sunyi bila anak makin besar sbb mereka dah tak boleh digomol-gomol macam bebi

Ros berkata...

Assalamualaikum MP,

Berdoa pada Allah banyak2...
InsyaAllah ada rezeki..
Kak Ros pun berdoa sama buat MP...

yan's cottage berkata...

salam MP...
sama2 kita berdoa ye....moga impian MP menjadi kenyataan he heee....

Pn Kartini berkata...

Salam my dear sis MP..:-)
Rezeki di tanganNya jua..
Doa padaNya..itu yg terbaik..
:-)insyaAllh..sis..:-)

aTieYusof Family berkata...

Kak MP...
sy pun rindukan haruman bayi...
sunyi rasa klu anak kecil takde kt rumah...hehe..:)

Zareda Norman berkata...

zar pun sama.. Anak sorang tp dah tutup kilang dah.. Dengar ajelah suara baby cucu cucu sedara. ?:-)

Cho Zila berkata...

takperlah... ada hikmahnyetu.. tapi anakni masa baby memang sesangat bestkan...

AziE berkata...

Usaha lagi. So far mungkin ada hikmah yang tersirat. Mana tahu kann

❤Kamsiah❤ berkata...

MP..sama la kita..si bongsu dah 6 th..th depan bersekolah..saya sorg2 kat rumah waktu pagi...sunyi sepi...

saniah berkata...

Mmg suka sgt klau ada baby kan....ina blh cuba lg...cuba dan doa InsyaAllah ...jgn putus asa....hehee
Akak ni rasa nya...tumpang manja dgn baby org je lahhh :( ...dah tuo

Amie berkata...

Baby... senyumnya, tangisnya, tawanya..memang boleh jadi terapi minda! Mudah-mudahan ada rezeki kalau berhasrat untuk menambah lagi.... amin...

Aishah Jahirah berkata...

anak2 bila besar buat hal masing2 dah..xde dah nak berkepit dgn parent...

suri solehah berkata...

Emmm....munkin ada rezeki lepas ni kak....insya allah....

Puan Kutu berkata...

ada baby mmg best..tgok wajah baby je dh rasa ketenangan.semoga ada rezeki lepas nie..hehe

Puan Kutu berkata...

ada baby mmg best..tgok wajah baby je dh rasa ketenangan.semoga ada rezeki lepas nie..hehe

Hanis Azla berkata...

bila anak dah besar2 mmg kembali rasa teringin tu kan kak.. semoga ada rezeki untuk akak mendengar tangisan itu.. insyaAllah..

azi berkata...

MP...
kalau nak tambah sorang lagi, saya rasa boleh kottt...:)..saya pun kadang-kadang teringin nak ada baby, tapi rasanya dah tua untuk mengandung.....he..he..

Acik Erna berkata...

MP..memang naluri seorang ibu
sentiasa teringinkan ada sikecil dirumah kan

Zaitun berkata...

Jangan putus asa Mp kan masih muda.

Kak Zai pun teringin nak ada cucu tapi bukan anak ya hehehe...

hannahsarah berkata...

Saya pun kekadang tak mahu si kecik kat rmh ni membesar...tak puas nak memeluk dan mencium anak2 kecil ni..tapi tu lah kehidupan kan....

izan mama mia berkata...

mmglah...best ingat masa anak2 masih baby...

Totie@Tomy berkata...

walaupun susah nak jaga masa kecil..anak kecil ni hiburan yang paling indah...

whitecappuccino berkata...

mana tau nnti ada la rezki tu..

Kamariah Awang berkata...

Usaha tangga kejayaan! Hehe.. macam catatan dalam report book pulak!

makchaq berkata...

Makchaq bila khadijah dah besaq teringin nak anak kecik, mula ingat nak ambik anak angkat, tapi fikirkan masalah yg mungkin timbul,plan nak anak lagi..
Tu yg ada Nafisah, makchaq bersalinkan dia masa umuq 45 tahun, la ni dia jadi kesayangan kami sekeluarga..

Tanpa Nama berkata...

rm1/pc upt pregnancy dan opk kesuburan
email; lovidoobidoo@gmail.com
blogshop; http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

syiela berkata...

InsyaAllah akan bertambah ahli jika berusaha dgn lebih gigih :)

** saya ni tak mng tangan la pulak

TiranaAduka berkata...

salam mp
Jalan2 ptg minggu.

eita berkata...

boleh tambah lagi ni..
hehehhe

Angah berkata...

lahai..MP, dah ada anak pun masih rindu tangisan baby, apatah lagi yang langsung tak ada ni....sama-sama kita usaha ye, moga mendapat rezeki yang diimpikan

mama maman aka yana berkata...

bersabar dan berusaha la yer.. insyaallah tuhan mendengar..:p

anitaare berkata...

sentiasa bersyukur dan selalu berdoa..mmg benar anak2 bila dah besar dgn hal masing-masing tapi percayalah jika kita didik mereka dengan elok mereka akan kembali pada kita juga..kalu masih bole mengandung okaylah berusaha ke arah itu..cam akak ni dah tak bole dah sbb empat2 pun keluar ikut tingkap..teringin juga nk ada anak lelaki tapi redha ajelah..:)

Wak Gelas™ berkata...

anak tiri bole ke makkk.. ahhhaaAA

Nazayiena berkata...

Insya Allah.....
Klu boleh nak aje anak tu bb sentiasakan,best gomol2 dan peluk....

Kesuma Angsana berkata...

bikin satu lagi yng baby hehehe

Zefa NorAsmara berkata...

Semoga impian kak mp jadi kenyataan.. :D

mama aini berkata...

insyaallah..ada rezeki nanti..sabar ek MP..

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang