Isnin, 13 Mei 2013

dia yg istimewa....

Isnin, 13 Mei 2013
Masa dalam bilik air pagi tadi..terdgr ketukan bertalu2...
Kdgnran suara anak2 di luar.....isssyyy apa hal laaa budak2 ni memekik depan bilik air...
Keluar jer..
Tiba2 diserbu oleh anak2....aduhai....nasib baik berpakaian lengkap...
Tnpa hadiah..tapi kucupan dan ciuman amat bermakna darpada anak2..
Walaupun hari2 pipi ni kena cium..tapi hari ini amat bermakna sekali...
Hadiah...??? dia orang kata tnggu ayahnya balik..(skrang tak de dlam negara...huhuhu)

Dalam kelas....
Anak2 didik jugak bagi ucapan...
Yang kelakarnya ucapan mereka..SELAMAT HARI IBU CIKGU....
Tapi terharu jugak bila mereka semua mngingati....
Intai2..ramai yg sedang mncipta kad ucapan utk ibu...
Sekurang2nya mereka tahu utk mnghargai jasa ibu....
Dan menggembirakan hati ibu...

tuan tanah bersama ibu.....semoga ibu sntiasa dibawah lindunga-NYA..

Dan bila ibu datang..pasti ada acara makan2...
sapa yg masak ni..???? tuan tanah..??? opsssss TIDAKKKK...
ni semua mak yg masak....hhihi..
Mak bawa yg dah siap...
Cuma hidangkan jer...

Tapi yg ni..tuan tanah buat tau...pertama kali buat..
Dan mndapat pujian anak2...terperasan kejap..
ye lah, tuan tanah mana pernah buat bnda2 macam2 ni...

namanya..??????japanese cheese kek..tambah bluebrry...

...nak deco2 kek tak brpa keretif..bantai jer lah...

p/s..alahai ingatkan ntry ni boleh di publish pada 12hb..tapi tnggu line macam siput..jadi terpksalah dibawa ke 13hb..waaaaaaaa....sedihnya!!!

32 ulasan:

Teena Tna berkata...

Selamat hari ibu cikgu,
2 ucapan dlm 1 ucapan..hehe

NzA berkata...

Alhamdulillah. bahagia punya anak2 yg tahu menghargai..semoga kta sntiasa dlm doa2 mereka.....
wah, pndainya MP buat cheese kek..nmpk sedap sgt2.....

❤Kamsiah❤ berkata...

wahh..terliurnya tgk laka kelantan...lama tak makan...
akak pun jenis tak reti nak deco2 bagai ni..tak kreatif..main letak2 ja.

umi alya berkata...

laksa penang & laksam MP, naper tak jemput akak??

Aju Mohit berkata...

selamat hari ibu buat akak mp dan ibunya, nampak sedap kek tu kak, my feveret nyummy

Normi Nieza berkata...

selamat hari ibu...

eMMe berkata...

hurm............best tuuu..makan besar bersama ibu kan kak MP...

Angah berkata...

selamat hari ibu buat MP, semoga diberkati Illahi

Rasp berkata...

terasa diri sangat dihargai kan sis :)
sedapnya tgk kek tu sis...

Fiza Rahman berkata...

Selamat hari ibu cikgu ☺☺

Sedapnya kek tu.

Kesuma Angsana berkata...

ingatan anak2 tu yg paling istimewa buat kitakan.. dan selamat hari ibu juga !

AziE berkata...

Selamat hari ibu cikgu

Zefa NorAsmara berkata...

Alhamdulillah, syukur dpt bergelar seorang ibu.. Semoga Allah merahmati kita.. :-)

Ratu Hatiku berkata...

Selamat hari ibu kak... Boleh bagi resepi kek tu..sedaplah.. :)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ berkata...

sedapnyer nampak ket japenese cheese cake tu kak...

missShila Nget berkata...

tak lama lagi dapat ucapan hari cikgu pulak kan sis..


hehehe..

kek tu nampak sedapppp..!!

Zaitun berkata...

Untung kita yang bergelar ibu kan...selain dapat ciuman ramai juga yang bagi ucapan.

Selamat hari ibu.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ berkata...

sedapnya cheese cake tue...siapa yg buatkan.

suri solehah berkata...

Aduhai,,terharukan kak..ank suri kecik2 lg,,tak reti lagi nk suprise ,,,huhu,,sedapnya dapat mkn masakan ibu,,terliur tgk laksa lemak tu,,
Lama tak berblog,,dah tukar hiasan..cantik kak,,buatla tutorial kak

Nur-nba berkata...

Alahai.. terharu baca entri akak ni.. sambil terliur tengok cheese cake tu. Rupa akak saling tak tumpah macam bonda akak.. Selamat Hari Ibu buat Kak MP.. Selamat menana kertas exam mid-year.. hehe

nea lopah berkata...

terharu nya...

Nor Salmi berkata...

Bahagianya bila anak2 menghargai kita..

MystoryPic berkata...

emmm yum yum... sedapnya laksa ngan laksam tuu... cheese kek tu pun nampak sedap

Wak Gelas™ berkata...

saperlar X sayang ibu tapi ada makk kann.. kaannns

ieda immi berkata...

WAHH SURE TERHARU KAN MP

alamak terbesar lak ekkeke

janji ingatan tu penting , anak2 kalau dia wish kita lak rasa sayu .. semacam je ..
wahh banyak hidangan tuu ..

sure sedapp kek tuu , buat sendiri macam tu lah ;)

BUNDA a.k.a KN berkata...

terharu kan...

azi berkata...

Selamat Hari Ibu untuk MP dan jugak ibu MP ye...semoga sentiasa bahagia selalu..

p/s pandainya MP buat kek keju tu...nampak sedappp aja...:)

Puan Kutu berkata...

selamat hari ibu kak mp..tak lama lg hari guru pulak.untung la akk.....

sedap nmpk kek tu..uwaa amik bau jer la...;)

Rinna berkata...

Meriahnyaa.. tgk kek blueberry tuh sedap plak.. :)

ibuintan berkata...

slamat hari ibu MP dan ibunya juga... nampak sihat dan muda lagi ibu MP...

ummiross berkata...

Mak MP masih nampak muda sangat.
Laksa kuah putih tu, bestnya, lama tak makan.
Waa dah tere buat kek tu MP.

Aishah Jahirah berkata...

sedap tu makan air tangan ibu yg masak....sweet je akak n mak akak...:)

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang