Ahad, 2 Jun 2013

Destinasi Cuti Sekolah...

Ahad, 2 Jun 2013
Assalamualaikum dan salam sayang....

Semoga kawan2 semua sihat dan ceria2 selalu...
Bila balik dari bercuti jer, badan mulai lemau...banyak pulak kerja2 kat rumah menanti..
Aduhai......nak jenguk blog pun tak sempat..Apatah lagi dgn kain baju yg berlambak yg perlu dibereskan...
Sebenarnya Mp dan fmly tak lah terbang jauh...45 minit jer dari KL..
Ke mana ya..??? 
Kami cume ke Medan jer..
Kali kedua Mp ke sana..kalau dulu ngan laling jer..tapi skrang bawak anak2..
Bila bawa anak2..mulalah, fikiran jadi haru biru...
Melayan karenah dia orang yg macam2....
Memang memenatkan...

Di Medan, kami mnginap di Hotel Garuda Plaza.
Aktiviti yg diatur mmng cukup padat...
 Kami dibawa ke Pasar Ikan dan  Medan Mall..
Tak bnyak yg kami soping...
Cuma laling bawak ke kedai seorang kenalan lamanya..
Dapt lah beli kain dgn harga yg lebih murah...
Keesokannya kami bertolak ke Parapat utk ke Danau Toba...
Perjalanan dari Medan ke Parapat yg mngmbil masa hampir 5 jam dgn menaiki bas, memang meletihkan..memenatkan
 Hadapan Hotel Garuda Plaza

Setelah 5 jam perjalanan dari Medan....sampai jugak kami ke Danau Toba.. 
Berlatar belakangkan Danau Toba..memang cantik betul..

 Menaiki feri ke Pulau Samosir...perjalanan mngmbil masa 45 minit...


 Di Pulau Samosir


  Lepak smntara tunggu feri..


 Subhanallah...cantik sangat pemandangan kat sini...mata tak jemu menatap..

 Di Parapat, kami mnginap di Niagara Hotel..

 Cantik sangat pemandangan dari balkoni Niagara Hotel...



 Cantik sangat....

Laling ngan anak daranya ..Air terjun Piso2..

Rasanya, lepas ni Mp tak akan ke Medan lagi.tapi tak taulah...Bukan apa. perjalanan mmng meletihkan..Bayangkan 5 jam perjalanan dgn jalan sperti ular kena palu..aduhai...
Memang tak sah kata orang kalau ke medan tapi tak ke Danau Toba...
Apa pun percutian selama 4 hari di sana cukup mnggembirakan hati anak2..
Walaupun ketara nmpak keletihan di wajah mereka....
Sebenarnya bnyak lagi tempat yg kami singgah...tapi tngan tak berapa rajin nak upload pic dan menulis panjang2..hehehe
Cukuplah setakat ni ya.....

34 ulasan:

umi alya berkata...

amboi ibu & anak sama2 melaram, sama2 cantik gitu..

Acik Erna berkata...

Assalam mp.memang cantik2 gambar yang mp kongsikan

ainnoraini berkata...

Seronoknya MP g jln2 kat situ...in shaa allah saya pun teringin jgk kesana...bila ada rezeki nnt..

Teena Tna berkata...

cantik pemandangan kat sana, best nye dpt g 'oversea'

Ujie berkata...

Cantiklah view danau toba tu. saya pun teringin nk ke sana.
Tapi kena ready fizikal mental la utk perjalanan 5jam yg mcm ular kena palu tu.

Selamat berehat!

ZalinZalina berkata...

saya pegi dulu tahun 96 :)

ANIM berkata...

saya pernah ke medan bw anak2 bersama 2 tahun lalu. memang perjalanannya memenatkan. pergi sekali tu lah, tak bercadang nak pergi lagi kerana peristiwa pahit anak sakit perut di sana, huhu..

p/s camnapun..danau toba memang indah.

Gee GTG berkata...

sedapnyerlah berjalan kan..^^

Puan Kutu berkata...

seronok bercuti smp ke medan.cantik permandangan.yg tak bestnya perjalanan lama la kan.apa yg penting anak2 enjoy!

Chic Na berkata...

seronoknya bercuti menjelajah tempat orang. ;)

Aju Mohit berkata...

pengalaman yg menarik kan kak, kakak ipar pun baru balik dari sana, nak ke danau toba tu yg lama tu kan, shopping tak kak? tak sabar nak tgk hasil rembatan ngeee

missShila Nget berkata...

wah..
syoknyaaa..
cantik danau toba tu..

lepas ni ke mana pulak sis MP..?

norh berkata...

Memang penat dr medan ke danau toba..tp bila dah sampai danau, subhanallah...cantik sangat.

MystoryPic berkata...

Saya pergi medan beberapa tahun lepas... dah lupa bila, masa kat Danau Toba pun saya menginap kat Hotel Niagara.. pemandangan memang cantik. Tapi bab shopping kurang menyeronokkan kat Medan. hihihi.

QueeN TerataI berkata...

ramai gak yg ke medan yer.. td ada gak baca blogger ke medan.. MP pun ke medan gak.. syok2...

eeh... Queen yg dah lama x ke sini atau mmg berwajah baru? hehehe cantik.. oren gitu...

Normi Nieza berkata...

syoknya g bercuti..:)

Rinna berkata...

Waah seronoknyaa MP bercuti ke Medan ngan family.. Pemandangan pun cantik.. :)

azi berkata...

selamat kembali Mp...
Seronok tengok gambar Mp dan keluarga kat Medan, cantik betul pemandangan kat Danau Toba tu dari Hotel yang Mp duduk....

p/s kalau berjalan dengan anak-anak, memang letih sikit..apa-apapun keutamaan untuk depa dulu...betul tak?

Ratu Hatiku berkata...

MP, saya pun ke sana jugak hrtu 23/5/-26/5. Tp rasanya saya mmg xkan ke sana lagi..seriklah..hihihi bukan apa, lama sgt duduk dlm bas lps tu perjalanan yg sgt extreme saya kira.. :D

LYAfrina berkata...

bestnyer pegi bcuti.. laa.. 45min je rupanya....
xpnh lagi kuor dr malaysia ni

Nur-nba berkata...

Cantiknya pemandangan kat tasik tu..Bestnya tengok gambar2 percutian akak.. Rehat ye kak.. Nanti kalau akak free story la lagi ye pasal percutian akak ni.. ;)

❤Kamsiah❤ berkata...

wahhhh..akak cuma cuti2 malaysia ja hehe

QueeN TerataI berkata...

p/s: kalau berkesan meh la cuba MP... benda yg bagus y not kita cuba kan?

Kesuma Angsana berkata...

seronoknyer jauh jalan2 tu !

Ibu Lala berkata...

Tak pernah sampai sini lagi. Tunggu anak anak dah besar baru leh travel. skrg ni kecik2 leceh kalau nak travel. kena bw byk brg. tu pun kut panjang umo..

Nor Salmi berkata...

Seronoknya dapat lihat negara orang. Berbaloi cuti kali ni ye MP..

nea lopah berkata...

ooo..MP ke medan. bnyk ke shopping? hehehe

eMMe berkata...

wah...akak MP gi Medan ek.. kite pun dah sampai Medan..

MulutPayau berkata...

umi alya...
Mak yg terlebih melaram..hehehe

Acik..
thnks Acik..tu pun ambik guna ipad jer..kalau ada camera yg cnggih tentu lagi cantik...

Ain..
InsyaAllah Ain..

Teena..
obersea..tapi dekat jer dear..

MulutPayau berkata...

Ujie..
betul tu..mmng kena ready fizikal dan mental..akak dah serik rasanya nak ke sana...

Zalin Zalina..
Dah sampailah ya...penatkan..

Anim..
Akak pun rasanya dah tak mahu ke sana lagi..cukuplah rasanya...

Gee..
Berjlan tu best..tapi sangat memena
tkan dear...

Puan Kutu..
Anak2 mmg enjoy dik..tapi maknya yg pening...huhuhu

MulutPayau berkata...

Chic Na...
seronok dapat lihat pmndangan yg begitu cantik dear..

Aju..
Kali ini akak tak soping sangat..setakat rambat 3-4 helai baju jer...hehehe

Nad MamaZN berkata...

Seronoknya jln2 tgk negeri org ;)

Ps: tq kak doakan saya^_^

NzA berkata...

wah best3....Inshaallah nk menyusul nnti.

Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang