Isnin, 28 November 2011

BERCUTI DALAM KEADAAN YANG KELAM KABUT......

Isnin, 28 November 2011
Walaupun cuti sekolah dah hampir 2 mnggu....Tapi Mp masih lagi sibuk...Setiap hari terpaksa ke sekolah untk mnyiapkan pelbagai tugasan....Bila dah diberi t/jawab terpaksa diselesaikan walau dgn apa cara sekalipun...
Anak2 pun dah bersungut..mengajak utk bercuti (sbnarnya utk soping)...Tapi bila lihat jadual kerja si ayah yang terlalu padat....semuanya terpaksa mendiamkan diri....Namun  cuba jugak curi2 masa bawa diaorang bercuti/berjalan2...Alhmdulillah, suami masih sempat meluangkan masa bersama walau dalam keadaan yang tergesa2 ...yang penting dapat bawak isteri dan anak2 shoping.......(Mp dah kemaruk shoping bila jualan akhir tahun bermula)
Percutian bermula di CH....Tapi kali ini mood utk ambik gambar ghaib entah ke mana..Apatah lagi dgn keadaan cuaca yang tidak menentu...Hajat hati ingin berjumpa dgn seorang sahabat yg brkursus di sana....Namun apakan daya, atas sbb2 tertntu...hasrat tdk dapat ditunaikan..memng terlalu kecewa...


gambar pak cik google

Perjalanan diteruskan ke Ipoh...Suami cuba melayan keinginan anak2 utk bershoping sambil bercuti...Dan tempat yg biasa dituju ialah Ipoh Parade....Gembira bila melihat wajah riang anak2 dapat apa yg diingini....Masing2 mencari barang2 kesukaan....Si adik dah berangan2 utk ke Lost World..(walau dah bnyak kali ke sana) main air...Tapi jawapan si ayah..'cuti sekolah ramai orang, tak seronok'...

Dari Ipoh, kami terpaksa bergegas ke Puchong kerana suami mndapat pnggilan drpada pekerjanya di sana......Hasrat utk bercuti dalam keadaan yang tenang nmpaknya tak kesampaian...Bila masalah kerja timbul..jngn harap kami dapat bercuti dgn aman....Tapi mujur jugak suami masih sempat melayan karenah kami...

Kami bermalam di Puchong...suami pulak sibuk mngruskan pasal pekerjanya dan perniagaannya...Tak tahu pukul berapa suami balik ke hotel...Keesokannya, suami mngajak ke premisnya....menyelesaikan apa2 yang patut......Kalau ikutkan hati, mmng tak nak ikut suami kalau dia ada urusan kerja..melihat dia ke hulu ke hilir, mmng memenatkan.....

gambar pak cik google

Apabila semuanya selesai, dari Puchong, kami terus ke Bukit Bintang....Menunaikan hasrat anak2 yang masih lagi tak puas hati pasal shoping...Sebenarnya, Mp paling tak suka ke BB....tambah pulak kalau hari mnggu..orang terlalu ramai...Tapi ralit jugak lihat gelagat manusia yg macam2 kat BB..Macam2 ada...Badan memang penat...Namun  bila dapat shoping...badan yg penat kembali bertenaga....Tapi pelik jugak lihat anak2..tak de sorang pun yng merungut keletihan......Si abang merengek minta dibawa ke KLCC..Dan si kakak pulak sibuk nak ke Shah Alam....Jawapan si ayah..'lain kali'  ........

Tiga hari yang terlalu memenatkan.....tapi berbaloi bila masing2 dapat apa yg diingini.....Mungkin bila ada masa nnti.....kami boleh bercuti dalam keadaan yang tenang dan aman.....Tanpa ganguan kerja....Opppssss bercuti ya...bukan bershoping......hehehheeh.....



19 ulasan:

Dalila Hamid berkata...

cuti2 umum jrg ke KL.. org rmai sgt... hhee.. Salam Maal Hijrah

Puan Kutu berkata...

cuti ke kak?macam lebih kepada shopping jer?huhu...

Zefa NorAsmara berkata...

Bershooping dan bercuti sukar dipisahkan.. :D

MulutPayau berkata...

Dela...
Akak pun sbnrnya tak suka bersesak2..rimas...tapi terpksa juga redah....Salam maal hijrah jugak utk dela...


Puan Kutu...
Dik...sbnrnya tujuan bercuti utk soping..heheheh

MulutPayau berkata...

Zefa...
betul tu...pergi bercuti tapi mesti ada jer benda yg nak beli...

~ yus ~ berkata...

kalau baca entri akak ni mcm lebih pada shopping je kak, hehe. Kira 2 dalam 1 lah kak kan.

Yan berkata...

Seronok kan anak2 bershoping. Yang penting ibu dia yg seronok lebih tu..heee..panjang lagi masa u.. boleh mai lagi.

sal berkata...

selamat bercuti..
cuti sekolah ni berkesempatan membuat aktiviti kegemaran..
moga cuti2 ini menceriakan ..

Rozita berkata...

Macam lebih kepada shopping jer dari bercuti tu. Tak pe cuti panjang lagi, nanti pergi cuti betul betul ye. Bestnye cuti panjang kannn. Rindu pulak kenangan jadi cikgu dulu.

EmbunRosaliza berkata...

Assalam MP wah bercuti n bershoppinh kat KL rupanya, akk paling malas nak keluar hari 2 minggu atau cuti umum ni, mmg jem giler.

Tapi kalo bab shoping brg2 sendiri okey je,hehe

Acik Erna berkata...

MP..kali ni lebih ke bershopping kan..nanti bila masa mengizinkan..ber cuti pulak..

ainnoraini berkata...

Byk ke shoping mp... Nk jugak tahu ni..

Biasa la tu shoping punya pasal badan penat pun hilang lg la kalau benda yg kite nk tu dapatkannn...

Ucu Faridah berkata...

tak kisahlah w/pun tergesa2 janji hajat nak jenjalan tercapai...

anak ucu pn dah mula berbunyi ajak jln, tapi apakan daya kena settlekn dulu tempahan...

Totie@Tomy berkata...

wah anak2 kak mp suka shopping..cuti sekolah ni banyak sale kak..

kasihibu berkata...

bila dah bercuti wajib ada acara beli belian jugak..
sbb tu kalau kita dah rancang cuti, rancang juga perbelanjaan untuk shooping kan? baru puas hati

azieazah berkata...

Lain kali kalu turun KL lagi, bagi tau la. Bleh jadi tukang teman. hehehe

Next time jangan lupa singgah Pavilion!

ajumohit berkata...

Hadoiii keje lg ke kak? Dpt sopping mmg best kan, kami dh bjalan2 hihihi sila jeles kak hihi

Amie berkata...

pelan2 MP... insya-Allah segalanya akan lancar... he he hehh memang kalau bab shopping & jualan murah siapa pun tak ketinggalan...

NzA berkata...

kesiankan anak2 bila cuti2 pn kita sibuk..anak nza pn sama la nie...brtapa je kt rumah tunggu hingga along abis exam.......

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang