Selasa, 22 November 2011

Cerita yang dah basi......

Selasa, 22 November 2011
Sebenarnya Mp nak tayang gambar yang dah 'basi'...gambar ni masa dinnner sebelum cuti sekolah ari tu..Tema 'Arabian Night' yang tak berapa menjadi..Ada kawan2 yg cukup sporting mngenakan pakaian arab...ada juga yg tak bertema langsung....Ada jugak yang pakai entah apa2.....termasuklah Mp sendiri......Bukannya tak nak cari, tapi kesibukan membataskan segalanya....jumpa pun tak berkenan dihati....

gambar pak arab..saudagar minyak yang tersesat....


yang ni tak tahulah fesyen jenis apa....nak kata saudagar unta...macam miskin pulak...

macam2 ada....temanya hilang entah ke mana....

yang ni pulak terlebih glemer.....bila sapu mcm2 warna kat muka..rasa pelik pulak tengok muka sendiri...

Dengan mata sepet dan hidung 'buah jambu'...mmg tak boleh jadi mak arab....hehehheh
Jadi, bantai jerlah baju 'ikut suka hati aku'...

Yang pastinya pada malam tu semuanya happy sakan.....hilang segala keserabutan yang melanda otak..
Namun dalam suka terselit juga wajah2 duka.....Adat hidup..setiap pertemuan pastinya ada perpisahan..Walau di mana kita berada, tugas dan t/jwab kita tetap sama...

p/s Rasa pelik pulak tengok gambar di atas....ambik gambar guna tepon cap ayam...lepas tu di kucar-kacirkan dgn pelbagai warna oleh my anak dara.....

33 ulasan:

missSenget berkata...

anak dara tolong edit gmbr ek sis MP..


hahaha.. kreatif laa tu.. :)

MulutPayau berkata...

Miss...
cuti sekolah, dia orang tak de kerja, jadi ngadap l/top jerlah kerja dia orang...

Acik Erna berkata...

MP..anak2 sekarang lebih pandai dari kita..macam2 dia orang jadikan gambar kita tu..

EmbunRosaliza berkata...

Assalam MP, anak2 zaman la ni mmg pandai bab edit mengedit ni, akk pun tak berapa nak reti heheh.

Tak ikut tema pun ok jugakan, lawa juga tu semua guru2, tapi biasanya kalo yg ikut tema tu ada la hadiah utknya kan

azi berkata...

MP..
tak pe lah kalau tak ikut tema majlis pun..yang penting tetap cantikkkk....cantik MP bila mekap macam tu....macam anak dara...:)

ajumohit berkata...

Oklah kak penampilan Akak ni, make up pon cantik Sgt....Pandai anak Dara Akak edit pic ye ;)

Jendela Hati berkata...

pakar IT nie sok

~ Cik Azz Abu Bakar ~ berkata...

Rajin jugak dorang ikut tema... Kalau saya la, hmmmm je la jawabnya... hehe..

Puan Kutu berkata...

tetap nampak meriahnya kak walaupun dh basi..hehe

akk cun lor..:)

Pn Kartini berkata...

Assalamualaikum my dear sis MP;)

Bior lari dari tema....tapi akak tetap anggun + vogue gituu...;)

abah khalisha berkata...

ahlan wah sahlan..

Ros berkata...

Salam Mulut Payau,

Amboi semuanya berjubah ...nampak ayu ja....pandai anak MP edik gambar2 ni...sangat kreatif.

Papa Mifz berkata...

takde yg buek ala2 osama laden ke...hehe

Ucu Faridah berkata...

Syukran ya ustazahhh...
mlm tu xde pertandingan ratu gelek ke MP...

eRiNsZ berkata...

wehhh nampak muda.. awww ika sila edit gambarku pulak.

NzA berkata...

cun apa....hi.hi.hi...

Kamariah Awang berkata...

Tak kesah tepon cap ayam... Janji boleh berbloging. Hehehe.. Ma nak bagi gelaran pada MP...MP cikgu glamer... Jangan marah yer...

ikatankasihku berkata...

siap ada tema..best mcm tu..
cantik akak ... nampak muda remaja..kene kongsi petua ni.. :)

nuwairani ismail berkata...

bagusnya diorg ni....sporting habes! suke kalau majlis yg mcm ni...boleh tengok gaya macam2...kami punya dinner hari tu tema nusantara...

Kunang-Kunang berkata...

Salam MP,

Seronokkan sesekali berkumpul dengan kawan dalam majlis gini. Akak dah miss semua ni

Zaitun berkata...

Lawa apa ...macam anak dara.

WuMing berkata...

Ok laa tuu... dapat berseronok....He..he..he..

Totie@Tomy berkata...

suka tema arabic..hehe dah lama tak dinner...

Maya Mayana berkata...

arab kacukan tu kak...kak masuk belog yana..ada teka-teki :)

ibuintan berkata...

sesekali apa salahnya cikgu2 bergaya sakan... tak ikut tema pun tak apalah


yg penting kita enjoy

Aishah Jahirah(cik aisha) berkata...

cantik la.....hehee tu untungnya anak dah besar kak....

Kak Imun berkata...

Salam, MP. MP saja yg rasa basi, kak baru saja nmpk foto ni. Hehehe.....cantik2 bah......:D

Amie berkata...

belum basi lagi tu...suka tengok! kelakar...

sal berkata...

ya betul..berjumpa dan berpisah adat manusia biasa,hilang di mati dekat di hati

ORLANDO AHMAD berkata...

hensem pak arab saudagar minyak dhob keh3

Rozita berkata...

Last 2 years, sekolah lama I pun buat tema arab ni masa sambutan hari guru. Biasa la tu, ada yang ikut dan ada yang tak ikut tema. Tak pe la... asalkan semua orang happy kannn...

Zefa NorAsmara berkata...

Wah.. mak dara yg mantain cun melecun gitu.. :D

ainnoraini berkata...

dah lawa pakai apa pun cantik...

kalau saya pun mcm mp jugak tak boleh jd minah arab...kalah tang hidung dan mata...

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang