Sabtu, 14 April 2012

KONSEP KITA

Sabtu, 14 April 2012
Ada seorang isteri telah meluahkan rasa tidak puas hati kepada suaminya...

Isteri   : Apalah abang ni...asalkan kawan abang datang, abang mesti cakap rumah abang, kereta abang,tv abang, sofa abang....tak adillah macam ni...asyik2 abang aje......

Suami  : Laaaa..habis saya nak cakap mcm mana????

Isteri  : Abang cakap la...rumah kita, kereta kita, tv kita,.....sofa kita...bukankah harta tu semua milik kita bersama.....?????

Suami  : Ahhhh...iyalah...

Isteri  : Abang dari tadi terhegeh-hegeh cari apa?????

Suami  : Haaaa...awak ada nmpak seluar dalam KITA.....?????

Isteri  : @##$%^&***!!!!!..

***********************************************************
Sebenarnya boring yang teramat sangat...cuti 4 hari macam 40 hari....Terasa lambat betul jarum jam bergerak..Tak sabar-sabar nak tunggu esok...Nak kerja...nak kerja..nak kerja.....!!!!!!!!

45 ulasan:

umialya berkata...

kalu akak dapat cuti panjang2.. seronoknya

Amie berkata...

Hmmm... cuti ialah saat manis yang Kak Amie tunggu-tunggu..... kalau dah cuti tak ingat apa-apa dah...

Nuwairani Ismail berkata...

bahagianya kalo dpt cuti panjang2... rasa mcm tak semangat langsung nak keje (ayat mcm org yg dah 30 tahun keje gomen)

Deru Ombak berkata...

Assalamualaikum Cikgu..
Nama Cikgu Amie ke? Heeee

Petang2 masuk sini baca n3 lawak.. Gelak guling2 bab last para tu...

Cikgu cuti 4 hari? Rabu, cuti umum pertabalan, jumaat sabtu ujung minggu.. Khamis tu cuti apa cikgu.. :p

Puan Kutu berkata...

mmg lari konsep tu kalau seluar dalam pun guna kta ganti nama kita.haha..

Teenager Housemaid berkata...

hahaha~
tatau nak komen apa..

erk, cutila best kak..hehhee

Rozita berkata...

Cuti lama lama lah best MP.. panjang sikit kaki melangkah hehehe...

hani@debumelukut berkata...

hahaha...macam macam

dwaty berkata...

Hahahaha.... Saya tersenyum dpagi hari... Heheheh

azi berkata...

he..he...tapiii...tak salahkan berkongsi.....ha..ha..:)

Rajinnya MP nak pegi kerja....kena bagitau guru besar ni...:)

sal berkata...

hehe..terhibur membacanya..

norh berkata...

bestnya cuti lama.. tak plan aktiviti apa2 ke?

syiela berkata...

hahahaha.. seluar dalam kita... oh tdak!

saya kalau lagi lama cuti lagi best kak :)

muka dah ok kek kak.. saya kalau menggoreng ikan mesti teringat kak kak :)

MulutPayau berkata...

umialya...
Biasanya cuti paling ditunggu...tapi kali ini mmboringkan.....hehehe.

Kak Amie...
Saya pun biasanya macam tu jugak...entah knapa mnggu ni jadi semacam jer.....

Nani...
kadang2 seronok bila cuti pnjng..kadang2 memboringkan jugak...kali ni akak rasa mmboringkan jer....
p/s..dik, nak tunggu pencen 60 lambat lagi tuh....hihihi

MulutPayau berkata...

Deru Ombak..

w'salam kakya...Bukan nama saya kakya...Nama saya Ina..(nama belakang jer)...

Ya kakya...4 hari...hari khamis sekolah ambik cuti prstiwa...tapi sekolah anak tak pulak cuti...jadi mmng tak boleh nak ke mana2.....

Puan Kutu..
Hehehe..mmng lari konsep...sanggup ke nak berkongsi...???

TH..
terima kasih dik selalu datang sini...
Cuti kali ni mmng tak bestlah dik....

Rozita...
Tu laaaa...ingatkan cuti kali ni ada lerr nak melangkah kat mana2...tapi ada problem pulak dan membosankan...lepak jer 4 hari dirumah...dah letih goyang kaki...hehehe...

MulutPayau berkata...

Kak Hani...
Konsep kita tu dah lari...hehehe

Dwaty...
Senyum pagi ahad.....

Azi..
Hahahaha...tak snggup....tak sanggup!!!!dah bayangkan macam mana kalau brkongsi...muaahahaha..

Tak tahu lah zie...mnggu ni terlebih rajin pulak...sekolah bagi cuti...kita pulak beria2 nak pergi sekolah...

Kak Sal..
thnks...senyum pagi hari ahad...

MulutPayau berkata...

norh..
tak pergi mana2 dik...dop umah goyang kaki...sampai kebas kaki ni...hehehe...anak akak yg sekolah men tak cuti...dan dia penuh dgn aktvti...jadi mmng tak boleh plan pergi mana2....

Syiela...
Dik...Alhmdulillah..muka akak dah ok...akak pun tak berani nak goreng ikan keli lagi...mmng takut!!!

Dinas Aldi berkata...

Kahkahkah lawak la!

Heheheh, akak ni pulak kalau cuti seronot bangat, tak teringat langsung nak pi keja *tutup muka, malu*

Aju Mohit berkata...

hehehhe kelakar jek, bestnya bercuti, tunggu lah cuti skola ni hehehhe

ainnoraini berkata...

alahai...seluar kecikkan pun kita punya jugak..lawak la baca pagi2 ni...

Bestnya cuti panjang tu..saya pun cuti jugak dari jumaat tadi...muncul jer hari isnin terus mcm nak dok rumah pulak tuu...

ummiross berkata...

hehe..nak tergelak kak chah!
Entri yang menceriakan pagi ummi.

LYAfrina berkata...

HEHHEE.. kan dah kena

ikatankasihku berkata...

hamboi, bersemangatnya kak ina nak keje..huhuhu

EmbunRosaliza berkata...

Assalam MP. kalo cuti lama2 dok umah je mmg sangat boring, kalo jenjalan tu rasa cam sekejap je cuti nih hehe

Hanis Azla berkata...

he..he.. hilang ngantuk saya membaca lawak itu..

Zaitun berkata...

Hehehe...kelakar.

۞ s.m.i.l.e ۞ berkata...

hehe...saya pulak tertunggu hari cuti...

ieda berkata...

ahahhah amikkk
padan muke ... sila maluuuu skrg muahahhahahah

mama aini berkata...

salam MP..maaf lambat lawat MP tak sihat sikit..thanks..mama gelak sorang2 baca entry ni..ha2x..

So Shy Lady (SSL) berkata...

hahaha tkena sudah!

mesti job environment kt tmpat kj MP best, kan asyik ingat kj - bagus ;D

Aishah Jahirah berkata...

hahaa terslah konsep kita dah last2 tu....;p

NzA berkata...

ha.ha.ha....kan dh kena...

MP cuti apa?????? bestnya smpai 4 hari....

Acik Erna berkata...

he he..tak patut..yang tu tak boleh di 'kita' kan..

saniah berkata...

Hehehe...ada ada ja ina...tp betui jgk kan...dah nama nya brkongsi..apa salahnyaa..haha
Trima kasih kerana sudi jengok ke blog wlau pun blog ketandusan idea..:)

aimaniman berkata...

kalau akak pun cuti panjang seronok, bila time keja je tensyen... bukan x ikhlas kerja tapi tensyen sbb banyak sangat beban kerja, gaji tang tu juga sbb wp naik gaji tp harga barang tetap naik, so kuasa beli kita sama jer.. tensyen2222....

shaf berkata...

hahaha....seluar kita...

S..U..D..@..I..S berkata...

hahaa lawak2 dipagi rabu..baru buka hr ni

Kunang-Kunang berkata...

'Kita" boleh juga dirujuk kepada sayakan MP.

Macam masa kita kecik2 dulu, selalu mak ajar cakap 'kita'.

Mama Gee berkata...

hehehe berjaya buat g gelak di ptg hr ni, :)

noor berkata...

HIHIH ITU YG DITANYA????

Ros berkata...

Assalamualaikum Mulut Payau,

He.he.he....tu la pandai lagi dok ajar yang bukan2 he.he.he.....

eRiNsZ berkata...

adehhh puan mp... bergegar pankreas den ni ha.... trsenyum lpas mrajuk ngan cik abe hukhukhuk

Norsalmi berkata...

Ha.ha.ha.. ade2 je..
Bestnya kalau cuti MP tu blh pas kat akak..

Irfa berkata...

seluar dalam kita?
arghhhhhhhhhhhhhh sakit perut gelak
hahahhahaha

Nazayiena berkata...

hahaha klu seluar dlm baru ckp kita,amboi semangatnya nak pegi kerja,bagus2.

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang