Jumaat, 5 Oktober 2012

CAMERON HIGHLANDS DAN RAYUAN MAAF SECARA TERBUKA....

Jumaat, 5 Oktober 2012

Beberapa hari lepas, rancang utk ke CH bersama fmly...tapi suami pulak terpaksa ke luar daerah.Jadi Mp ambik keputusan utk ke sana bersama anak2 jer......Rasanya dah lama tak ke sana..Kalau dulu, setiap mnggu akan mnjenguk ke sana..Tiba satu saat, anak2 dah geleng kepala bila ajak ke CH.
Kunjungan ke sana pun bersebab...Kakak ingin mereleskan tensennya..Yelah, setiap hari mngadap buku jer .Pukul 7am - 5 pm berada di sekolah..Malam pula bersengkang mata dgn buku..Itulah kalau study last minit..semuanya macam tak terkejar...tingal bbrapa hari jer utk berjuang..

Nun di hujung sana...kakak melepaskan tensennya...mnhirup udara segar bersama pohon teh..

Sementara mnggu kakak dan kawannya, Mp dan si bngsu layan teh tarik..

Bersama kakak..tetiba jer rasa macam ada sesuatu yg bengkak di hidung...


Cactus point...Setiap kali ke CH, tmpat ini mnjadi kwajipan...Berjam2 kat sini pun tak terasa...Mp cukup minat ngan kaktus..walaupun berduri, namun cukup cantik dipandangan mata...

cantik sangat...hasil tangkapan si bongsu...

hati2....duri tu...

Biasanya orang tayang Strwbri kalau ke CH..tapi Mp tayang kaktus...gambar di tempat lain mmng terlalu bnyak, tapi semuanya dalam phone kakak...kaktus jer dalam phone Mp...

kakak yg nak bunga2 ni...terapi minda katanya...dah letak depan rumah..

rambang mata tengok sayur yg murah...satu beg plastik besar termasuk jagung cuma RM20 jer.dah agihkan pada jiran2...

9hb...kakak akan mnduduki PMR...semoga kejayaan menjadi milik kakak...umi tau kakak bukanlah pelajar yg cemerlang...tapi kesungguhan kakak berusaha utk beroleh kejayaan memang menghrukan umi..

****************************************************************************
Rayuan Maaf Untuk Sahabat..
Mp mohon maaf kerana tak sempat utk bertandang ke rumah sahabat maya ..terima kasih tidak trhingga kerana sudi menjenguk blog Mp dan meninggalkan komen...Mp cukup mnghargainya..Cuma skrang ni, Mp terpaksa menumpukan perhatian terhadap kakak....menemaninya study kerana Mp tidak mahu sejarah berulang kerana semasa UPSR dulu kakak tinggal dgn datuk dan neneknya..Mp bersikap lepas tangan pada masa tu...Jadi Mp ingin tebus balik kesilapan tersebut...

Dan rayuan maaf ini juga Mp tujukan utk seorang sahbat yg cukup Mp sayang....Bukan niat utk menipu, tapi kadang2 kita terpaksa menipu utk menyelamatkan keadaan..Sorri ya,  tipu sunat jer tu walaupun tak de istilah tipu sunat dalam Islam...Tolong jngn ambik hati walaupun ia mnyakitkan hati...


38 ulasan:

Kamariah Awang berkata...

Usah digusarkan sangat MP, semestinya maaf tu diterima. Cantik caktus tu..

saniah berkata...

Cantik ya kaktus2 tu..akak pun suka tp kaktus tak suka kat akak..tanam tak prnh hidup :-(

Utk kakak yg nk ambik pmr...selamat mnduduki exam ya..gud luck..auntie doakan agar Allah permudahkan segala nya utk kakak dan mndapat keputusan cemerlang nnt ameeenn ....jgn tension2 ya

MystoryPic berkata...

Dah lama saya tak menjenguk cameron... bestnya

Acik Erna berkata...

assalam MP..selamat berjaya buat kakak..insyaallah akak dah pun berusaha..

kak tini (umialya) berkata...

mg kakak berjaya..

Nur-nba berkata...

Lama tak bercuti ke Cameron..

Semoga kakak dapat menjawab dengan baik.. Good luck untuk kakak..

inazamri berkata...

MP drive sdiri ke ke CH tu..hebat.Kalau jln rata jauh2 saya berani la drive tp mcm CH tu mmg tak la.Samala anak kita pun kaklong akan PMR nx wk.Sama2 kita berdoa buat anak2 semoga tenang dlm exam nnt.

EmbunRosaliza berkata...

Hurmm kalo akk pun mmg suke ke cameron, rasa hilang je tension ke apa bila tgk suasana yg cantik dan mendamaikan.

Selamat menduduki peperoksaan buat kakak, semoga berjaya.

Siapalah kwn MP tu, mesti dia maafkan MP tu

Pn Kartini berkata...

slam sis Mp:-)
best kan ke CH..mmg x jemu utk ke sana lagi:-)
nampaknya samalah kita..ank tini pun pmr jg nanti..sama2 doakan utk mereka..:-)

Amie berkata...

Selamat menempuh PMR kakak... moga akan dpat result cemerlang!

S..U..D..@..I..S berkata...

bestnya kaktus wpun tak suka tanam tp suka tengok.. keunikannya ...

Totie@Tomy berkata...

saya kalau pi ch mmg wajib beli cactus..like sangat...semoga kakak dapat result yang best untuk pmr ni..good luck kakak..

Aju Mohit berkata...

Sesekali kita perlu waktu untuk berehat kan kan, maaf juga kerana sudah lama tidak berkunjung ke sini

ummiarissa berkata...

saya dan keluarga pun sejak duduk Kuala Lipis,dah banyak kali ke CH...mereka pun tak pernah rasa jemu kesana...cuma bila rombongan sekolah ajak diorang taknak pergi..tak taulah kenapa..tentang kakak..elok juga bawa berjalan rehatkan minda..semoga berjaya ye!

ainnoraini berkata...

Sama dgn anak saya yg no 2 MP nk ambik peksa PMR...
Doakan semoga dpt buat yg terbaik..insya allah..

azi berkata...

MP..
seronoknya jalan2 makan angin...:)

Selamat menempuh peperiksaan buat kakak..semoga dapat menghadapinya dengan tenang...

mama sara nur berkata...

assalam
CH mengamit je ke sana, tempat bg akak bestt utk merehatkan minda dgn bungaan dsbnya kan
cuma x ada keberaniaan utk drive ke sana kalu tidak tiapminggu hilang he he

semoga kakak sukses dlm PMR nanti dan selamat berjuang ye

mama sara nur berkata...

assalam
CH mengamit je ke sana, tempat bg akak bestt utk merehatkan minda dgn bungaan dsbnya kan
cuma x ada keberaniaan utk drive ke sana kalu tidak tiapminggu hilang he he

semoga kakak sukses dlm PMR nanti dan selamat berjuang ye

Cikgu Ma berkata...

wah best nya p cameron.....

insan marhaen berkata...

ibu_suri pun suka bunga. dan abah IM juga suka tanam kaktus..

Everything's Everythings berkata...

SubhanAllah, cantiknya cactus2 tu ^^
dah lama juga tak pergi CH :D
InshaAllah ada rezeki nnti

Dinas Aldi berkata...

Cantiknya! Saya dulu pernah jugak beli pokok kaktus kecik tapi terlebih kasih sayang, dia meninggal dunia, kehkeh!

Semoga Kakak akan menghadapi PMR dengan tenang & cemerlang, amin.

Rozita berkata...

Cantik kaktus jambul merah tu. Semoga berjaya dlm pmr ye kakak...

dwaty berkata...

rindu nak gi CH lagi...

syiela berkata...

gud luck untuk kakak nanti... lama tak ke sana :)

Rinna berkata...

Dah lama tak pergi CH.. tgk pokok kektus tuh cantik saangat..

Tak pe laa MP.. tak kisah laa bila kakak dah selesai PMR nanti boleh laa lawat2 kawan maya nie yer..

Good luck yer kakak. Moga berjaya..

sal berkata...

klu dtg sini , leka tengok makanan ..semuanya fresh dan segar...

missSenget berkata...

suka jugak tgk kaktus..
lagi kt kaktus yg besar pemeluk tu..

kagum je rasa..

gudluck kakak..!

Aishah Jahirah berkata...

mcm2 rupa kaktusnya...xpg2 lg cameron.
semoga dipermudahkan ketika menjawab soalan peperiksaan untuk kakak.usaha dah,doa dan restu mak ayah pun dapat,insyaallah tenang ketika menjawab.

Kasih Salina berkata...

assalamualaikum kak MP..bestnya pi cameron..dah lama saya tak pi sana..dan dan lapo strawberry ni..

..::..aRe-Na..::.. berkata...

best nya akak p CH...teringinnya nak p lagik hehehe...akak ni cantiklah...anak2 akak cam adik2 akak je heheheeeee......:-)

Nor Salmi berkata...

Good luck buat kakak..

ieja amieja berkata...

gud luck utk kakak..semoga beroleh result yg cemerlang nnt..n3 g CH dah berkurun x terpublish lg..hehe

Puteri Nurhayati berkata...

Takpe kak Ina, berkat kak Ina teman kakak study, mesti dapat result cemerlang nanti. Good luck untuk kakak! :)

Kamsiah Yusoff berkata...

semoga anakanda tersayang beroleh kejayaan...

ummiross berkata...

Lama sungguh ummi tak ke CH tu MP, memang suka sangat berada di sana, cuaca nyaman,pemandangan ladang teh tu pun memabg cantik, memang sesuailah untuk mencari ketenangan.

Untuk 'kakak' semoga Allah permudahkan, moga mencapai kejayaan cemerlang.

mama aini berkata...

assalam MP..lama mama tak kesana..kalau kesana mama borong bunga ros..suka bau dia yg harum..

Afasz berkata...

nk p honeymoon sini tp tk thu la ada rezeki ke tak

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang