Sabtu, 8 Oktober 2011

SEKADAR BERKONGSI....

Sabtu, 8 Oktober 2011
RASANYA SEMUA KAWAN DAH TAHU PASAL NI...






KLIK GAMBAR UTK LEBIH JELAS..

Anak2 Mp pun skrang ni dah tahu bab logo ni..terteleng2 time membeli sesuatu..mncari logo tersebut..

20 ulasan:

hani@debumelukut berkata...

Tq. kita pakat2 berhati hati..

azieazah berkata...

Kadang-kadang baca nama brand jer dah buat kita cuak semacam.

Baik kita pilih jenama yang dah tentu kita yakin. Pilihan di tangan kita.

EmbunRosaliza berkata...

Assalam, ada juga tanda halal yg hampir sama yg membuatkan org keliru. tapi kalo produk yg akk tak biasa beli mmg akk cari logo halal dulu, takut lak

S..U..D..@..I..S berkata...

kena berhati2 byk keliru dan penipu

ajumohit berkata...

bagus anak2 kecik pon dh alert pasal logo halal ni, sebab dh byk sgt mknan yg ragu2 kesahihan halalnya

anitaare berkata...

apakata kita beli produk2 yg dihasilkan oleh org kita (muslim)
skrg ni dah byk produk keluaran bumiputera yg pasti halal..

insan_marhaen berkata...

kekadangtak percaya dengan logo tersebut yang tergantung di kedai...

ramai yang suka menipu untuk keuntungan!

zino berkata...

ramai lagi lagi yg buat tak kisah dengan LOGO ni.. kalau tengok di kedai2 makan.. ramai yg main hentam je masuk..asal dia nampak LOGO je..

sal berkata...

sensitif betul dengan perkara2 ni yee..

akak pun selalu pesan kepada anak2 supaya berhati2 membeli barang makanan di pasar raya..

Acik Erna berkata...

MP..sama macam anak acik acik..cukup teliti..memerhatikan logo tu..

Puan Kutu berkata...

kena lebih berhati2 ketika berbelanja..:)

nuwairani ismail berkata...

mcm2 kes la skrg...dengar2 minyak sapi qbb pon ada lemak babi

Amie berkata...

memang kak Amie pun selalu terteleng2 tengok logo... kadang2 easa was-was nak beli terutama product dari siam

missgee berkata...

MP,
Memang harus nengok tue logo..
Sebagai langkah berhati2..
Biar halal digunakan..

Hanis Azla berkata...

bila dah kelas macam ni lagi senag untuk kita memilih produk yg kita betul2 yakin halalkan.. mmg anak skrg juga dah sama peka seperti kita ttg logo halal ni kan... bagusnya begitu..

ieda berkata...

ye lahh kalau dah tanda halal skrg pun banyak diragui .. hermm harap2 semua yg nampak depan mata kita x diragui lagi :)

ikatankasihku berkata...

bagus info ni disebarkan.. :)

Yati berkata...

Itu la dia. Kena belek betul-betul kalau beli barang. Thanks share pasal ni, MP. :)

WuMing berkata...

Masa beli kena tengok baik-baik...Ada juga kawan WuMing tengak Ingredient dia.. ada EG apa tak taw.. juga tak boleh

NzA berkata...

nk mkn skrg pn kena betul2 teliti cz ada trtera halal jakim ttp trkdg ada bhn meragukan....

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang