Selasa, 20 Disember 2011

BUAT-BUAT SIBUK......

Selasa, 20 Disember 2011
Sibuk....??????? Tak jugak...tapi nak buat ntry baru punyalah ambik masa....
Sebenarnya Mp dan anak2 ikut suami msyuarat di KL...

 lepak ngan anak2 smtara tnggu suami habis meeting...punyalah lama...

Selepas tu berkejar ke Melaka..Suami terlibat dgn program MAYC Peringkat Kebngsaan di Ayer Keroh selama 3 hari..

ambik gmbar ngn tepon cap ayam..beginilah jadinya..

Aturcaranya mmng padat...Jadi Mp ambik ksmpatan ngan anak dara lepak jer dalam bilik.Makan dan tidor selama 3 hari..hahahaha.....(tmbah lemak lagi kat badan)...Dua hero Mp ikut ayahnya dalam setiap program...Nak ikut sama..rasanya mmng tak larat, jadi mmng Mp tak brksmpatan melawat tempat2 menarik di sana walaupun dalam aturcara penuh dgn lawatan dan karnival sukan.

anak dara Mp dan hero dihdpn tmpat kami mnginap  D'Village Melaka

Hari terakhir..punyalah terkejut Mp tengok muka sndiri...dgn mata yg sembab...(bnyak sngat tdor)..muka yg agak pucat...


Itu pun setelah ditegur oleh suami dan anak2....Dah lah mata sepet..lagilah bertambah sepet...Nak keluar makan pun agak malu....

Tapi nasib baik makan tidor selama 3 hari timbangan tak naik....legaaaaaa....!!!!!

Habis jer program di Melaka, ke KL lagi.....

Dan balik jer rumah.....aduhhhhhh bnyaknya kerja yg mennti..kain baju berlambak nak dibasuh.(.kesian mesin basuh tu)....dgn rumah berhabuk...dgn bunga2 yg tak disiram...kerja sekolah yg masih lagi tertngguh, mnyiapkan buku pengurusan tahun 2012.....

gmbr google

Dan bermulalah rutin biasa ...tapi bukan sibuk tau.....saja buat2 sibuk.......

38 ulasan:

Pn Kartini berkata...

Salam my dear sis..:)

Time cuti2 sekolah ni lee leh ikut hb g meting sana sini kan kak...
bila dah sekolah...terkulat-kulat kena tinggal..huhuu..

p/s: ..Akak dah ok dah tuu..slim pee!!:)

Amie berkata...

ha hahahh... kadang2 tak tersedar perubahan wajah sendiri, kan Mp.

LAici KAng Ais berkata...

wah!!!bestnyeeeeeee

sal berkata...

time cuti nilah dpt jalan2..
peluang tak bole dilepaskan..

happy holiday...

eMMe berkata...

Assalamualaikum kak MP, hehehe..kalo akak tak jenguk blog saya, mmg tak ke sini la jwpnye, saya nak link kan blog akak ke blog saya lah, coz kak mp rajin jengah umah saya, sayang kak MP, muahs~

Puan Kutu berkata...

sy lg suka klu bercuti macam tu,dok bilik lepak2,lepas bgun tido,mkn..lpas mkn, tido..haha..

buat2 sibuk mmg hobi sy..:)

~ yus ~ berkata...

balik dari berjalan jauh, tinggalkan rumah beberapa hari mmg rasa penat kan kak. Basuh baju tu mmg tak tahulah berapa kali pusing, tapi lagi tak best sebab hujan dan mendung di luar. Tak kering2 kan..huhu

samalah kita kak, buat2 sibuk aje...hehe

Dalila Hamid berkata...

bestkan dpt ikut suami .. kerja rumah smpai bila2 pun x akan habis... kadang2 letih smpai x tau mana nak start dulu...hhee

Zefa NorAsmara berkata...

Kami pun ikut en ayah.. dptla kami ke JB. Balik singgah melaka pula.. :D

missSenget berkata...

best kan time2 cuti sekolah bole ikut incek suami.

anak2 cuti..sis MP pn cuti,..

untung la..hiks..

tapi rugi laa tido je dalam bilik..

Acik Erna berkata...

assalam MP..tu namanya berehat sakan tu.he he

Maya Mayana berkata...

bestnya jd cikgu ni..cuti pnjg,leh jalan2..saya jeles..

kakak berat saya juga sudah naik mendadak..mahu sertai kakak dlm program diet tp sendiri punya..nk beli timbang..hehe

Jendela Hati berkata...

sy kalau cuti pun mkn tido mkn tido hehe

MulutPayau berkata...

Tini..
w'salam dik...mmng betul tu dik..cuti sekolah dapat lah ikut...kalau hari biasa mmng kena tnggal...

kak amie..
heheheh..yer lah...bnyak sngat tidor..tu yg jadi sembab smcam jer...


LKA..
mmng best kalau makan tidor jer...hihihi

MulutPayau berkata...

Kak sal..
Bukan selalu dapat peluang mcm ni...mmng heppy sangat...

eMMe..
w'salam dik...terima ksih dik..sayang eMMe jugak...muahhh..

Puan Kutu..
dik..kita genglah..makan tidor tu hobi yg terbaik..hehehhe

Yus..
Adoiiii akak dah pening ngan baju2 ni..dahlah mendung...tak kering2 lagi...yang masih belum basuh pun berlambak lagi...

MulutPayau berkata...

Dela..sesekali ikut suami best jugak..betul tu dik..krja rumah mmng tak akan habis punya...hari2 buat bnda yg sama...kdng2 boring jugakkan...

Zefa..
seronokkan dapat jalan2...

Miss...
cuti lama mmng boring jugak dop umah...kalau difikirkan balik..mmng rugi betul akak tak ikut program tu...tapi masa tu nmpak bntal jer...mmng nak tidur puas2...


Acik..
w'salam...hehhehe..mmng berehat sakan....

MulutPayau berkata...

Yana...
kadang2 cuti pnjng pun boring jugak dik...tak tahu nak buat apa...
Okehhh dik..jom kita pakat diet...

Jendela hati..
Puan Zai...kita samalah....tu yg berat cepat naik....

Gen2Merah berkata...

seronok kan dpt ikut suami p meeting d mana2... dpt juga bersantai sekali

p/s: manisnya anak dara MP... ehehehe... (",)

Teenager Housemaid berkata...

wahh..best tu...:)

tak apa kak.. sekali sekala merehatkan segala urat saraf hehehe..

Aishah Jahirah(cik aisha) berkata...

mesti bertimbun baju2 kena basuh ni..hehee...tarik nafas sibukkan diri...;)

Kamariah Awang berkata...

Holiday memang seronok yer MP... tapi bila balik ke rumah, tengok kain baju alahai.. nak nangis rasayna....

Munnafendy berkata...

bjalan mmg best, tp bila dh balik tu tgk baju blambak nak basuh rasa lemaaaah je...huhu

Zaitun berkata...

Kiranya berholidaylah juga.Relek dari membuat kerja2 rumah dan 3 hari asyik makan dan tidur diatas katil hehehe....

syiela berkata...

bestnya dapat bercuti.. dapat relaks.. tido sampai lebam pun tak kisah.. time ni je nak goyang kaki pun

ikatankasihku berkata...

kak ina..makin cunlah..ikin tgk..nak nak gambar yg first tu..meletops kebabom u....

akak g melaka eh, x bgtau pon..kalau bgtau, ikin rentang karpet merah, terus ke tol air keroh tu..hahahaha....

ieda berkata...

huhuhu tu yg kadang2 malas nak berjalan jauh kak
balik je rumah kita x duk rehat layie .. same je mcm nak berjalan .. kita juga yg x duk diam huhuh

MulutPayau berkata...

Gen2...
memang seronok..dapat rehat sakan...tapi bukan sllu dapat ikut..huhuhu

TH..
Adik...mmng akak betul2 rehat dik...tapi balik jer bnyak pulak krja mnnti...

Cik aisya...
yer lah dik...berlambak bju nak kena basuh..gosok, lipat..heheheh mmng kena sibukkan diri...

Ma...
Bercuti mmng seronok..tapi bila balik..adoiiii...mmng nak nangis tgk kain baju tu ma...dah 2 hari tak habis2 lagi..

MulutPayau berkata...

Munnafendy...
memang lemah betul dik tgk kerja bertimbun di rumah......trpksa kerah tenaga semula....

Kak zai...
hihihi...cuti sakan kak zai...cuti dri buat krja2 rumah...

Syiela..
akak sokong 100% tu dik....masa nilah nak lupakan semua kerja2 rumah..hihihi

MulutPayau berkata...

Ikin...
hihihi..sf beauty lah punya pasal..stkat ni puas hati sngat...jgn puji lebih2...nnti terperasaaan pulak kak ina...
Laaaa...kalau tau ikin nak bntang karpet merah..awal2 lagi kak ina call...hahahhaha....

ieda..
Betul tu dik..nak pergi kita yg sibuk kemas kain baju...balik pun kita jugak yg trpksa buat...

Teenager Housemaid berkata...

hehe..okla tu..atleast dpt rehat kan..:)
tapi, bila balik tu, confirm keje double..huhu

budak penjara berkata...

besarnya lolipop anak akak..ase cm nk rembat je lolipop dia..hehe

EmbunRosaliza berkata...

Assalam MP., memang seronok pergi bercuti tak kira lah kemana, janji keluar dari rumah heheheh, tapi pas balik tu mmg banyakkk keja menanti terutamanya bab2 dobi heheh, lama juga MP jalan2 tu

Woofer Storm berkata...

bestnya dapat bercuti..

#ternak lemak banyak2 pun takpe janji hati senang riang..hehee

NzA berkata...

ok gak tu MP dr trperap kt rumah..anak2 pn seronok w.pn kita yg xberapa nk seronok.....

Hanih Borhan berkata...

P jalan2 memang seronok, penat memang penat tapi seronok kan... :D

MulutPayau berkata...

TH...
kerja mmng menimbun dik..hehhehe

Budak Penjara..
lolipop tu mmng tak habis kalau makan sorang.....hihihi

Kak Rosa..
w'salam..brjalan mmng seronok...tapi balik rumah mmng penat....menimbun nak kena dobi...

Woofer storm..
heheheh mmng akak suka ternak lemak...

MulutPayau berkata...

NzA...
betul tu...yg penting anak2 seronok...

Hanih...
dik...jalan mmng seronok...tapi bila pulang, aduhhhhh penatnya...

senses of soul berkata...

kirim salam pada anak dara nya itu hehehh

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang