Khamis, 15 Disember 2011

TAK BERANI SENTUH....!!!!!!!

Khamis, 15 Disember 2011
Dah 15 tahun bawa kereta...
Ke hulu...ke hilir...
120kmj perkara biasa...kadang sehingga 140km/j...
kadang2 pecut tak ingat dunia...
Tapi ada satu perkara yang paling ditakuti...
Pegang meggeletar tangan...
Bila nak masukkan...muka berpeluh...
Dada berdegup kencang...
Takut........tak berani....
Dah banyak kali cuba...
Masih lagi mnggeletar....masih lagi berpeluh....masih lagi berdegup kencang...
Gagal lagi...dan lagi...
Dan hari ini...untk kali yg tak tahu keberapa...gagal lagi...
Kenapa jadi pnakut sangat...!!!!
Bukannya susah pun...
Tapi hati tak dapat dibohongi...
Dah bnyak kali suami jeling...
Dah banyak kali cuba buat bersamanya....
Namun tetap gagal......
*
*
*
*
*
*
*
*
Dan hingga ke hari ini...Mp masih lagi takut....
Tak berani sentuh..
tak berani lagi nak.........
^
^
^
^
^
ISI MINYAK KE DALAM KERETA.....TAKUTTTTTTT......
sape boleh tolong ni????




37 ulasan:

ajumohit berkata...

Ya Allah Akak ni babab kang baru tau, hihi itu celah Gigi je kak, kene belajar kak, klu hubby outstation mudah keje Kita, itu lum suruh Pam tayar kete lagi hihi, pelan2 nnti msti Akak terror

missSenget berkata...

kite pandai isi minyak..tapi x reti bawak kete walaupun ada lesen...kakakaka

CETUSAN SEIKHLAS RASA berkata...

Nak mengelakkan MulutPayau... hahahaha... Janga marah ye.. Gurau jer!!! Dulupun fobia gak bab2 isi minyak ni... tp skrg ni okay da... Bila kena sound dek org sebelah... hihihihihi... yg penting... usaha melawan ketakutan.. Selamat berusaha!

Gen2Merah berkata...

wakakakaka... kelakar la akak ni... serius saya membaca satu demi satu apa kebenda yang ditakutkan sangat... ekekeke..

rupanya takut isi minyakkkk.. ahahaha.. lucu2... takpa kak, usaha tangga kejayaan.. bukan sukar pun.. bayar, angkat dan tekan... siapppp... asalkan jangan tumpah la.. ehe

Puan Kutu berkata...

sebenarnya kak walaupun sy baru setahun dua tahun jagung bawak kereta,sy pun tak pernah isi minyak sendiri.samalah kita.muahahaha...

najwa aminah abas berkata...

saye pernah tertumpah minyak petrol kereta kat baju, nasib baik takde api. kalau tak... hmm.... 3 tahun takut nak isi minyak kete.

Munnafendy berkata...

la...tang mn takutnya isi minyak kak?? hehe..kelakar la akak ni =)

Teenager Housemaid berkata...

hahaha!
takut isi minyak kete rupenye..
saya penah isi sekali je..ngehehe
ta pandai juga sebenarnye..
lagipun tak pandai bawak kete..:)

Amie berkata...

ha haha hahahhh...wakakakak wakakaaka... rupanya Kak Amie ada geng! Ingatkan kakak saja sorang yang tak pandai @ takut isi minyak kete... kita sewaktu dengannya la ni ye MP!

Ucu Faridah berkata...

lawak lah mp dgn k.amie ni...
ucu dulu masa mula2 bw kereta siap bawak ofis boy ajar sbb masa tu Pak su x de...
dan pernah sekali tu (tp masa tu dah mahir dah) ucu tertekan pemacu petrol terus basah satu badan kena petrol, masa tu panas satu badan...inilah pengalaman yg pling2 ucu ingat bila nak isi minyak...

Acik Erna berkata...

MP..acik fahamapa yangMP rasa..kalau dah ada rasa takut tu bukan senang nak hilangkan.

nyanyisunyi berkata...

Lerrr...MP..sabau je..akak ingat takut nk sentuh apanye...hehehe rupa2nya nk isi minyak..

konde berkata...

hati hati bila naik kereta :)



Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

azi berkata...

MP..
Takut ye...saya masa mula-mula dulupun takut juga...tapi sekarang ni, sayalah isikan sendiri minyak pada kereta saya...

Tak apa..lama-lama nanti ok le tu...:)

Yati berkata...

Nape kak?
Yati isi minyak awal pagi atau malam-malam. Kalau time matahari terik, Yati takut juga isi minyak. Takut meletup. Hehhe... logik tak apa Yati rasa ni? :D

Zaitun berkata...

Hey...kita geng,kak Zai pun sama selalu hubby yang isikan kalau tak ada minta tolong dengan petrol pump assistant.

chekpid berkata...

kena cuba kak..lama2 berani la. ate...wanita millenium kena la sahut cabaran :)

Kamariah Awang berkata...

Hahaha.. itulah masaalahnya. Di Terengganu ni, kalau station yang tidak ada khidmat pelanggan cam tu, i'm sorry, bye bye..!Hehehe..

Zareda Norman berkata...

lorrr takut awatnya.. tak pe slow slow.. lama lama boleh tu

S..U..D..@..I..S berkata...

kita sllu isi minyak tapi tak pandai pam angin..hehe

Teenager Housemaid berkata...

akak, saya pun peminat belog akak juga!
:)))

Mama Gee berkata...

laaaaaaaaaaa... ingatkan pasal apa lah td...hehee

saya ni lg teruk...2,2 pun tak berani..berani jadi penumpang jek!

Rozita berkata...

Hahaha...masa baca ni mula mula pun, memang dah agak bab isi minyak. SEBAB ?? Saya pon sama cam MP penakut nak isi minyak. Setiap kali hubby outstation, dia pastikan minyak kereta saya full tank. Saya isi minyak bila terpaksa jer itu pun melilau mata mencari mat bangla nak mintak tolong isikan minyak.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ berkata...

ok ler tue..saya nak bawa pun terketar2 lagiii...

Pn Kartini berkata...

Hehehe....suspennn jee baca......hehe
Rupanya kita satu geng lah sis....;)

Dalila Hamid berkata...

dela bawa keta sndiri pergi keja.. kdg2 mlm2 tu boh siap2 myak suami yg temankan.. kdg2 sendiri yang tuangkan... alah... dela pergi stesen minyak yg tak ramai orang... senang sikit..hhee

Teenager Housemaid berkata...

akak!!!
hehehe.
akak terima kasih sangat2 dengan all ur warm love and support!
:)))

ikatankasihku berkata...

hehehe, x dapek nak nolongnyer, akak kene tolong diri sendiri, anggap akak tgh amik ujian spm masa isi minyak tu..hahahahaha

Aishah Jahirah(cik aisha) berkata...

saya pun takut gak kak nak isi minyak....dulu mula2 kena isi minyak tangan ketar, pam tu memang tak lepas. dah la tu tak reti nak biar auto pam lak tu.tekan dengan tangan aje sampai penuh.kelakar lak bila fikir balik.tapi terpksa buat gak sebab xde sape nak tlg buatkan...huhuu.lama2 terbiasa pulak...tp ttp xsuka kena isi minyak.

~ yus ~ berkata...

hahahaha...

sorry kak, saya mmg gelak besar. Tak sangka ingatkan akak takut apa, takut isi minyak dalam kereta rupanya.

Dulu saya takut juga, tapi sekejap je kot, beranikan diri je kak. Sebab fikir sampai bila nak harapkan orang kan.

Yus percaya akak boleh! Kena cakap dengan diri akak, akak boleh. Bawa kereta lagi susah dari isi minyak kak, kena cakap macam tu, kalau bawa kereta jauh2 boleh, tak kan isi minyaknya tak boleh. Kami menyokong akak!..hehe

Aida Ali berkata...

Perjalanan beribu batubermula dgn langkah pertama, so mulakan. Lepas tu, tak ada masalah.

Woofer Storm berkata...

entry ni buat sy gelak senyum sorang2.hehe beljar isi minyak tau kak..hehee buat lawak malam2 ni..

#salam kenal..follow sini^^

~ Cik Azz Abu Bakar ~ berkata...

Untung jugak sbb berani bawak kereta.. Saya ni lagi la.. Nak masukkan anak kunci pun tak berani..

Ada lesen tp terkubur mcm tu je.. Abeh je belajar memandu, lesenpun simpan dalam frame.. huhuhu...

Totie@Tomy berkata...

saya lak tak reti2 bawak kereta sampai sekarang..tp ada pasang niat nak belajar bawak kereta..

EmbunRosaliza berkata...

MP mesti boleh buatnya...

Hanih Borhan berkata...

Oyeke? Saya ada jugak macam ni kadang2, dok t'bayang dalam kepala kalau tiba2 t'bakaq macam mana... Liar betoi imaginasi, lepas tu takut dengan imaginasi sendiri, hahaha...

Koleksi Baju Murah berkata...

artikel tulisan yang baik,,nice post slam kenal

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang