Sabtu, 13 Julai 2013

ketawa dalam duka....

Sabtu, 13 Julai 2013
Sekitar jam 4 pagi tadi...terdengar bisikan halus di telinga..pura2 pejam mata dan buat selamba jer...tapi bila hidung kita di tarik2 (nak suruh mancung kot) terpaksa jugak buka mata..

Senyum jer laling di sebelah..aduhaiiii tgh syok mimpi diusiknya..Terima kasih laling coz mengingati hari yg istmwa ni..Ucapan hari lahir msih terngiang2 di telinga...ehhhhh tak de hadiah ke tahun ni... (ayat yg tersmpan kemas dlm hati..tapi tak berani nak luahkan...)


Tak kisahlah pasal hadiah tu.. (pdhal dlm hati punyalah frust giler)..Terus bangun dan siapkan sahur...
Alhmdulillah,  masih lagi dipnjngkan umur. Dan 13 Julai bertambah umur setahun lagi...Terima kasih pada-Mu Ya Allah...


Kelmarin dapt ucapan dari mak dan adik..Mak selalunya bagi ucapan lebih awal.Dari kecil hingga kini, mak tak pernah lupakan hari lahir Mp..Hanya Allah yg mampu memblas jasa mak...

Tapi sbnarnya, ada sesuatu yg mngecewakan Mp..Namun biarlah Mp telan semua tu..Dah tak mampu utk diluahkan dgn kata2..


Tak mahu sedih2. senyum dan fikir yg positif. .Layan pic mak dara yg sntiasa perasan muda walau umur dah makin meningkat.....

P/s..menanti ucapan drpda sorang sahabat ksyangan Mp..tapi hampa..Tak pelah, kesudiannya mndgar segala keluh kesah Mp, melayan citer2 Mp yg kadang2 merapu dan melayan karenah Mp yg pelbagai dah cukup bagi Mp..

37 ulasan:

Khai♥Rin : anies berkata...

HAPPY BIRTHDAY MP.. terima kasih krn sudi follow

Aju Mohit berkata...

selamat hari lahir kak, semoga dipanjangkan umur n murah rezeki, semoga ceria2 selalu, mungkin kawan akak tu nak wish tp bulan ramadhan ni macam2 keje nak buat gaknya dah terlupa, nti mesti ada tu kak ;)

umi alya berkata...

Selamat hari lahir MP, sabar.. ada hadiah tu

Nor Salmi berkata...

Selamat Hari Lahir MP. Moga gembira dan bahagia selalu. Jangan sedih-sedih ya...

NzA berkata...

Selamat ulg thn dear...semoga Allah selalu memberkati n merahmati hidup MP sekeluarga....

hainom OKje berkata...

Hepi Bezday MP....
Romantiknya ada bisikan halus cenggitu....Adalah tu hadiah surprise nanti.... Hehe

Acik Erna berkata...

Assalam mp...selamat hari lahir..semoga bahagia selamanya

Pn Kartini berkata...

salam sis:)

HaPpy Besday !
Moga diberkati usia dan dirahmatiNya selalu..
InsyaAllah...ada surprise tu nanti...jangan sedih2
:):)

norh berkata...

Selamat hari ulangtahun kelahiran kak.. ;)

insan marhaen berkata...

Salam,

Selamat menjalani ibadah puasa. Muga Ramadhan kali ini adalah yang terbaik!

~insan marhaen~

Nur-nba berkata...

Selamat Hari Lahir Kak MP... Semoga dipanjangkan usia dan diberkati Allah sentiasa.. Jangan sedih2 ye.. Moga akak sentiasa ceria..

P/s: Selamat berpuasa buat akak sekeluarga..

Yanti Isa berkata...

Happy Birthday MP .. semoga sentiasa ceria selalu .

ammarghazi berkata...

selamat hari jadi buat sahabat...moga hidup sentiasa ceria bersama keluarga....amin

OmbakBaik berkata...

Selamat hari lahir kak..moga dipenuhi kasih sayangNya dan insan2 tersayang

MulutPayau berkata...

Khairin..
Terima kasih der...


Aju,
Terima kasih ...Aminnn
Mungkin lah kot...fikirkan positif kan...

Umi alya..
Terima kasih kak..harap2 ada..penantian satu penyiksaan ...hihihi

MulutPayau berkata...

Nor Salmi..
Terima kasih kak....hari ni dah senyummmm, dah tak mahu sedih2..

NzA..
Aminnn..Thnks dear..

Hainom OKjer..
Thnks dear...masih menanti..hihihi


Acik..
Wsalam....terima kasih Acik..Aminnn

MulutPayau berkata...

Pn Kartini..
Terima kasih dear....Aminnn
Harapan tu tinggi menggunung...hihihi


Norh..
Terima kasih Norh...

Im...
Selamat berpuasa juga utk IM...

kasihredha berkata...

Hb Semoga sentiasa dibwh redha Allah
Slmt bpuasa

MulutPayau berkata...

Nur...
Terima kasih dear. Aminnn...hari ni dah senyummmm..hihihi

Yanti...
Terima kasih dik..

Ammar..
Terima kasih dan terima kasih jugak sudi snggah blog ni...

Ombak baik...
Terima kasih dik...Aminn

MulutPayau berkata...

Kasihredha...
Terima kasih..Aminn..

Jemarisuri berkata...

tahniah dan hepi besday MP...
samalah ngan js umur dh tua tp msh rasa muda...hehe

Ummu Amar berkata...

Tahniah..happy Birthday MP, moga umur diberkati Allah..:)

azi berkata...

Selamat Ulangtahun MP...semoga terus ceria dan diberkati Allah selalu..:)

Puan Kutu berkata...

tak tua pun,muka akak awet muda apa..:)

NEKCIK berkata...

Salam MP..selamat hari lahir ye..semuga MP di panjang umur sihat dan bertama
bah ketaqwaan padaNya...bahagia di dunia dan akhirat bersama insan insan tersayang..aamin

NEKCIK berkata...

Oh MP nnti tolong emailkan alamat MP kat Nekcik ye..jariah174@yahoo.com..tk

ieda immi berkata...

eh x tualah ... sentiasa awet muda bila kita berfikiran baik sahaja .. insyaallahhh

suri solehah berkata...

Hepi belated birthday kak..serinok kalau org2 istimewa dsekeliling kita tak lupa hr2 ptg kitakan..walaupun takde hadiah mahal2 pun...
mmg nampak muda pun...comel gituπŸ’

che mid berkata...

Happy belated birthday dan selamat menjalani ibadah puasa.. tentu spesel hidangan sahur hari tu kan..

p/s ; apa yang tersimpan sedih di hati tu serahkan kembali kepada Allah. Dialah yang Maha Mengetahui apa yang tersurat dan tersirat..

MulutPayau berkata...

JS...
Terima kasih dear....tu lah kan...kadang2 lupa pasal umur..hihi

Ummu Amar...
Terima kasih..Aminnn...

Azie...
Bertambah lagi umur ...tapi perangai mcm ni jugak..
Terima kasih..Aminn

Puan Kutu...
Terima kasih dear...kadang2 tak sedar yg umur dah meningkat...bil tgk anak dah besar..baru buka mata sikit..hihihi

MulutPayau berkata...

Nekcik...
Wsalam...terima kasih atas ucapan dan doa...
Saya dah emel..

Ieda...
Insyaallah dear....

Suri...
Terima kasih dear...betul tu, seronok klau orng2 sekeliling ingat pada kita....comel...terima kasih skali lagi...hihihi

Che Mid..
Terima kasih...
Betul tu..skarang ni redha menerima segalanya..apa pun perancangan Allah adalah yg terbaik...terma kasih sekali lagi..

lelamaisara berkata...

happy birthday mp:)semoga direahmati Allah sentiasa...:)

ibuintan berkata...

tahniah MP... hepi belated besday... moga terus diberi kesihatan yg baik

ummiross berkata...

happy belated birthday MP, bertuah MP dikelilingi yang tersayang.

AziE berkata...

Alaaa terlepas sikit la...anyway
Selamat menyambut hari lahir. Moga kehidupan terus diberkatiNya.

Affra Nadia berkata...

Assalamualaikum MP..saya baru 1st time baca blog awak...Awak, birthday kita sama la..13th July...happy belated ye...semoga diperbnykkan rezeki dan dilimpahkan rahmat Allah dunia dan akhirat...:-)

Ibu Lala berkata...

Epi belated bday mp. Moga bahagia selalu.

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang