Rabu, 24 Julai 2013

Semoga dia cepat sembuh....

Rabu, 24 Julai 2013
Dah lama laling mngadu sakit di bahagian dada, sesak nafas dan tidak boleh terkejut...Tapi oleh krana kekangan masa, diabaikan jer sakitnya tu.Cuma kadang2 nmpak kerutan di wajahnya pada masa2 tertentu...Mp pun dah bnyak kali mnasihatinya spya buat pmriksaan lanjut..manalah tahu ada masalah jantung ke...

Kelmarin, laling pulang ke kg utk berbuka dgn mak.(mertua Mp). Mp dan anak2 tak ikut. Yelah balik kg time kita kerja..Dah alang2 pulang, laling ke hospital utk buat pemeriksaan...
Dan memang sah, bila buat pemeriksaan..laling ada masalah jantung.Laling terpksa ditahan di wad..
Pada mulanya dia brthu tak de apa2..buat pmriksaan lanjut jer..Tak sangka pulak ditahan.Bila laling mms gambarnya dalam wad, aduhai memang terkejut jugak...

Terkilan jugak coz Mp tak de bersama..Anak2 dah merengek ajak ke hospital utk jumpa ayahnya.Memang serba salah jugak.Tapi laling dah brthu awal2, jgn bimbng pasalnya.Dia ok..setiap stgh jam sekali dia akan call brthu prkembangannya..Dia brthu anak2 yg saja2 dia nak rehat kat hospital..Emmmm macam2...

Berhajat jugak utk ambil cuti tapi tak dibenarkan oleh laling..Biarlah anak2 ke sekolah dulu..Sempat lagi dia bergurau yg nurse dan dr ada yg sntiasa menjaganya....Tambahan pulak, dia dalam bilik (wad) bertiga..Bilik sorang2 dah penuh.Susah kalau anak2 ke sana nanti..Harap2 dapatlah bilik sorang2 nanti...

Dah tak sabar  tnggu Jumaat dan Sabtu ni utk bersama laling...Semoga Allah permudahkan segala urusan...Apa pun, semoga laling cepat sembuh.Mp tak tahu apa masalh pada jantungnya..Laling pun tak brthu...JANGAN BIMBANG katanya.....

34 ulasan:

umi alya berkata...

bersabar ye, in shaa allah moga dipermudahkanNya, aamiin

Rasp berkata...

smoga ur laling cepat2 sembuh....insya Allah...
byk2 berdoa kepadaNya...
mesti tak tenang u disini kan sis....

jarimanis berkata...

JM doakan semoga hubby kak MP cepat sembuh dan cepat keluar wad yer :-)

❤Kamsiah❤ berkata...

MP..nasib baik dia g check kat spital...sabar2..esok dah khamis...jumaat/sabtu dah cuti...

Nurzakiah Hanum berkata...

semoga cepat sembuh

azieazah berkata...

Memang wajar sekali berada di sampingnya. Sokong dan beri perhatian. Tapi kena la selesaikan perkara yang lain yg penting dulu.

Semoga tiada yang mudarat, dan segera pulih. Nanti nak beraya, kan?

Ibu Lala berkata...

aduhai. bulan2 pose ni x sihat la pulak ye. Mp duduk mana. Laling Mp pegi hsptl mana tu? Moga cepat sembuh ye.

azi berkata...

MP...sabar ye MP, rasa elok juga suami kat hospital, sekurang-kurang dia boleh berehat dan doktor pun boleh buat pemeriksaan lanjut...kalau nak rehat kat rumah, faham-faham sajalah, memang tak boleh punya...lagipun kena check betul2 Mp...sakit jantung ni bahaya tau....harapan saya semoga suami MP cepat sembuh dan semua urusan dipermudahNya..

p/s sebagai isteri mesti MP bimbangkan, saya percaya suami MP tak ada apa-apa tu..

missShila Nget berkata...

insyaAllah takde ape2 tu..

mujur incek laling buat pemeriksaan awal..

moga lekas sembuh kak..

Sura Mohd berkata...

semoga suami Mp cepat sembuh dan kembali sihat seperti biasa..harap MP banyak bersabar ya..sebagai isteri memang kita risau kalau dapat tahu perkara mcm ni..In Shaa Allah segala urusan akan dipermudahkan...

Normi Nieza berkata...

semoga cepat sembuh...aamiin

Angah berkata...

semoga suami MP cepat sembuh dan menyambut raya dengan gembira...

Rinna berkata...

Aduhai..kesiannya MP.. mesti hati tak senangkan.. hubby sakit dan jauh plak dari mata..

Moga hubby MP cepat sembuh..dan sambut hari raya bersama MP dan anak2 yer..

Harith Iskandar berkata...

semoga dia sembuh

Zaitun berkata...

Semoga hubby MP tidak mengalami penyakit serius dan cepat sembuh.

Amie berkata...

Syukurlah MP... harap tak ada yang lebih membimbangkan.

Ema Johari berkata...

moga tak ada apa-apayg teruk menimpa hubby MP dan cepat keluar hospital

Ira berkata...

semoga suami MP cepat sembuh..
org lelaki mmg camtu kan?
selalu xnk bg kita risau.

Chic Na berkata...

doakan yg terbaik.. semoga kembali sihat macam biasa..

ANIM berkata...

mudah2an tak de yang serius...
kadang2 kalau cakap je tak jalan. adakala kak ajak suami masuk kereta dan bawa ke klinik/hospital. takleh kata tak mau sebab kak dah dalam kereta. majoriti lelaki macam tu. kena ambil pendekatan menemankan dia..

aTieYusof Family berkata...

Moga laling akak cepat sembuh..banyakkan berdoa di bulan mulia ini memohon kesembuhan..moga semuanya dipermudahkan Allah ye kak...

Puan Kutu berkata...

semoga laling kak mp cepat sembuh ye..

sebagai isteri mesti la risau kan,i can feel waht u feel dear kak mp..be strong..

Insyaallah takde pape kan laling kata..:)

Khai♥Rin : anies berkata...

Syafakallah....
P/s jemput join GA sy... :-)

Aju Mohit berkata...

semoga suami akak segera sembuh, yg penting akak sentiasa di sisinya, mmg org sakit jantung tak boleh terkejut, tak boleh pressure, nnti jantung laju then diorang dah mula rasa sesak dan sakit dada, apapun on medication nnti kene monitor lah kak

hainom OKje berkata...

Adoiyai...Laling sakit mestilah kita susah hatikan walaupun dia kata jangan bimbang....
Insyaallah tak de pape dan pulih macam selalu

ummiross berkata...

Ooh laling MP warded ye..
Ummi doakan semoga dapat dipermudahkan segala urusan, moga mendapat rawatan segera dan sihat kembali.

NzA berkata...

kita senasib MP...smlm pn suami nza warded sbb sakit dada ditmpt kerja..bila buat medical checkup dia ada kencing manis, jntung tsumbat, kolestrol tinggi n tekanan drh tinggi..skrg masih kt wad...doakn moga suami kita cpt ok. dugaan dibln puasa..moga kita terus diberi kekuatan..insyaallah.

eita berkata...

moga cepat sembuh laling akak tu ye...dugaan bulan pose...

lelamaisara berkata...

walaupon die kate jangan bimbang mesti kite akan bimbang jugak kan...semoga dipermudahkan hendak nye......

Bieaz berkata...

mudah2an cepat sembuh dan buat rawatan segera insyaallah pulih.

Aishah Jahirah berkata...

kak..moga laling akak cepat sembuh...hati kita msti risaukan...kuatkan semangat ye..

BUNDA a.k.a KN berkata...

semoga hubby cepat sembuh...

Ummi Iman berkata...

Mujur cepat juga buat pemeriksaan. Semoga kekal sihat lepas ni. Kena ikut nasihat doktor

intanfirdaus247 berkata...

semoga segalanya dipermudahkan buat akak MP sekeluarga…

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang