Khamis, 18 Julai 2013

Menjadi Kesayangan....

Khamis, 18 Julai 2013
Ketika membaca Majalah I bulan Jun, Mp tertarik dgn tips berikut.Jadi apa salahnya, Mp berkongsi di sini...Semoga rumah tangga yg kita bina sentiasa dipenuhi dgn bunga2 cinta dan kekal hingga ke akhirnya..

10 Tips Agar Disayangi Suami...

1. BERHIAS..namun tidak perlu bersolek hebat.Cukup sekadar senang dan manis dipndang

2. MNYENANGKAN DAN PANDAI BERGURAU..Kebanyakan suami suka mengusik isteri, JANGAN merajuk, sambut gurauannya dgn tawa..

3. PANDAI MENDAHULUKAN suami dan mnghormati pandangannya.

4. BERSIKAP SEDERHANA dan jangan meminta sesuatu di luar kemampuannya.

5. MEMANJAKAN SUAMI seperti memotong kukunya, mnyediakan minuman dan mngurutnya ketika keletihan.

6. BIJAK DAN BERPENGETAHUAN..kerana bertukar2 fikiran dan komunikasi berberkesan penting utk kebahagiaan rumah tangga.

7. HORMATI hak peribadinya...jgn terlalu busy body sprti memeriksa telefon bimbitnya, fb, emel dan lain2 lagi.

8. JANGAN membanding bandingkan suami kita dgn suami orang lain yg lebih kaya dan berkedudukan.

9. PANDAI menjaga diri apabila keluar rumah dan jaga maruah suami,

10. ADA di sisi suami ketika jatuh bangunnya, suntik smngat ketika jatuh, menemani suami mengharungi kehidupan dan mencintainya sepenuh hati.

18 ulasan:

Chic Na berkata...

good tips kak.. ;)

Rasp berkata...

makacih for sharing the tips :)

❤Kamsiah❤ berkata...

biar tak cantik kerana paras rupa tak boleh diubah,namun jgn sesekali kelihatan selekeh...

Fizalinolie berkata...

Tips yang baik untuk diingati oleh para isteri.

Aju Mohit berkata...

ada juga tips yg saya amalkan tu, contohnya potongkan kuku suami, nak pulak kuku kaki, bila perutnya dah mula ke depan, nak potong kuku kaki pun dah susah hihi

Puan Kutu berkata...

bagus tipsnya..apalagi jom buat!hehe

jarimanis berkata...

Terima kasih kak MP kongsi tips ni..wlpun JM belum bergelar isteri..akak cuba praktik kan bila tiba masanya nanti..chee wahhh heee

ummiross berkata...

Tip yang memang tip top ni MP, insyaAllah sama2 kita jadi isteri yang terbaik.

izan mama mia berkata...

mmg mantop tipnya

Ema Johari berkata...

tips yg baik.

eita berkata...

tip bagus ni

Rozita berkata...

Bagus MP share tips cam nih !!
Selamat berpuasa..

Zaitun berkata...

Terima kasih kongsi.Semoga kita sama2 mengamalkannya.

Nur-nba berkata...

Semoga kita para isteri dapat mengamalkan tips ni.. Tq sebab berkongsi..

Khai♥Rin : anies berkata...

amalkan....jgn x amalkan....

Ibu Lala berkata...

Gud tips.

NzA berkata...

InsyaAllah, moga kita trgolong diantara isteri kesayangan n kebanggan suami.

azi berkata...

MP...satu tip yang bagus...baik untuk renungan kita bersamaaa...no lima tu memang selalu diamalkan...he..he..

Catat Ulasan

terima kasih daun keladi....

 

Copyright © 2013 Reserved to MulutPayau
Design by Cik Kumbang